16 / 05 / 2024

Sarıağaç köyü

Sarıağaç köyü

Trabzon'da ahşaptan yapılan tarihi konaklar restorasyon yapılarak turizme kazandırılmaya çalışılıyor. Ahşap işçiliği ile ünlü olan Doğu Karadeniz Bölgesi'nde 18. Yüzyılda yapıldığı tahmin edilen konaklar, onarılarak turizme kazandırılacak...

31 Aralık'ta AVM'ler kaça kadar açık? Yılbaşında AVM’ler açık mı kapalı mı olacak? Yılbaşı AVM çalışma saatleri!

Yılbaşında AVM’lerin açık olup olmayacağına dair sorular şu sıralarda sıkça sorulmaktadır. Peki 31 Aralık'ta AVM'ler kaça kadar açık?

Hazine iki ihaleyle borcuna 13,5 milyar daha ekledi! Açık yüzde 200 arttı

Nisanda bütçe açığındaki artış, geçen yıla göre yaklaşık yüzde 200 arttı. Hazine ve Maliye Bakanlığı, bugün düzenlediği iki ihalede 13 milyar 598,5 milyon lira borçlanmaya gitti.

Sular altında kalan Sarıkamış Karakurt köyünde yıkım başladı!

Kars’ın Sarıkamış'ta bağlı baraj suları altında kalan Karakurt köyünde jandarmanın aldığı güvenlik önlemleri altında  iş makinalarıyla yıkım çalışmaları ve mezarlığın taşınmasına geçildi.

Kütahya Ağaçköy'e sosyo kültür merkezi!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Kütahya Belediyesi, Ağaçköy Sosyo Kültür Merkezi'ni hizmete açtı.

Silivri Alipaşa Köyü imar planı askıya çıktı!

Silivi İlçesi Alipaşa Köyü Mevkii 3194 Sayılı İmar Kanunu’nun 18. Maddesi Hükümlerince Hazırlanan İmar Uygulaması bugün askıya çıkarıldı...

Silivri Alipaşa Köyü Mevkii imar planı değişikliği askıda!

Silivri İlçesi, Alipaşa Köyü Mevkiinde işletilen Silivri Yer Altı Doğal Gaz İletim/Dağıtım Tesislerine İlişkin hazırlanan imar planı değişikliği askıya çıkarıldı..

Demet Evgar, Boyacıköy'den 180 yıllık köşk kiraladı!

Oyuncu Demet Evgar Sarıyer Boyacıköy'den 180 yıllık köşk kiraladı. Köşkün aylık kirası 18 bin TL...

Manisa Sarıgöl'deki açık otoparkların tahsisi yapıldı!

Sarıgöl Belediye Başkanı Necati Selçuk, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün makamına konuk oldu. Görüşmede Sarıgöl’deki açık cadde otoparklarının Sarıgöl Belediyesi’ne yer tahsisi ile ilgili protokol de imzalandı

Boğaz’a kıyısı olan ilçeler için düzenleme reddedildi!

CHP’li Meclis üyesi Hüseyin Sağ, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi’nde ''Boğaz’a kıyısı olan ilçelerle ilgili düzenleme yapalım. Kot oyunu ile rant sağlamayalım” dedi. Teklif, İBB tarafından reddedildi.

Niğde Uluağaç Köyü'ndeki Rum Okulu restorasyonu mecliste konu oldu!

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Niğde Uluağaç Köyü'nde bulunan tarihi Rum Okulu'nun restorasyonuna ilişkin soru önergesi hazırladı..

Antalya Tünektepe-Sarısu-Beldibi kıyı bandı imar planı görüşülecek!

Tünektepe-Sarısu-Beldibi kıyı bandını yeniden düzenleyerek turizme kazandırmayı amaçlayan imar planı, yarın toplanacak Büyükşehir Belediye Meclisi’nde görüşülecek

Adana Kozan'daki köy yolları yenileniyor!

ADANA'nın Kozan İlçe Belediyesi, köy yollarında bakım, onarım ve asfalt çalışması başlattı. Kozan Belediye Başkanı Musa Öztürk, köy yollarının bakım ve onarımı için Akçalıuşağı Köyünde kum ocağı kurduklarını söyledi

Bolu Eskiçağa Köyü sakinleri: Köyü taşıyın!

Bolu'nun Yeniçağa ilçesine bağlı Eskiçağa köyünün sakinleri, dağdan yuvarlanan kayalar nedeniyle korku içinde yaşıyor. Köylüler ya kayaların kaldırılmasını ya da köyün taşınmasını istiyor.

Sarıağaç köyü Haberi

Sarıağaç köyü

Özellikle iki katlı, köşelerde çıkıntısı olan, kademe cepheli ve büyük bölümü taştan inşa edilen konaklar, bakımsızlık nedeniyle bir sürü önce onarılmaya başladı. Trabzon Valiliği ve İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü işbirliği içerisinde onarılmaya başlanılan konaklar sayesinde turizme bir adım daha atılmak isteniyor. 


Trabzon'un Sürmene ilçesinde bulunan ve eşsiz bir güzelliğiyle dikkatleri çeken Yakupağa Konağı geçen ay itibariyle turizme kazandırıldı. Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) ve İl Özel İdare tarafından temin edilen kaynaklarla restorasyon edilen Yakupağa Konağı için, İl Özel İdaresi tarafından 368 bin TL'lik bir ödenek çıkartılmıştı. 


Trabzon'un yöresel mimari özelliğini gözler önüne seren Yakupağa Konağı, 2013 sezonunda butik otel olarak kullanılacak. Farklı ülkelerden gelecek binlerce turisti ağırlaması tahmin edilen konağın 18. yüzyılda yapıldığı tahmin ediliyor. Yakupağa Konağı'nın ikinci katında bulunan...