05 / 05 / 2024

Sarıkamış şişman köşkü restrore

Sarıkamış şişman köşkü restrore

Sarıkamış'ta Rus Çarı 2. Nikola tarafından yaptırılan 118 yıllık Katerina ile Şişman Köşkünün, gerçekleştirilecek ihale sonunda restore edilmesi sağlanacak. Köşklerin restorasyonu ve otel yapımı için başvurular 8 Ağustos'ta sona erecek.

Aile destek programı ödemeleri için kötü haber geldi! Hesaplara tek tek yatırılan 1.250 TL'yi bekleyenler aman dikkat!

Aile destek programı ödemeleri için kötü haber geldi... Hesaplara tek tek yatırılan 1.250 TL'yi bekleyenler aman dikkat...

Sarı Siyah Beykoz Mimarlık İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Sarı Siyah Beykoz Mimarlık İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Beykoz'da 250 bin TL sermaye bedeli ile Turgay Sucuoğlu tarafından kuruldu.

Dolar için kötü senaryo yazıldı! Korkutan açıklama az önce geldi! Doları olanlar çabuk bakın! Görmeyen duymayan kalmasın

Analistler tarafından dolar için kötü senaryon yazıldı. Korkutan açıklama az önce geldi! Doları olanlara kötü haber! Görmeyen duymayan kalmasın.

Çiftçiler dikkat! Mazot ve gübre desteği Aralık 2022 ödemeleri hesaplara yatırıldı mı? Peş peşe belirlendi! Hemen bakın!

Milyonlarca çiftçi mazot ve gübre desteği ödemeleri ile ilgili son dakika gelişmelerini araştırıyor. Peki mazot ve gübre desteği Aralık 2022 ödemeleri hesaplara yattı mı? Kontrol edin!

Çiftçiler dikkat! Mazot ve gübre desteği Aralık 2022 ödemeleri hesaplara yattı mı? Kontrol edin!

Milyonlarca çiftçi mazot ve gübre desteği ödemelerini araştırıyor. Peki mazot ve gübre desteği Aralık 2022 ödemeleri hesaplara yattı mı? Kontrol edin!

Dolarda zirve göreceksiniz diyen uzmanlar altın için kırmızı alarm verdi! Yorumlar kafaları allak bullak etti

Son dakika altın fiyatları ve dolar/TL kuru yeni haftaya hareketli başladı. Uzmanlar ise altın ve dolar için yorumda bulunurken, dolarda zirve beklediklerini söylerken altın için kırmızı alarm verdi. 

Euro düşüyor! Elinde euro olanlar için kırmızı alarm!

Euro kurunda son dakika gelişmeler yatırımcılar tarafından yakından takip ediliyor. Euro kuru bugün resmen düşüşe geçti. Euro bugün yüzde 0,33 düşüş kaydetti. Elinde euro olanlar için kırmızı alarm. İşte 19 Eylül 2022 euro kuru...

Bakan Dönmez açıkladı! Çiftçi ve köylüler bunu bekliyordu! İşte detaylar!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, çiftçi ve köylülerin beklediği o haberi duyurdu. İşte detaylar!

Yap İşlet Devret modeliyle yapılan Osmangazi Köprüsü 6 ayda araç geçiş rekoru kırdı

Osmangazi Köprüsü inşa edilip hizmete açıldığı 1 Temmuz 2016 yılından bu yana ilk kez taahhüt edilen araç geçiş sınırını aştı. 15 yıl 9 ay 24 gün boyunca özel sektör tarafından işletilecek köprü işletmesi için devlet araç geçiş taahhüdü vermişti.

Toyota parça tedariği sıkıntısı yüzünden üretimi durdurma süresini uzattı

Pandemi döneminde başlayan parça tedariği sıkıntısı salgının etkisi hafiflemesine rağmen devam ediyor. Japon otomotiv devi Toyota, tedarik sıkıntısı nedeniyle üretime ara verdiği fabrikalarda işbaşı tarihini yeniden uzattı. İşte detaylar..

TOKİ Kars Sarıkamış kura çekilişi 10 Şubat'ta!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Kars Sarıkamış projesindeki konutların kura çekilişi 10 Şubat'ta gerçekleştirilecek.

Kars Sarıkamış TOKİ başvuruları yarın başlıyor!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığının Kars Sarıkamış projesinde yer alan konutlar yarın itibariyle satışa çıkıyor.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi İmar Yönetmeliği 2. kısım!

Sakarya Büyükşehir Belediyesi İmar Yönetmeliği bugünkü 31621 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte Sakarya Büyükşehir Belediyesi İmar Yönetmeliği 2. kısım...

Sarıkamış şişman köşkü restrore Haberi

Sarıkamış şişman köşkü restrore

Sarıkamış ilçesinde Rus Çarı 2. Nikola tarafından yaptırılan 118 yıllık iki köşk, gerçekleştirilecek ihale sonunda restore edilecek.


Rus Çarı 2. Nikola'nın, 1896 yılında av köşkü olarak kullanılmak üzere yaptırdığı Katerina Köşkü ile oğlunun tedavisinin gerçekleştirilmesi için hazırladığı Şişman Köşkü restore edilerek turizme kazandırılacak. Bu arada Sarıkamış Kış Sporları Turizm Merkezi alanına da 50 yataklı otel yapılacak.


Bakanlık tarafından ihaleye çıkılan köşklerin restorasyonu ve otel yapımı için başvurular 8 Ağustos'ta sona erecek.


Kültür ve Turizm İl Müdürü Hakan Doğanay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, köşklerin, 2634 sayılı Turizm Teşvik Kanunu ve bu kanunun 8'inci maddesine dayanılarak çıkartılan Kamu Taşınmazlarının Turizm Yatırımlarına Tahsisi Hakkındaki Yönetmelik hükümlerine uygun olarak turizm amaçlı yatırım yapmak üzere yerli ve yabancı girişimcilere tahsis edileceğini söyledi.


Girişimcilerin Sarıkamış'ta yapacakları bu yatırımlar için...