01 / 05 / 2024

İBB, Tuzla Hali’ndeki 244 iş yerinin kiralanma ve satışına onay verdi!

İBB, Tuzla Hali’ndeki 244 iş yerinin kiralanma ve satışına onay verdi!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi, Tuzla'da yapımı süren ve yaş sebze ve meyve halindeki 244 iş yerinin kiralanması veya satılmasına oy çokluğu ile onay verdiğini duyurdu. 



İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi’nin nisan ayı ikinci oturumu, Meclis 1. Başkanvekili Nuri Aslan başkanlığında Saraçhane'deki belediye binasında gerçekleşti. Meclise sunulan dilekçe kapsamında, AK Parti listelerinden İBB Meclisine giren 5 üye MHP, 2 üye ise BBP grubuna geçtiği ifade edildi. 

Mecliste, Emlak Müdürlüğünün teklifi ile Tuzla'da yapımı süren yaş sebze ve meyve halindeki 244 iş yerinin kiralanması veya satılması için onay istendiği belirtildi. 

Hukuk Komisyonu ile Altyapı, Mesken ve Emlak Komisyonu, yerleri ve numaraları belirlenen iş yerlerinin kiralanmasında ve satışında önceliğin üretici örgütlerine, sonra da hak sahiplerine verilmesi, daha sonra açık ihale usulü ile satılması ve kiralanması yönünde görüş belirtti.

Komisyonlarda yer alan AK Parti'li üçer üye karara katılmayıp muhalefet şerhi koydu. AK Parti'li üyeler, "Kararda, 'Tuzla ilçesi, Aydınlı mahallesi, 4584 parsel ve etrafındaki diğer parseller üzerinde inşaatı devam eden yeni hal projesinde' ifadesi de bulunmaktadır. Henüz parsel numarası dahi belli olmamış taşınmazın satışına karar verilmesi hukuka uygun değildir. İnşaatı devam eden iş yerlerinin tamamlanmadan ve tamamlanmasına müteakip buraya taşınacak olan hal esnafının tahsis ve kiralamaları belirlenmeden verilecek satış kararı usule ve yasaya aykırıdır." şeklinde şerh düştü.

ekonomim.com'da yer alan habere göre; Mecliste söz alan AK Parti'li Meclis Üyesi ve Hukuk Komisyonu Üyesi Muhammet Kaynar, Ataşehir Yaş Sebze Meyve Hali'nin Tuzla'ya taşınacağını belirtti. Buna göre, Ataşehir'deki 193 dükkanın 2030 senesine kadar kira sözleşmeleri olduğunu belirten Kaynar, burada esnafın mağdur olacağını ifade etti. Kaynar'ın dosyanın ilgili komisyonlara iadesi için verdiği aykırı teklif, oy çokluğu ile reddedildi.

Mecliste komisyonlardan geldiği şekliyle yapılan oylamada, Tuzla Hali'ndeki 244 iş yerinin kiralanması veya satılmasına oy çokluğuyla karar verildi.

İBB, Tuzla Hali’ndeki 244 iş yerinin kiralanma ve satışına onay verdi!

Kağıthane'deki satışlar komisyona iade edildi

Kağıthane Merkez Mahallesi'ndeki 328 metrekare alandaki konut ile 314 metrekare alandaki başka bir konutun da "imar barışıyla" satılması için de onay istendi. AK Parti'li Meclis Üyesi ve Hukuk Komisyonu Üyesi Kaynar, bu satışlarda projede metrekare miktarının yapı kayıt belgesinde farklı gösterildiğini ifade ederek, dosyaların komisyona iade edilmesini talep etti. Kaynar'ın bu talebi üzerine yapılan oylamada, dosyalar oy birliğiyle komisyona iade edildiği belirtildi.

İBB Meclisi onayladı! İstanbul'a yeni metro hattı geliyor...

Belediye personel alımı Nisan 2024! İBB İSYÖN 587 cankurtaran alıyor: Son başvuru gününü aman kaçırmayın!

Üsküdar Üniversitesi ve İBB gayrimenkul satıyor! Bu tarihlere dikkat!

İBB, 2 ilçedeki 4 arsayı satıyor! Fiyatlar dudak uçuklattı! 


 


Geri Dön