12 / 05 / 2024

Sefer Arapoğlu ayasofya

Sefer Arapoğlu ayasofya

1993’te ana kubbe onarımı için kurulup 17 yıl kullanılan, İstanbul’un 2010 Kültür Başkenti olması üzerine bakanlık talimatıyla kaldırılan dev iskele 3 yıl sonra yeniden kuruldu. Proje 650 gün sürecek.

Ankara'ya yeni tren hattı müjdesi! Bakan Uraloğlu resmen açıkladı: Seferler yarın başlıyor!

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Abdulkadir Uraloğlu yaptığı açıklamada Ankara-Elmadağ Bölgesel Tren seferlerini 21 Mart'ta başlatacaklarını müjdeledi. Söz konusu seferler günde 6 sefer olarak yapılacak.

Arapoğlu Gayrimenkul İnşaat Gıda Tekstil Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Arapoğlu Gayrimenkul İnşaat Gıda Tekstil Sanayi Ticaret Limited Şirketi Küçükçekmece'de 200 bin TL sermaye bedeli ile Ali Coşkun tarafından kuruldu.

Ekrem İmamoğlu'ndan Ayasofya tapusu açıklaması!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu meclis kürsüsünden Ayasofya’nın 19 Kasım 1936 tarihli tapusunu göstererek “Büyük harflerle ‘Ayasofya Kebir Cami’ diye tapu düzenleniyor. Toplumun belli kesimlerini karşı karşıya getirmenin hiçbir anlamı yoktur” diye konuştu. 

Mehmet Sinirlioğlu: Ayasofya Camii tapusundaki imza abim Fikret Sinirlioğlu’na ait!

Son günlerin en önemli konuları arasında yer alan Ayasofya Camii’nin tapusunda Fikret Sinirlioğlu’nun imzası bulunuyor.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'ndan Ayasofya açıklaması!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ayasofya'nın ibadete açılması tartışmalarıyla ilgili açıklama yaptı.

Mevlüt Çavuşoğlu: Ayasofya ulusal egemenlik konusudur!

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ayasofya'nın ibadete açılmasına ilişkin "Kesinlikle uluslararası bir konu değildir. Bu, ulusal egemenlik konusudur" dedi...

Temel Karamollaoğlu: Ayasofya, bizim kanaatimizce cami olarak açılmalıdır!

Temel Karamollaoğlu, Ayasofya’nın cami olarak açılıp açılmamasıyla ilgili, “Ayasofya, bizim kanaatimizce cami olarak açılmalıdır" dedi...

Ayasofya'nın müze olması için hazırlanan kararnamedeki Atatürk imzası sahte mi?

Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu, Ayasofya’nın müze haline getirilmesi için hazırlanan kararnamenin ve Atatürk imzasının sahte olduğunu ileri sürüyor, diğer uzmanlar ise böyle bir şeyin mümkün olmadığını belirtiyor. Danıştay 2 Temmuz’da konuya ilişkin nihai karar verecek. 

Kemal Kılıçdaroğlu'ndan Ayasofya açıklaması!

Kemal Kılıçdaroğlu, Ayasofya'nın cami olarak açılmasına ilişkin "18 yıldır yapılmayan şey şimdi neden yapılmaya çalışılıyor" dedi...

Ayasofya 90 yıl sonra cami olarak açılacak mı?

Ayasofya'nın cami olarak açılması gündemde konuşulmaya devam ediyor. Milliyet Gazetesi köşe yazarı Gökhan Cıvaoğlu, bugünkü köşesinde Ayasofya'nın ibadete açılmasını yazdı...

Ahmet Davutoğlu'ndan Ayasofya cami açıklaması!

Ahmet Davutoğlu, Ayasofya’nın yeniden ibadete açılabileceğiyle ilgili açıklamalara karşılık, “Kutsallarımıza, ortak sembollerimize sıkıştığınızda kullanacağınız bir kart muamelesi yapmaktan vazgeçin” diye konuştu.

Sefer Altıoğlu: İhtiyaca yönelik konutlar üretilmeli!

MİNT Yönetim Kurulu Başkanı Sefer Altıoğlu, 2019'da da sektörde büyümenin devam etmesi için ihtiyaca yönelik konut üretilmesi gerektiğini söyledi.

Sapanca YHT Hattı'na itiraz!

Şehir Plancıları Odası İl Temsilcisi Oya Arapoğlu, Sapanca YHT Hattı’nda yapılan güzergah değişikliklerinin masa başında kağıt üstünde çizildiğini belirterek, yeni plana eleştirilerde bulundu.

Sefer Arapoğlu ayasofya Haberi

Sefer Arapoğlu ayasofya


Dünya harikası Ayasofya’da iskele geri döndü. 1993’te ana kubbe onarımı için kurulup 17 yıl kullanılan, İstanbul’un 2010 Kültür Başkenti olması üzerine bakanlık talimatıyla kaldırılan dev iskele 3 yıl sonra yeniden kuruldu. Bu kez iç duvarların onarımı için kurulan iskelenin proje süresi 650 gün olmasına rağmen birkaç yıl kalması bekleniyor. 2010’da yüzyıllar sonra yüzü açılan Serafim meleklerinden, yüzünün yarısı sağlam duran ikincisinin de bu dönem açılacağı bildirildi. Ayasofya Müzesi Müdürvekili Sefer Arapoğlu, müze içindeki 1. Mahmud Kütüphanesi’nin onarımının tamamlandığını ve 1 Ocak 2014’te açılacağını belirtirken, arka bahçede silüeti bozduğu gerekçesiyle iki kez yıkılan Fatih Medresesi’nin de yeniden inşasının planlandığını bildirdi. Ayasofya Müzesi geçen yıl 2 milyon 360 bin ziyaretçiyle Topkapı Müzesi’ni ilk kez geçmişti.


İSKELENİN TARİHİ


Müze uzmanı ve müdürvekili Sefer Arapoğlu...