19 / 05 / 2024

SAÜde Uluslararası Gizem Frit Seramik Yarışması düzenlenecek

SAÜde Uluslararası Gizem Frit Seramik Yarışması düzenlenecek

Sakarya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi desteği ile ’Uluslararası Gizem Frit Seramik Yarışması’ düzenlenecek.

Medway Uluslararası Sağlık Turizmi Anonim Şirketi kuruldu! 

Medway Uluslararası Sağlık Turizmi Anonim Şirketi bugün Ataşehir'de Bedros Arda Kurçeren ve Talcon Uluslararası Yazılım ve Bil. Tek. A.Ş. ortaklığında kuruldu.

Pinga Uluslararası Sağlık Turizmi Ve Seyahat Acentası Limited Şirketi kuruldu!

Pinga Uluslararası Sağlık Turizmi Ve Seyahat Acentası Limited Şirketi Ümraniye'de Mümüne Aydın tarafından kuruldu.

Vakıf GYO'nun kredi derecelendirme notları belli oldu!

Vakıf GYO'nun Uzun Vadeli Uluslararası Yerel Para Notu BB, Uzun Vadeli Ulusal Notu AAA, Kısa Vadeli Uluslararası Yerel Para Notu ve Kısa Vadeli Uluslararası Yabancı Para B olarak belirlendi.

Yabancıya gayrimenkul satışında finansman imkanları genişletilmeli!

GİGDER’in Türkiye’de uluslararası yatırımcılara satışı yapılan her 100 gayrimenkulden yaklaşık 25’ini gerçekleştiren 55 üyesinden derlenen bilgiler, bugün yabancılara satılan ipotekli gayrimenkullerin oranının yaklaşık yüzde 5 olduğunu ortaya çıkardı.

Dorçe, IDEF21'de prefabrik yapılarını tanıtacak!

Prefabrik yapı sektöründe başarılı projeler hayata geçiren Dorçe IDEF’21'de uluslararası ziyaretçilere ürünlerini tanıtacak.

Esar Gayrimenkul Enerji İnşaat Denizcilik Sağlık Ve Uluslararası Yatırımlar Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Esar Gayrimenkul Enerji İnşaat Denizcilik Sağlık Ve Uluslararası Yatırımlar Ticaret Anonim Şirketi bugün Şişli'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Taha Esgün tarafından kuruldu.

Türkiye'nin Kovid-19'la başarılı mücadelesi gayrimenkule güç kazandırdı!

Eylül 2020'de uluslararası yatırımcıya konut satışları bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 26,8 arttı ve 5 bin 269 oldu. GİGDER Başkanı Ömer Faruk Akbal, “Türkiye’nin pandemiyle mücadelede başarısı muazzam ilerliyor. Sağlıktaki bu başarı gayrimenkule güç kazandırıyor" dedi.

Kerkük'te Uluslararası Maarif Okulu açılacak!

Irak'ta Bağdat ve Erbil'den sonra Kerkük kentinde de Uluslararası Maarif Okullarının açılması için girişimlere başlandığı belirtildi.

Sıfır enerji binalar, ZeroBuild Forum’20 de ele alınacak!

Çevre, ülke ekonomisi ve bireysel kazanım özelinde büyük bir öneme sahip olan ‘Sıfır Enerji Binalar’, Uluslararası Sıfır Enerji Binalar Sanal Forumu ZeroBuild Forum’20’de uluslararası konuşmacılar ve tüm ilgili paydaşların katılımı ile ele alınacak.

Evlenmemiş kız kardeşin vefatı halinde miras nasıl paylaşılır?

Posta yazarı Tamer Heper, okuyucusunun 'Biz aynı anne babadan üç kardeşiz, babamızın ilk evliliğinden bir çocuğu olduğundan dört kardeş olduk. Anne ve baba sağ değiller. Evlenmemiş kız kardeşin vefatı halinde miras kalan mal varlığı nasıl pay edilir?' sorusunu yanıtladı.

1+1 ve kiralık daire araması arttı!

Emlakjet GM Gizem Moral Kunter, TÜİK sonuçlarını ve Emlakjet Temmuz verilerini değerlendirdi. Gizem Moral Kunter, 1+1 ve kiralık daire aramasının yükselişte olduğunu ifade etti. 

Türkiye'de Uluslararası İslam Üniversitesi kuruluyor!

Türkiye, İslam aleminin ilim merkezi olacak. İstanbul'da kurulacak ve Arapça-Türkçe-İngilizce eğitim verecek olan Uluslararası İslam Üniversitesi Müslüman dünyasının sorunlarına çözüm bulmak için çalışmalar yapacak.

Uluslararası Binalarda Enerji Verimliliği Sempozyumu 13 Şubat'ta!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 13-14 Şubat 2017'de “Uluslararası Binalarda Enerji Verimliliği Sempozyumu” düzenlenecek.

SAÜde Uluslararası Gizem Frit Seramik Yarışması düzenlenecek Haberi

SAÜde Uluslararası Gizem Frit Seramik Yarışması düzenlenecek

Sakarya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik ve Cam Bölümü ile Gizem Frit A.Ş’nin desteği ile bu yıl 6.’sı düzenlenecek olan ’Uluslararası Gizem Frit Seramik Yarışması’ 25 Kasım Çarşamba günü SAÜ Güzel Sanatlar Fakültesi’nde gerçekleştirilecek. Türkiye ve tüm dünya üniversitelerinin Seramik- Cam bölümlerinde lisans ve lisansüstü düzeyinde eğitim gören öğrencileri desteklemek amacıyla düzenlenen yarışmanın seçici kurulu Türkiye’nin farklı üniversitelerinden, İspanya Pau Gargallo Sanat Akademisi ve Türk Seramik Derneği temsilcilerinden alanlarında uzman olan akademisyenlerden ve sanatçılardan oluşuyor.


Her yıl kasım ayında yapılan yarışma artistik ve endüstriyel seramik alanlarında gerçekleştiriliyor. Yarışma bu yönüyle Türkiye’de gelişmekte olan seramik sanatı ve endüstrisine de katkı sağlıyor. Artık geleneksel hale gelen Gizem Frit Seramik Yarışması, aynı zamanda günümüzde önemi ve gerekliliği giderek artan Üniversite-Sanayi işbirliği için de...