26 / 12 / 2024

Sarkis Balyan biyografisi

Sarkis Balyan biyografisi

Sarkis Balyan, Çırağan Sarayı, Beylerbeyi Sarayı, Galatasaray Lisesi binası, Yıldız Sarayı Büyük Mabeyin Binası, Çadır Köşkü, Malta Köşkü ve İTÜ Taşkışla Binası'nın mimarıdır. Peki Sarkis Balyan kimdir? İşte biyografisi...

Saray Mimarları Balyan Ailesi'ne anıt!

18. ve 19. yüzyılda Osmanlı Devleti tarafından yaptırılan birçok mimari esere imzasını atan Balyan Ailesi, yıllar sonra bir anıt mezara kavuştu.

Balyan Anıt Mezarı açıldı!

Balyan Anıt Mezarı açılışını Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Ömer Arısoy, Patrik Genel Vekili Aram Ateşyan ve Belediye Başkanı Kadir Topbaş yaptı.

Mimar Garabet Balyan'ın anıt mezarı tamamlandı!

İstanbul'daki birçok tarihi yapının mimarı olan mimar Garabet Balyan için yapımına iki yıl önce başlanan anıt mezar tamamlandı. "İşin Ehli" adıyla anılan Balyan'a özel hazırlanan anıt mezarın açılışına Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı da katılacak.

Üsküdar Balyan Anıt Mezarı açılışı 1 Ekim'de!

18. ve 19. yüzyılda hassa mimarı olarak Osmanlı Devleti tarafından yaptırılan birçok mimari esere imzasını atan Balyan Ailesi, yıllar sonra bir anıt mezara kavuşuyor.

Garabet Balyan'a anıt mezar yapılıyor!

Çoğu İstanbul’da 100’e yakın tarihi yapının mimarı olan ve “İşin Ehli” diye bilinen Garabet Balyan’a, Osmanlı tuğralı anıt mezar yapılıyor

Mimar Garabet Balyan'a anıt mezar yapılıyor!

Çoğu İstanbul'da 100'e yakın tarihi yapının mimarı olan ve "İşin Ehli" diye bilinen Garabet Balyan'a, Osmanlı tuğralı anıt mezar yapılıyor.

2006 yılında Adile Sultan Sarayı kültür merkezi olarak hizmete girecek!

Sultan Abdülmecid'in Kandilli sırtlarında Sarkis Balyan'a yaptırdığı Adile Sultan Sarayı, 2006 yılında 'Sakıp Sabancı Kandilli Eğitim ve Kültür Merkezi Adile Sultan Sarayı' adıyla yeni bir kültür merkezi olarak hizmete girecekmiş.

Yıldız Hamidiye Camisi'nin restorasyonu 2 yılda tamamlanacak!

Sultan 2. Abdülhamit'in Sarkis Balyan'a yaptırdığı ve aynı zamanda bombalı suikasta uğradığı caminin restorasyon çalışmaları devam ediyor. Adnan Ertem, Yıldız Hamidiye Camisi'nin restorasyonun 2 yıl daha sürebileceğini söyledi.

2002 yılında Balyan Ailesi'nin tarihi evi otele dönüşecekmiş!

2002 yılında Balyan Ailesi'nin inşa ettiği tarihi evi butik bir otele dönüşecekmiş. Ortaköy Vapur İskelesi'nin yanında bulunan tarihi eser Mimar Philippe Starck tarafından dizayn edilecekmiş.

1994 yılında Akaretler Evleri kaderine terk edilmiş!

1994 yılında Beşiktaş'taki tarihi Akaretler Sıra Evleri kaderine terk edilmiş. Mimar Sarkis Balyan tarafından inşa edilen, mülkiyeti Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne ait tarihi evler restore edileceği günü bekliyormuş.

Mimar Garabet Balyan'ın kayıp mezar taşı şantiyede bulundu!

CUMHURBAŞKANI Erdoğan'ın "işin ehli" sözleriyle övdüğü Balyan ailesine mensup Dolmabahçe Sarayı'nın mimarı Garabet Balyan'ın kayıp mezar taşı Kartal'da İstanbul Belediyesine ait bir inşaat şantiyesinde ortaya çıktı.

1937 yılında Alemdağı Köşkü çocuk kampı olacakmış!

Sultan Abdülaziz döneminde Mimar Sarkis Balyan tarafından yaptırılan Alemdağı Av Köşkü 1946 yılında harap bir haldeymiş. 1937 yılında köşkün tamiri için gerekli meblağ tespit edildiğinde, köşk restore edilecekmiş.

Garabet Balyan kimdir?

Garabet Amira Balyan, mimar oğlu Nigoğos Balyan'la birlikte yaptığı Dolmabahçe Sarayı ile anılan mimardır. Garabet Amira Balyan, Çırağan Sarayı, Yıldız Köşkü, Askeri Müze gibi eserler bırakmıştır. Peki Garabet Balyan kimdir? İşte biyografisi...

Sarkis Balyan biyografisi Haberi

Sarkis Balyan biyografisi

Sarkis Balyan kimdir? 


Sarkis Balyan'ın 1835 yılında doğduğu bilinmektedir. Osmanlı döneminde yaşamıştır. Garabet Balyan’ın oğludur. Sarkis Balyan, Nigoğos Balyan ile 1843 yılında Paris’e gitmiştir. Collège Sainte-Barbe de Paris'te eğitim görmüştür. Balyan, Ecole des Beaux Arts'dan mezun olmuştur. 


Türkiye’ye döndükten sonra Garabet ve Nigoğos Balyan ile birlikte çalışan Sarkis Balyan daha sonra kardeşi Hagop ile birlikte projeler geliştirmiştir. 



Sarkis Balyan yapıları!


Beylerbeyi Sarayı, babası Garabet Amira Balyan'la birlikte (1861 - 1865), Beşiktaş Makruhyan Ermeni Okulu (1866) (eşi Makruhi'ye adanmıştır), Çırağan Sarayı (1863 - 1871), Pertevniyal Valide Sultan Camii, kardeşi Hagop Balyan'la birlikte (1871), Zeytinburnu Barut Fabrikası (1874), Akaretler Sıra Evleri 138 daireli evler (1874), Harbiye Nezareti, bugünkü İstanbul Teknik Üniversitesi'nin Taşkışla binası, Mekteb-i Tıbbiye, bugünkü Galatasaray Lisesi'nin binası, Maçka Silahhanesi, İstanbul Teknik Üniversitesi'nin Maden...