02 / 05 / 2024

Sarı Işık: Kentsel Dönüşüme Hazırlan projesi

Sarı Işık: Kentsel Dönüşüme Hazırlan projesi

Kentsel dönüşüm ve riskli yapı yenileme sürecindeki vatandaşları hakları ve süreçler konusunda bilgilendirme amacıyla geliştirilen Sarı Işık: Kentsel Dönüşüme Hazırlan Projesi, bugün düzenlenen basın toplantısıyla kamuoyuna duyuruldu.

İzmir'deki en büyük kentsel dönüşüm projesinin planları yeniden askıda!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, İzmir'deki en büyük kentsel dönüşüm projesinin planlarını yeniden askıya çıkardı.

Herkesin beklediği haber sonunda geldi! Türkiye'nin en büyük kentsel dönüşümü başlıyor!

Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, vatandaşlara Türkiye’nin en büyük kentsel dönüşümü alanının yarın açılacağını açıkladı. İşte detaylar!

İzmir'deki büyük kentsel dönüşüm için kredi hazır!

Anıl Talat Eryontuk, Cumhuriyet'in Ege'si için kentsel dönüşüme ilişkin bir yazı kaleme aldı.

Kocaeli Yeni Mahalle için kentsel dönüşüm kararı! 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Haziran ayı meclis toplantısında Yenimahalle Mahallesi için kentsel dönüşüm kararı ele alındı. 

İzmir tarihinin en büyük kentsel dönüşümü başlıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İzmir tarihinin en büyük kentsel dönüşüm projelerinden birinin başladığını açıkladı. Yıkılan 17 bina için yerinde dönüşüm çalışmaları başladı.

Murat Köse: İlk işimiz kentsel dönüşüm!

Cumhur İttifakı’nın Mamak Belediye Başkan Adayı Murat Köse yaptığı açıklamada ilk işlerinin kentsel dönüşüm projesini tamamlamak olduğunu söyledi.

TOKİ Ankara Saraycık Kentsel Yenileme Projesi başvuruları başladı!

Açık Satış Yöntemi ile satışa sunulan TOKİ Ankara Saraycık Kentsel Yenileme Projesi'ndeki 47 konut için başvuru dönemi bugün başladı..

En büyük kentsel dönüşüm projesi İzmir'de başlıyor!

Türkiye'nin büyük kentsel dönüşüm projelerinden olan İzmir Karabağlar'daki dönüşüm için ilk kazma Çarşamba günü vurulacak. Törene Başbakan Binali Yıldırım ve Çevre Bakanı Mehmet Özhaseki katılacak.

Uşak'ta 450 milyon liralık kentsel dönüşüm yapıldı!

Uşak'taki 450 milyon liralık kentsel dönüşümle bin 51 konut, 923 işyeri, 750 kişilik cami, 24 derslikli okul ve sağlık ocağı inşa edildi.

1998'den önce yapılan tüm binalar için kentsel dönüşüm şart!

Beykent Sitesi yönetici ve sakinleri ile bir araya gelen Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, 1998'den önce yapılan tüm binalar için kentsel dönüşümün gerekli olduğunu söyledi

Yozgat Sarıkaya Kültür ve İş Merkezi gün sayıyor!

Yozgat’ın Sarıkaya ilçesine yapılan Sarıkaya Kültür ve İş Merkezi’nin açılışı için gün sayılıyor. Sarıkaya Belediye Başkanı Av. Ömer Açıkel binanın 2 hafta içerisinde hizmete açılacağını söyledi.

TOKİ'den Kırşehir için kentsel dönüşüm projesi!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı ile Kırşehir Belediyesi arasında Kırşehir'in vizyonunu değiştirecek kentsel dönüşüm projelerini içeren protokol imzalandı.

Sarı Işık: Kentsel Dönüşüme Hazırlan projesi Kadıköy'de başladı!

stanbul Serbest Mimarlar Derneği ve Türk Ytong'un işbirliğiyle hazırlananlan "Sarı Işık: Kentsel Dönüşüme Hazırlan Projesi", Kadıköy'deki pilot bölge çalışmasıyla başladı.

Sarı Işık: Kentsel Dönüşüme Hazırlan projesi Haberi

Sarı Işık: Kentsel Dönüşüme Hazırlan projesi

Kentsel dönüşüm sürecindeki vatandaşları, başta mimari ve teknik olmak üzere, karşılaşacakları temel konu başlıkları hakkında ayrıntılı olarak bilgilendirmek amacıyla İstanbul Serbest Mimarlar Derneği (İstanbulSMD) ve Türk Ytong işbirliğinde hazırlanan “Sarı Işık: Kentsel Dönüşüme Hazırlan” Projesi, Kadıköy pilot bölge çalışması ile başladı.


Çalışma kapsamında yayınlanan ve vatandaşlara ücretsiz olarak dağıtılacak olan 97 sayfalık Sarı Işık: Kentsel Dönüşüme Hazırlan Rehberi, toplam 15 yıllık bir süreçte riskli yapı stasündeki yaklaşık 12 bin binanın yenileneceği Kadıköy’de yaşayan vatandaşlardan alınan görüşler ışığında hazırlandı. İstanbulSMD üyesi mimarların ve konusunda uzman teknik insanların katkılarıyla hazırlanan rehberin tüm içeriğine www.kentseldonusumehazirlan.com internet sitesinden de ulaşmak mümkün.


Kentsel dönüşümün tanımından, ilgili kanunlara, sürece dahil olan kamu ve özel sektör temsilcilerinin görev ve sorumluluklarından, projelendirme, sözleşme aşamalarına kadar kentsel...