01 / 05 / 2024

Sarı Kadı Abdullah Camii yeniden inşa edilecek

Sarı Kadı Abdullah Camii yeniden inşa edilecek

Bursa Kent Konseyi Tarihi Kültürel Miras Çalışma Grubu tarafından gündeme getirilen Bursa Atatürk Meydanı’ndaki Sarı Kadı Abdullah Camii’nin yeniden inşaa edileceği bildirildi.

İstanbul’da kiralar cep yakıyor! Ortalama kiralar 13 bin lirayı aştı! En pahalı ilçe Sarıyer, en ucuz ilçe Silivri!

İstanbul’da kira fiyatları aldı başını gidiyor. Ortalama kira fiyatları 13 bin lirayı aşarken, en pahalı ilçeler arasında Sarıyer, Beşiktaş, Beyoğlu, Kadıköy ve Şişli ilçeleri dikkat çekiyor. Kiraların en ucuz olduğu ilçe ise Silivri.

Beymen’de İndirim Yağmuru! İşte 22 Aralık Fiyat Listesi

Beymen’in çeşitli ürün kategorilerinde başlattığı indirim kampanyalarında lüks kozmetik ürünlerinden Giorgio Armani Si EDP 100 ml kadın parfüm 2.750 TL, Divarese erkek siyah kartlık %50 indirimle 389 TL, Timberland sarı kadın bot %25 indirimle 2.799 TL, KYS Tasarım ceviz rengi puf ise 4.700 T

Gül Sarıgül Turizm Danışmanlık İç Ve Dış Ticaret Limited Şirketi Kuruldu!

Gül Sarıgül Turizm Danışmanlık İç Ve Dış Ticaret Limited Şirketi bugün Fatih’te Abdullah Başaran ve Murat Kürt ortaklığı tarafından kuruldu.

Sarıtaç Gayrimenkul Danışmanlık İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Sarıtaç Gayrimenkul Danışmanlık İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Kadıköy'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Elif Sarıtaç tarafından kuruldu.

Sarıtepe Sağlık Estetik Turizm Ve Seyahat Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Sarıtepe Sağlık Estetik Turizm Ve Seyahat Ticaret Limited Şirketi Kadıköy'de 150 bin TL sermaye bedeli ile Murat Sarıcı tarafından kuruldu.

Mustafa Sarıgül: Şişli'ye Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi yapmak istiyorum!

DSP Şişli Belediye Başkan adayı Mustafa Sarıgül Habertürk'te soruları yanıtladı. Sarıgül 'manşet projem' diye nitelendirdiği planını şöyle açıkladı; ''Şişli'ye özellikle çok önemli kadın doğum ve çocuk hastanesi kazandırmak istiyorum'' dedi. 

Sarıyer'de kiracı dehşeti! Ev sahibinin evini yaktı!

Sarıyer'de bir kadın, ev sahibinin evini ateşe verdi. Mahalleliye dehşet yaşatan kiracı, vatandaşı sokağa döktü.

Sarıoğlan Kadın ve Gençlik Merkezi tanıtıldı!

Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nin hayata geçireceği Sarıoğlan Kadın ve Gençlik Merkezi tanıtıldı. Tanıtıma Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki de katıldı.

Çankırı Sarıkadı Konağı'nın restorasyonu tamamlandı!

Çankırı Belediyesi, önemli tarihi değerlere sahip Çankırı’da restorasyon çalışmaları ve projeler ile kentin tarihini ayakta tutacak çalışmalara imza atıyor.

Kayseri'deki 6 kadın ve gençlik merkezi hizmete açıldı!

Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından ilçelere yapılan kadın ve gençlik merkezlerinden Yeşilhisar, Yahyalı, Develi, Hacılar, Sarız ve Akkışla Kadın ve Gençlik Merkezi hizmete açıldı.

Kayseri Sarız Kadın ve Gençlik Merkezi açıldı!

Özhaseki, Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından Sarız ilçesinde yaptırılan Kadın ve Gençlik Merkezinin açılışında, geçmişte darbe girişimlerinde insanların korkarak geri çekildiklerini söyledi.

Kayseri Sarız Kadın ve Gençlik Merkezi açılıyor!

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Sarız ilçesini önemli bir yatırımla buluşturuyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Sarız ilçesinin ihtiyaçları göz önüne alınmak suretiyle yapılan Kadın ve Gençlik Merkezi'nin bugün hizmete açılacağını belirtti.

Sarı Işık: Kentsel Dönüşüme Hazırlan projesi Kadıköy'de başladı!

stanbul Serbest Mimarlar Derneği ve Türk Ytong'un işbirliğiyle hazırlananlan "Sarı Işık: Kentsel Dönüşüme Hazırlan Projesi", Kadıköy'deki pilot bölge çalışmasıyla başladı.

Sarı Kadı Abdullah Camii yeniden inşa edilecek Haberi

Sarı Kadı Abdullah Camii yeniden inşa edilecek

Bursa Kent Konseyi (BKK), Tarihi Bey Sarayı’nın ardından, Bursa Atatürk meydanında bulunan ve 1930’lu yıllarda yıkılan 550 yıllık tarihi caminin ihya edilmesi için geçtiğimiz yıllarda çalışmalara başlamıştı.


ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR


Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Bursa Valiliği, Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı, Osmangazi Belediyesi Başkanlığı, İl Müftülüğü, Vakıflar ve Diyanet İşleri Başkanlığı’na dilekçeler yazıldı. Verilen dilekçelerde Bursa Kent Konseyi (BKK) Tarihi Kültürel Miras Çalışma Grubu’nca yapılan araştırmalar sonucunda Bursa Atatürk Meydanı’nda Ünlü Cadde girişinin güneyinde bulunan ancak 1930’lu yıllarda yıkılarak yerine başka binaların yapıldığı ve şu an bankaların kullandığı binaların bulunduğu Sarı Kadı Abdullah Camii’nin ihya edilmesine yönelik taleplerin gerçekleştirilmesi için imar değişiklikleri istendi ve plan tadilatları Belediye Meclislerinden geçiyor.


TARİHİMİZE YENİ BİR CAMİ...