28 / 04 / 2024

Şarkikaraağaç imam Hatip Lisesi depreme dayanıksız olduğu için boşaltıldı!

Şarkikaraağaç imam Hatip Lisesi depreme dayanıksız olduğu için boşaltıldı!

Isparta İl Milli Eğitim Müdürlüğü, kent merkezi ve ilçelerde 8 okulda depreme dayanıklılık testi yaptırdı. Bu okullardan biri olan Şarkikaraağaç imam Hatip Lisesi'nin deprem testi sonrasında, güçlendirme yapılması yönünde rapor çıktı.




Şarkikaraağaç'ta depreme dayanıklılık testinden yetersiz çıkan İmam Hatip Lisesi, facia yaşanmadan boşaltıldı. Öğrenciler geçici olarak İki ayrı binaya yerleştirildi Yeni okul yapımı için çalışma planlanıyor. Isparta İl Milli Eğitim Müdürlüğü, kent merkezi ve ilçelerde 8 okulda depreme dayanıklılık testi yaptırdı. Bu okullardan biri olan Şarkikaraağaç imam Hatip Lisesi'nin deprem testi sonrasında, güçlendirme yapılması yönünde rapor çıktı. Ancak güçlendirme maliyetinin yeni bina maliyetinin yüzde 40'ını geçmesi ve bu yüzden de binanın yıkımı bekleniyor. 


Hayırsever desteği Şarkikaraağaç İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Aslan, "Öğrencilerin eğitiminde aksama olmaması için onları geçici olarak başka binalara yerleştirdik. Yeni imam hatip lisesi binası yapımı için de 2014 yılı yatırım teklifimizi yaptık. 'Eğitime yüzde yüz destek programı' çerçevesinde hayırsever vatandaşlarımızı katkı vermeye çağırıyoruz" dedi. 


Milliyet


Geri Dön