03 / 05 / 2024

seçmen kütüğü değiştirme

seçmen kütüğü değiştirme

Seçim zamanı taşındığınızı ve yeni taşındığınız bölgenin seçmen listesinde yer almadığınızı farz edelim. Bu durumda seçim zamanı ikametgah değişikliği nasıl yapılır? İşte yanıtı bu haberde...

TÜFE'ye imza attık yüzde 25'e değil diyen mağdur ev sahibi: Kanunlar değişene kadar evimi kiraya vermem!

Ev sahipleri ve kiracılar arasında yaşanan gerginlikler hız kesmeden devam ederken, TÜFE'ye imza attık yüzde 25'e değil diyen mağdur ev sahibi kanunlar değişene kadar evini asla kiraya vermeyeceğini kaydetti.

Türkiye'de işsizlik oranı, son 10 senenin en düşük seviyesini gördü!

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan rakamlara göre Türkiye'de işsizlik oranı, 2023 yılında bir önceki seneye göre 1 puan azalış gösterdi ve yüzde 9,4'e geriledi. Böylece de işsizlik rakamlarında son 10 yılın en düşük seviyesi görülmüş oldu.

Depremler konut sektörünü kökten değiştirdi! Kentsel dönüşüm hız kazandı!

6 Şubat Kahramanmaraş depremleri konut sektörünü kökten değiştirdi. Depremler, özellikle kentsel dönüşümün önemini bir kez daha gözler önüne serdi. 

Kredi faizleri değişti! İşte Aralık 2023 konut, taşıt ve tüketici kredisi faiz oranları!

Aralık ayının ortalarına yaklaştığımız şu günlerde pek çok banka da kredi faiz oranlarında değişikliğe gitti. İşte Aralık 2023 konut, taşıt ve tüketici kredisi faiz oranları...

Türkiye'de işsizlik oranı yüzde 9,2'ye geriledi! Ocak 2014'ten bu yana en düşük oran!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan resmi rakamlara göre, Türkiye'de işsizlik oranı, Ağustos yaında bir önceki aya göre 0,2 puan azalış gösterdi ve yüzde 9,2'ye geriledi. Söz konusu bu oran, 2014 yılının Ocak ayından bu yana en düşük işsizlik oranı şeklinde kayıtlara geçti.

Son dakika! Emeklilik yaşı değişti! Detaylar peş peşe geldi! Hemen bakın!

Milyonlarca yurttaşı yakından ilgilendiren emeklilik düzenlemesi, emeklilik sistemine ilişkin köklü değişikliklerin habercisi oldu. En güncel bilgilere göre, Bağ-Kur ve SSK primleri arasındaki eşitsizliğe son verilerek, emeklilik için gereken prim ödeme süresi belirgin biçimde düşürülüyor.

Yeni nesil şehir kütüphanesi geliyor! Ödüllü kütüphane için çalışmalar son gaz devam ediyor! 

Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin yeni nesil Şehir Kütüphanesi projesi için çalışmalar son gaz devam ediyor. 

A101’de Yudum ayçiçek yağı 103,50 TL’ye, Omo toz deterjan 199 TL’ye, Mistral kâğıt havlu 45 TL’ye düştü!

A101’de bugün indirime giren haftanın yıldızları belli oldu. Bu kapsamda, Yudum ayçiçek yağı 103,50 TL’ye, Omo toz deterjan 199 TL’ye, Mistral kâğıt havlu 45 TL’ye düştü. İşte 8 Eylül 2023 A101 fiyat listesi...

Lüks kiralık evlerde denge şaştı! 100-650 bin lira arasında değişiyor!

Son iki senede kiralık evlerde denge şaştı. Dar ve orta gelirli kiralık konut bulmakta zorlanırken lükste ise sınır 100-650 bin lira arasında değişiyor.

Sözleşmeli öğretmen eşlerinin yer değiştirme başvuruları 21 Ağustos'ta başlıyor! MEB açıkladı!

Milli Eğitim Bakanlığı, sözleşmeli öğretmen eşlerinin yer değiştirme başvurularının 21 Ağustos'ta başlayacağını duyurdu. İşte merak edilen ayrıntılar... 

Seçim sonrası para politikalarında köklü değişim şart! Yanlışa devam edilirse TL krizi kapıda!

Piyasalarda bu hafta heyecan dorukta. İkinci tur seçimler öncesi borsa ve dövizde volatil seyrin devam etmesi bekleniyor. Uzmanlar, seçimi kim kazanırsa kazansın para politikalarında köklü bir değişimin kaçınılmaz olduğunu savunurken, seçim sonrasına ilişkin önemli bir uyarı da geldi…

Hyundai Bayon’un mayıs ayı fiyatlarında büyük değişiklik! Hyundai Bayon’a hatırı sayılır bir zam yapıldı!

Hyundai Bayon'un 2023 yılı mayıs ayı fiyatlarında büyük bir değişiklik yaşandı. Hyundai Bayon'un yeni fiyatına hatırı sayılır bir zam yapılırken, yeni fiyatları görenler gözlerine inanamadı. İşte 10 Mayıs 2023 fiyat listesi...

Emekli ve memur maaş tablosu baştan aşağı değişti! Temmuz zammıyla emekli ve memur maaşı ne kadar olacak?

Emekli temmuz zammı için geri sayım devam ederken, hesaplamalar sürekli yenileniyor. Aylık bazda açıklanan enflasyon rakamlardan sonra aylık hesaplamaları değişti. Peki, temmuz zammıyla emekli ve memur maaşı ne kadar olacak? İşte detaylar...

seçmen kütüğü değiştirme Haberi

seçmen kütüğü değiştirme

Seçim zamanı ikametgah değişikliği nasıl yapılır?

Seçim zamanında, ikametgah adresinizi değiştirmeniz durumunda, bulunduğunuz bölgenin seçmen kütüğünde yer alabilmeniz için adres değişikliği yaptığınızı yetkili birimlere bildirmeniz gerekli.


298 sayılı Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkında Kanunda 5749 sayılı Kanunla yapılan değişiklikle seçmen kütükleri Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü Adres Kayıt Sistemindeki bilgiler esas alınarak düzenlenmebiliyor. 


Seçmen kütüğüne kayıt olmak için ikametgahınızın bağlı olduğu ilçe nüfus müdürlüğüne giderek adres beyanında bulunabilirsiniz.


Adres beyanı için nüfus cüzdanınız ile birlikte kendi üzerinize ait olan bir faturayı evinizin bağlı olduğu nüfus müdürlüğüne götürmeniz yeterli olacaktır.


İnternetten adres değişikliği yapma..

5490 sayılı Nüfus Hizmetleri Kanununun 50 nci maddesinin yedinci fıkrası gereğince, adres bildirimi şahsen, iadeli taahhütlü mektup veya kargo ya da elektronik imza sahiplerince elektronik posta ile yapılabilir.


Elektronik posta...