05 / 05 / 2024

Sarısu Deresi ıslah edilecek mi

Sarısu Deresi ıslah edilecek mi

Antalya bölgesinde yaşanan şiddetli yağmur ve hızı saatte 155 km bulan fırtına nedeniyle Kemer'de bu olumsuz hava koşullarının etkilediği tek yer Ulupınar Mahallesi Çıralı mevki oldu.

Antalya Sarısu Plajı'nın imar planı meclis gündeminde!

Antalya Sarısu Plajı'nın imar planı meclis gündemine taşındı. CHP'li Arı, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Bakanlıktan mavi bayraklı Sarısu Plajı'na akaryakıt iskelesi teklifi!

Beydağları Sahil Milli Parkı yer alan Sarısu Plajı'na Ulaştırma Bakanlığı'nca yapımı teklif edilen petrol iskelesi tepkilere sebep oldu. CHP Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, “Bu proje Sarısu'ya ihanettir” dedi.

Ataşehir-Kadıköy-Maltepe Çamaşırcı Deresi Islah Projesi imar planı tadilatı askıda!

Ataşehir - Kadıköy - Maltepe İlçeleri, Çamaşırcı Deresi Islah Projesi'ne ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli nazım ve uygulama imar planı tadilatı askıda...

Adana Sarıçam Deresi’ndeki evler kamulaştırılacak!

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü Sarıçam Deresi’ni E-5’ten başlayıp geldiği yere kadar sağındaki ve solundaki evleri de kamulaştırarak düzenleyeceklerini söyledi.

Sadabad Deresi ıslah projesi ile Kağıthane değerlenecek!

Ege Yapı, Sadabad Deresi'nin kıyısında 820 milyon lira değerinde konut projesi inşa ediyor. Kağıthane'nin ulaşım akslarının kesişim noktasında olduğunu belirten İnan Kabadayı, "Sadabad Deresi ıslah projesi tamamlanınca bölge bambaşka bir çehreye bürünecek" dedi.

Sarıyer imar ıslah planı İBB'ye takıldı!

Sarıyer'in mülkiyet sorununun çözümüne yönelik olarak hazırlanan imar ıslah planlarının İBB tarafından iade edilmesinin ardından yeni süreç başladı.

Antalya Sarısu-Tünektepe Teleferik Hattı tamamlandı!

ANTALYA Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Sarısu-Tünektepe Teleferik Hattı'nın bittiğini, Batı Çevreyolu ikinci etabının da birkaç hafta içinde ulaşıma açılacağını söyledi.

Niğde Kızılca Deresi ıslah edilecek!

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Kızılca Deresi’nin ıslah projesiyle ilgili ihale sürecinin tamamlandığını ve yüklenici firmanın şantiye kurarak işe başladığını açıkladı.

Panayır Deresi Bursa'ya prestij katacak!

Tramvay hattı ile İstanbul Caddesi’nin çehresini tamamen değiştirmeye hazırlanan Büyükşehir Belediyesi, Panayır Deresi ıslah ve rekreasyon projesiyle de Bursa’nın İstanbul girişine prestij katacak.

Makder Deresi ıslah ediliyor!

Adıyaman Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü ekipleri, Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi arkasında bulunan Makder Deresinde ıslah çalışmalarına başladı.

Bursa Hacivat Deresi ıslahında 2. etap çalışmaları başlıyor!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, kentte çevre yatırımlarına büyük önem veren Büyükşehir Belediyesi’nin, Yıldırım İlçesi’ndeki Hacivat Deresi’nin Ankara Yolu ile Kaplıkaya arasındaki 2. etap çalışmalarının başladığını söyledi...

Bursa Mandıras Deresi ıslahında sona gelindi!

Son 5 yılda altyapı yatırımlarına 1 milyar 300 milyon TL’den fazla kaynak aktaran Bursa Büyükşehir Belediyesi, olası sel baskınlarına karşı 25 derede aralıksız sürdürdüğü ıslah çalışmaları kapsamında Kestel Mandıras Deresi’ndeki çalışmaları da tamamlama aşamasına getirdi.

Artvin Hacılar Deresi ıslah ediliyor!

Artvin'in Hacılar Mahallesi’nde bulunan her iki derenin ıslahı ve menfez açma çalışmasının yapımına başlandı.

Sarısu Deresi ıslah edilecek mi Haberi

Sarısu Deresi ıslah edilecek mi

Antalya bölgesinde yaşanan şiddetli yağmur ve hızı saatte 155 km bulan fırtına nedeniyle Kemer'de bu olumsuz hava koşullarının etkilediği tek yer Ulupınar Mahallesi Çıralı mevki oldu. 

Bölgede yaşananların kaynağının Sarısu Deresi olduğunu belirten Ulupınar Muhtarı Habip Altınkaya, ıslah çalışmaları ilgili kurumlardan izin gelmediği için yapılamadığını söyledi. 


Antalya genelinde hafta başı etkili olan sağanak yağmur ve saatte 155 km hızla esen fırtına dolayısıyla Kemer İlçesinde olumsuzluk yaşana tek yer olan Çıralı'daki su taşkınına neden olan Sarısu deresinin ıslahı için Kemer Kaymakamlığının, Belediye'ye yazı yazdığı ama bu kararın ilgili kurumlardan izin yazısı gelmediği için uygulanamadığı belirtildi. 


"SARISU DERESİ ISLAH ÇALIŞMASI YAPILMALI" 


Ulupınar Muhtarı Habip Altınkaya; "Mahallemizin yağmur sularının denize deşarj olduğu yer Sarısu deresidir. Denizin yükselmesi ile birlikte dalgaların oluşması ile bu yerin tıkanması ve...