10 / 05 / 2024

İzmir'deki en büyük kentsel dönüşüm projesinin planları yeniden askıda!

İzmir'deki en büyük kentsel dönüşüm projesinin planları yeniden askıda!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, İzmir'deki en büyük kentsel dönüşüm projesinin planlarını yeniden askıya çıkardı.



YILAN HİKAYESİNE DÖNDÜ

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, yılan hikayesine dönen bölgedeki kentsel dönüşüm çalışmalarına ilişkin şimdiye kadar 8 farklı imar planı Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından askıya çıkarıldı. Verilen bilgiye göre, askıya çıkarılan bütün imar planların için Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi iptal talebiyle dava açtı. Bazı davalarda mahkeme iptal kararı verirken bazı davalarda da yeni imar planları askıya çıkarıldığı için davalar boşa düştü. Ayrıca 101 hektarlık alanın parselasyon planları iki defa mahkeme tarafından iptal edilmişti. Söz konusu bölgenin parselasyon planlarının da yakın zamanda askıya çıkarılması bekleniyor.

İzmir deki en büyük kentsel dönüşüm projesinin planları yeniden askıda!

100 BİNDEN FAZLA VATANDAŞ YAŞIYOR

Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi'nin engellediği kentsel dönüşüm bölgesinde Karabağlar'daki  Limontepe, Ali Fuat Erden, Cennetçeşme, Salih Omurtak, Bahriye Üçok, Umut, Gazi, Özgür, Yüzbaşı Şerafettin, Devrim mahallelerinin tamamı ile  İhsan Alyanak,  Yurtoğlu, Abdi İpekçi, Uzundere, Peker mahalleleri yer alıyor. Toplamda 540 hektarlık alan 31 Aralık 2012 tarihinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun kapsamında "Riskli Alan" ilan edilmişti. Söz konusu bölgede 100 binin üzerinde vatandaş ikamet ediyor.

Müteahhitler 2023'ün ilk 2 ayında yurt dışından 2 milyar dolarlık iş aldı!

Milli Emlak o ilde 35 bin TL'ye konut imarlı arsa satacak! Bu fırsatı sakın kaçırmayın!

Naci Görür bu defa İzmir için uyardı! Hemen bu açıklamaya bakın!


Geri Dön