30 / 04 / 2024

satılamayacak hazine taşınmazları

satılamayacak hazine taşınmazları

Devlete ait olan kimi hazine taşınmazları, satışa çıkarılabiliyor. Buna karşın kimi hazine taşınmazlarının satışı yapılmıyor. Peki, satılamayacak hazine taşınmaz malları nelerdir? İşte satılamayan hazine taşınmazları...

O ilde 5 taşınmaz satılacak!

Bayburt İl Özel İdaresi, Bayburt’ta 5 adet taşınmazı satışa çıkardı. Taşınmazlar için 15 Aralık’ta ihale düzenlenecek.

Konya'da 116 adet arsa ile arazi satışa sunuldu! İhalesi 4 Aralık'ta! 

Konya Altınekin Kaymakamlığı, Konya ili, Altınekin ilçesinde yer alan 116 adet arsa ile araziyi satıyor. Peki Konya Altınekin'de yer alan Hazine taşınmazlarının fiyatları ne kadar? 

Karayolları, Sivas’taki 4 taşınmazı satışa çıkardı!

Karayolları Genel Müdürlüğü 16’ncı Bölge Müdürlüğü, Sivas’ta 4 adet taşınmazı satışa çıkardı. Taşınmazlarının tümünün Suşehri ilçesindeki farklı köylerde yer aldığı öğrenildi.

Borç nedeniyle İstanbul Başakşehir’deki taşınmazlar satışa çıkarıldı

İstanbul Başakşehir ilçesindeki bir borç nedeniyle, aşağıda cinsi, miktarı ve değerleri belirtilen taşınmazlar satışa çıkarıldı. İlgili taşınmazlar, e-devlet üzerinden erişim sağlanabilen esatis.uyap.gov.tr adresinde 2023/22531 TLMT. sayılı dosya numarasıyla detaylı olarak görüntülenebilir.

SGK taşınmazları elektronik ortamda satılacak! Peş peşe açıklandı! 

Sosyal Güvenlik Kurumunun (SGK) sahibi olduğu taşınmazlar, kurumun konuya ilişkin duyuruyu yayınlamasından sonra elektronik ortamda satılmaya başlayacak. Detaylar peş peşe açıklandı. 

İstanbul Ankara ve İzmir'deki Hazine'ye ait taşınmazlar satılıp imar planı değişti! İşte yeni sahipleri

Özelleştirme kapsamındaki bazı taşınmazların satışı ve imar planı değişikliği onaylandı. Mülkiyeti Maliye Hazinesi'ne kayıtlı Ankara, İstanbul ve İzmir'deki taşınmazlara en yüksek fiyat tekliflerini veren şirketler belli oldu. İşte detaylar...

Sit alanındaki taşınmaz hazine malıyla takas edilebilecek! İşte detaylar

Sit alanları içinde kalan kesin yapı yasaklı taşınmazlar, hazine taşınmazlarıyla trampa edilebilecek. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın söz konusu düzenlemeyi içeren yönetmeliği Resmi Gazete'de yayımlandı.

Yapı Yasaklı Taşınmazların Hazine Taşınmazları ile Değiştirilmesi Hakkında Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik!

Tabiat Varlıkları, Doğal Sit Alanları ve Özel Çevre Koruma Bölgelerinde Kalan Yapı Yasaklı Taşınmazların Hazine Taşınmazları ile Değiştirilmesi Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31824 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. 

Hazine arazilerinin satışına yüzde 20 indirim geldi! Resmi Gazete'de yayımlandı!

Hazine taşınmazlarının satışına yeni düzenleme geldi. Milyonlarca kişinin yüzünü güldüren yeni düzenlemenin detayları belli oldu. Bu kapsamda Hazine taşınmazlarının doğrudan satışlarında, peşin ödemeler için yüzde 20 oranında indirim uygulanacak...

Vergi ve ekonomi paketi TBMM Genel Kurulunda kabul edildi! Hazine arazilerinde yüzde 20 indirim ve 5 taksit fırsatı!

Milyonlarca kişinin yüzünü güldüren haber geldi. Konu ile ilgili olarak aktarılan detaylara göre, son zamanlarda sık sık gündeme gelen hazine taşınmazlarının rayiç bedel üzerinden doğrudan satışlarında, satış bedelinin peşin ödenmesi durumunda yüzde 20'lik bir indirim yapılacak.

Hazine taşınmazlarına, 2B arazilere ve tasarruf finansman şirketlerine yeni düzenleme! Komisyonda onaylandı!  

Hazine taşınmazlarının satışı ile kiralamasına, 2B alanlarında yer alan taşınmazlara, tasfiye edilen tasarruf finansman şirketlerine ilişkin düzenlemeleri de içeren yeni vergi ve ekonomi paketi komisyonda kabul edildi. İşte yeni paketin içeriği...

Hazine taşınmazlarının satışında yüzde 20 indirim!

Vergi ve ekonomi paketi TBMM Başkanlığına sunuldu. Söz konusu ekonomi paketinde hazine arazileri ile ilgili önemli detaylar yer aldı. İşte ayrıntılar...

Maaşlara artış, Doktorlara vergi, 2/B arazilerinin satışıyla ilgili yeni düzenleme! AK Parti'den bomba vergi paketi

AK Parti, TBMM'ye Hazine Taşınmazları ve KDV’ye ilişkin yeni teklif verdi. 41 maddeden oluşan teklife göre Yapı Kayıt Belgesi alınan yapıların üzerinde bulunduğu Hazine taşınmazlarının satışına ilişkin başvuru süresinin uzatılması ve peşin ödemelerde indirim yapılması öngörülüyor.

satılamayacak hazine taşınmazları Haberi

satılamayacak hazine taşınmazları

Satılamayacak hazine taşınmaz malları nelerdir?

Devlete ait olan kimi hazine taşınmazları, satışa çıkarılabiliyor. Hazine taşınmazları, "genel hükümlere göre satış, doğrudan satış ve özel kanunlara göre satış" olmak üzere 3 farklı şekilde yapılabiliyor.


Buna karşın kimi hazina taşınmazlarının satışı yapılmıyor. Satışı mümkün olmayan hazine taşınmazları, Milli Emlak Genel Müdürlüğü'nün resmi internet sayfasında şu şekilde açıklanıyor:


a) Kamu hizmetlerine tahsisli bulunan taşınmazlar,


b) Devletin hüküm ve tasarrufu altında olup tescili mümkün olmayan taşınmazlar,


c) 4/4/1990 tarihli ve 3621 sayılı Kıyı Kanunu kapsamında bulunan taşınmazlar,


ç) 21/7/1983 tarihli ve 2863 sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu kapsamında olup, Kültür ve Turizm Bakanlığınca satılması uygun görülmeyen taşınmazlar,        


d) 9/8/1983 tarihli ve 2873 sayılı Milli Parklar Kanunu uyarınca milli park, tabiat parkı, tabiat anıtı ve tabiatı...