12 / 05 / 2024

Şarkikaraağaç imam Hatip Lisesi boşaltıldı mı

Şarkikaraağaç imam Hatip Lisesi boşaltıldı mı

Isparta İl Milli Eğitim Müdürlüğü, kent merkezi ve ilçelerde 8 okulda depreme dayanıklılık testi yaptırdı. Bu okullardan biri olan Şarkikaraağaç imam Hatip Lisesi'nin deprem testi sonrasında, güçlendirme yapılması yönünde rapor çıktı.

Isparta'nın Şarkikaraağaç ilçesinin konut eksikliği TBMM'de!

İYİ Parti Isparta Milletvekili Aylin Cesur, Isparta'nın Şarkikaraağaç ilçesinin konut eksikliğine ilişkin soru önergesi verdi. 

Suriye'de hayırseverlerin desteğiyle inşa edilecek imam hatip lisesinin temeli atıldı!

Suriye’nin kuzeyinde Fırat Kalkanı Harekatı bölgesindeki Bab ilçesinin Bizia beldesinde hayırseverlerin desteğiyle inşa edilecek  imam hatip lisesinin temeli törenle atıldı.

Sakarya İmam Hatip Lisesi inşaatında son durum ne?

Sakarya'da inşa edilen 48 derslikli yeni İmam-Hatip Lisesi inşaatında çalışmalar devam ediyor. Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, İmam Hatip Lisesi'nin inşaat alanında incelemelerde bulundu. 

Kartepe Anadolu İmam Hatip Lisesi'ne modern spor salonu inşa edilecek!

Kocaeli'de çok sayıda spor salonu ve tesis hayata geçiren, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kartepe Anadolu İmam Hatip Lisesi spor salonu projesi için düğmeye bastı.

Sivas Merkez Kız İmam Hatip Lisesi yeniden inşa ediliyor!

Sivas'ta yıkımı gerçekleşen Merkez Kız İmam Hatip Lisesi'nin yeni binasının inşası sürüyor. Sivas Valisi Salih Ayhan okul inşaatında incelemelerde bulunarak, inşaat hakkında bilgiler aldı.

Konya Akören İmam Hatip Ortaokulu ve Camisi açıldı!

Konya Akören İmam Hatip Okulu Yaptırma ve Yaşatma derneği tarafından 2014'te temeli atılan, Ortaokul, Kız Yurdu, Cami, Şadırvan ve diğer müştemilat yoğun bir katılım eşliğinde dualarla hizmete açıldı.

Isparta Şarkikaraağaç'a sosyal konut müjdesi!

Isparta Şarkikaraağaç Belediyesi tarafından dar gelirli vatandaşlar için Camikebir Mahallesi’ndeki Belediye Konut evlerinin bulunduğu yerde sosyal konut inşa edilecek.

Osmangazi Aliya İzzetbegoviç İmam Hatip Ortaokulu açıldı!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Osmangazi Belediyesi tarafından tadilatı tamamlanan Aliya İzzetbegoviç İmam Hatip Ortaokulu, düzenlenen törenle açıldı.

Konya Hotamış İmam Hatip Lisesi'nin inşaatı tamamlandı!

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından Karapınar’a bağlı Hotamış Mahallesi’nde hayata geçirilen Hotamış İmam Hatip Lisesi, yeni eğitim ve öğretim dönemine hazır.

İstinye'ye imam hatip lisesi ve cami geliyor!

Sarıyer İstinye'de yer alan 20 bin metrekarelik hazine arazisine imam hatip lisesi, yurt ve cami yapılacak...

İmam hatip okullarının bahçelerine cami yapılacak!

MEB'in hazırladığı vizyon belgesine göre fiziki mekanı uygun olan imam hatip okullarının bahçelerine cami yapılacak..

Üsküdar 15 Temmuz Gaziler Kız İmam Hatip Lisesi açıldı!

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, inşaatı tamamlanan 15 Temmuz Gaziler Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin açılışını yaptı.

Yalova'ya Anadolu İmam Hatip Lisesi Külliyesi inşa edilecek!

Yalova İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun, bölgede inşa edilecek Merkez Anadolu İmam Hatip Lisesi Külliyesi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Tosun, külliyenin kısa sürede tamamlanacağını müjdeledi.

Şarkikaraağaç imam Hatip Lisesi boşaltıldı mı Haberi

Şarkikaraağaç imam Hatip Lisesi boşaltıldı mı


Şarkikaraağaç'ta depreme dayanıklılık testinden yetersiz çıkan İmam Hatip Lisesi, facia yaşanmadan boşaltıldı. Öğrenciler geçici olarak İki ayrı binaya yerleştirildi Yeni okul yapımı için çalışma planlanıyor. Isparta İl Milli Eğitim Müdürlüğü, kent merkezi ve ilçelerde 8 okulda depreme dayanıklılık testi yaptırdı. Bu okullardan biri olan Şarkikaraağaç imam Hatip Lisesi'nin deprem testi sonrasında, güçlendirme yapılması yönünde rapor çıktı. Ancak güçlendirme maliyetinin yeni bina maliyetinin yüzde 40'ını geçmesi ve bu yüzden de binanın yıkımı bekleniyor. 


Hayırsever desteği Şarkikaraağaç İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Aslan, "Öğrencilerin eğitiminde aksama olmaması için onları geçici olarak başka binalara yerleştirdik. Yeni imam hatip lisesi binası yapımı için de 2014 yılı yatırım teklifimizi yaptık. 'Eğitime yüzde yüz destek programı' çerçevesinde hayırsever vatandaşlarımızı katkı vermeye çağırıyoruz"...