02 / 05 / 2024

seçimde ikametgah değişikliği

seçimde ikametgah değişikliği

Seçim zamanı taşındığınızı ve yeni taşındığınız bölgenin seçmen listesinde yer almadığınızı farz edelim. Bu durumda seçim zamanı ikametgah değişikliği nasıl yapılır? İşte yanıtı bu haberde...

İstanbul'da 1 yılda 73 imar planı değişikliği yapıldı!

Ekrem İmamoğlu'nun İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı seçildikten sonra şehirde 73 imar planı değişikliği yapan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, bunların 11'ini son yedi iş gününde yaptı. Üsküdar'da 256 metrekarelik arsa için bile plan tadilatı yapan bakanlığın adımları dikkat çekiyor.

31 Mart seçimlerinin belediyecilikte değiştirdikleri!

Sosyolog Faruk Özcan, 31 Mart Yerel Seçimleri'nin belediyecilikte değiştirdiklerini kaleme aldı. Özcan'ın seçmenlere iyi, yeni(den) seçilen belediye başkanlarına kötü bir haberi var...

Kentsel dönüşümde ikametgah değişikliğine dikkat!

Kentsel dönüşüm kapsamında yenileme kararı alınan binalardaki hak sahipleri, işlemleri tamamlanmadan ikametgah değişikliği yapmaları halinde kira yardımından mahrum kalabiliyor.

İkametgah değişikliğinde acele eden kira yardımı alamayabilir!

Kentsel dönüşüm kapsamında yenileme kararı alınan binalardaki hak sahipleri, işlemleri tamamlanmadan ikametgâh değişikliği yapmaları halinde kira yardımından mahrum kalabiliyor. Kolçak, bu konuda kendilerine yapılan başvurular hakkında bilgi verdi.

İkametgah değişikliği dilekçesi 2015!

Nüfus Hizmetleri Kanunu gereğince her vatandaşın tek bir ikametgah adresinin bulunması gerekiyor. Değişiklik halinde bir dilekçe ile beyan veriliyor. İşte ikametgah değişikliği dilekçesi 2015...

İkametgah değişikliği kaç günde bildirilir?

Nüfus Hizmetleri Kanunu çerçevesinde adres bilgilerinin sağlıklı ve güncel tutulması amacıyla adres değişkliği durumlarında bildirimin ilgili yerlere yapılması gerekiyor. Peki, ikametgah değişikliği kaç günde bildirilir?

İkametgah değişikliği muhtarlıktan yapılır mı?

İkametgah belgesi kişilerin yaşadığı adresin yasal olarak gösteriyor. Taşınma durumunda bu değişikliğin de yapılması gerekiyor. Peki, ikametgah değişikliği nereden yapılır? İkametgah değişikliği muhtarlıktan yapılır mı?

İkametgah değiştirmek için gerekli belgeler!

5490 sayılı Nüfus Hizmetleri Kanunu ile ilgili kanun ve yönetmelikler gereğince, herkesin bir ikametgah adresinin olması gerekiyor. Peki, ikametgah nasıl değiştirilir? Peki, ikametgah değiştirmek için gerekli belgeler nelerdir?

Apartmanda yönetici değişikliği nasıl olur?

Apartmanda sekiz ve daha fazla bağımsız bölüm olması halinde yönetici seçilmesi kanunen zorunlu oluyor. Kat malikleri, apartmana nasıl yönetici seçer? Apartmanda yönetici değişikliği nasıl olur?

İkametgah değişikliği dilekçe örneği!

Bilinen iş veya ikamet yeri adreslerini değiştiren kimselerin, yeni adreslerini vergi dairesine bildirmeleri gerekiyor. Peki, ikametgah değişikliği dilekçesi nasıl yazılır? İşte ikametgah değişikliği dilekçe örneği...

İnternet üzerinden ikametgah değiştirme!

Nüfus Hizmetleri Kanunu gereğince herkesin bir ikametgah adresinin olması ve yapılan ikametgah değişikliklerinin bildirilmesi gerekiyor. Peki, ikametgah değişikliği internetten nasıl yapılır? İşte internet üzerinden ikametgah değiştirme yolları..

İkametgah değişikliği bildirim süresi!

5490 sayılı Nüfus Hizmetleri Kanunu gereğince, ikamet değişiklik yapan herkesin ikametgahını bildirmesi gerekiyor. Peki, İkametgah değişikliği bildirimi ne kadar sürede yapılır? İşte ikametgah değişikliği bildirim süresi..

İkametgah değişikliği nasıl yapılır 2014?

5490 sayılı Nüfus Hizmetleri Kanunu gereğince, ikametgah adresini değiştiren kimselerin 20 iş günü içinde yaptıkları ikametgah değişikliğini bildirmeleri gerekiyor. Peki, ikametgah değişikliği nasıl yapılır 2014?

seçimde ikametgah değişikliği Haberi

seçimde ikametgah değişikliği

Seçim zamanı ikametgah değişikliği nasıl yapılır?

Seçim zamanında, ikametgah adresinizi değiştirmeniz durumunda, bulunduğunuz bölgenin seçmen kütüğünde yer alabilmeniz için adres değişikliği yaptığınızı yetkili birimlere bildirmeniz gerekli.


298 sayılı Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkında Kanunda 5749 sayılı Kanunla yapılan değişiklikle seçmen kütükleri Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü Adres Kayıt Sistemindeki bilgiler esas alınarak düzenlenmebiliyor. 


Seçmen kütüğüne kayıt olmak için ikametgahınızın bağlı olduğu ilçe nüfus müdürlüğüne giderek adres beyanında bulunabilirsiniz.


Adres beyanı için nüfus cüzdanınız ile birlikte kendi üzerinize ait olan bir faturayı evinizin bağlı olduğu nüfus müdürlüğüne götürmeniz yeterli olacaktır.


İnternetten adres değişikliği yapma..

5490 sayılı Nüfus Hizmetleri Kanununun 50 nci maddesinin yedinci fıkrası gereğince, adres bildirimi şahsen, iadeli taahhütlü mektup veya kargo ya da elektronik imza sahiplerince elektronik posta ile yapılabilir.


Elektronik posta...