27 / 04 / 2024

İzmir'deki en büyük kentsel dönüşüm projesinin planları yeniden askıda!

İzmir'deki en büyük kentsel dönüşüm projesinin planları yeniden askıda!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, İzmir'deki en büyük kentsel dönüşüm projesinin planlarını yeniden askıya çıkardı.



Türkiye'nin 6 Şubat tarihinde yaşadığı acı depremde Hatay ve çeşitli bölgelerde kentsel dönüşümün engellenmesinin maliyeti de ağır olmuştu. Devletin yapacağı kentsel dönüşüm projelerinin engellendiği yerler yerle bir olmuştu. İzmir Karabağlar'da da 16 mahallenin içinde yer aldığı 540 hektarlık alanı kapsayan kentsel dönüşüm, Şehir Plancıları Odası'nın (ŞPO) açtığı davalar nedeniyle tam 11 yıldır hayata geçirilemiyor.

İzmir deki en büyük kentsel dönüşüm projesinin planları yeniden askıda!

RİSKLİ ALAN İLAN EDİLDİ

Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi, planlara karşı sürekli dava açarken çalışmalarına hız kesmeden devam eden Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, dönüşüm için kararlılığını bir defa daha gösterdi. Bakanlar Kurulu kararı ile 2012'de riskli alan ilan edilerek kentsel dönüşüm kapsamına alınan İzmir'in Karabağlar ilçesinin Cennetçeşme ve Limontepe semtlerindeki 16 mahalleyi kapsayan 540 hektarlık bölgenin yeni imar planları yeniden hazırlanarak askıya çıkarıldı. Kısmi kabul edilen itirazlar doğrultusunda hazırlanmış olan ve 1. etap şeklinde adlandırılan Uzundere, Peker ve İhsan Alyanak mahallelerini kısmen kapsayan 101.4 hektarlık alanın yeni imar planları da askıya çıkarıldı.

YARISI İMARA AÇILDI

Yeni Asır gazetesinde yer alan habere göre, askıya çıkan imar planlarının yer aldığı 1. etapta kat karşılığı inşaat ihalesi ile Nuhoğlu tarafından yapılan Yenitepe 20 blokluk konutlar yer alıyor. Söz konusu imar planlarına göre 101,4 hektarlık 1. etabının 47 hektarlık bölümü ticaret ve konut alanı şeklinde ilan edilirken bölgede 15 bin 100 kişilik konutlar yapılması hedefleniyor.


Geri Dön