09 / 05 / 2024

seferihisar deprem

seferihisar deprem

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer 6,9 büyüklüğündeki depremin merkez üssü olan Seferihisar’da, deniz suyunun taşması sonucu zarar gören yerleşim yerlerinde incelemelerde bulundu. 

Prof. Dr. Okan Tüysüz İzmir depremiyle ilgili  dört yıl öncesine gitti! 6.6 şiddetinden büyük deprem olmayacak dedi!

Ege Denizi'nde İzmir'in Seferihisar ilçesi açıklarında 4,5 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremin ardından Bilim Akademisi Üyesi Prof. Dr. Okan Tüysüz,  dört yıl öncesinde aynı fay hattında deprem olduğunu hatırlatarak ' 6,6 büyüklüğünden daha büyük bir deprem beklentimiz yok"  dedi.

İzmir'de 4.5 büyüklüğünde deprem! AFAD duyurdu: SON DAKİKA DEPREMLER! 

AFAD, Ege Denizi'nde, İzmir'in Seferihisar ilçesi açıklarında 4.5 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini duyurdu. İşte ayrıntılar...

Kuşadası Körfezi'ne son dakika deprem uyarısı: 7'den büyük deprem bekleniyor mu? TÜBİTAK Başkanı tek tek açıkladı! 

İzmir Seferihisar'da 3 sene önce yaşanan 6,6 büyüklüğündeki depremden sonra Kuşadası Körfezi içinde fay zonu üzerinde yapılan araştırma bitirildi. Peki bölgede 7'den büyük deprem bekleniyor mu? İşte ayrıntılar...

İzmir'deki deprem konutlarının inşaatında son durum ne?

İzmir'de 30 Ekim tarihinde Seferihisar açıklarında büyük yıkıma neden olan 6,6 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmişti. Depremin ardından evleri hasar gören vatandaşlar için yapılan deprem konutlarının inşaatı hız kesmiyor...

İzmir'i yıkan 6 neden!

Türkiye Hazır Beton Birliği’nin İzmir Seferihisar Deprem Raporu’na göre, İzmir’de yıkım 6 kötünün bir araya gelmesiyle oldu: Kötü zemin, kötü beton, kötü demir, kötü mühendislik, kötü işçilik, kötü denetim gibi nedenler büyük bir faciaya neden oldu.

İzmir Seferihisar'da tsunami ev ve iş yerlerine hasar verdi!

İzmir'in Seferihisar ilçesi açıklarında yaşanan 6,6 büyüklüğündeki deprem sonrasında afetin yaralarının sarılmasına yönelik çalışmalar devam ediyor.

Deprem sonrası İzmir'de ev kiraları arttı!

İzmir Seferihisar’da yaşanan şiddetli deprem birçok binayı yıktı. Kurtarma ekipleri daha enkaz altındaki vatandaşlarımızı kurtarmaya çalışırken fırsatçılar yeniden türedi. Ev sahipleri kira fiyatlarını artırdı.

Prof. Dr. Ahmet Ercan: İzmir'deki deprem 40 atom bombası gücünde!

Deprem Bilimci Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, Seferihisar açıklarında yaşanan depremden çıkan enerjinin yaklaşık 40 atom bombası gücünde olduğunu, deprem odağında 2 metre 36 santim yamulma meydana  geldiğini belirtti. 

İzmir'deki deprem sonrası Avcılar'da bir binada çatlak meydana geldi! 

İzmir'de dün öğle saatlerinde meydana gelen 6.6 şiddettindeki deprem İstanbul'un bazı bölgelerinde de hissedildi. Seferihisar açıklarında meydana gelen deprem sonrasında Avcılar'da bir binada çatlak meydana geldi. 

İzmir'de son 111 yılda 8 büyük deprem yaşandı!

Ege Denizi Seferihisar açıklarında 6,6 büyüklüğüne sahip deprem sonucunda sarsılan İzmir ve çevresinde, son 111 yılda 6 ve üzeri büyüklükte 8 deprem meydana geldi.

Uzmanlardan korkutan deprem uyarısı!

İzmir’in Seferihisar açıklarında meydana gelen şiddetli deprem ülke genelinde paniğe neden oldu. Deprem sonrasında birçok uzman depreme ilişkin kritik uyarılarda bulundu. İşte uzmanların İzmir depremine ilişkin açıklamaları…

Kandilli'den dikkat çekici deprem açıklaması!

KRDAE Müdürü Prof. Dr. Haluk Özener, İzmir'in Seferihisar açıklarında yaşanan 6.6 büyüklüğündeki deprem sonrasında çarpıcı açıklamalar yaptı. 

İzmir'deki deprem Yunanistan'daki evleri de yıktı!

Ege Denizi'nin Seferihisar açıklarında meydana gelen 6.6 büyüklüğündeki deprem, Yunan adalardan Sisam'da da hissedildi. Bazı kilise ve evlerde hasar meydana geldi.

seferihisar deprem Haberi

seferihisar deprem

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer 6,9 büyüklüğündeki depremin merkez üssü olan Seferihisar’da, deniz suyunun taşması sonucu zarar gören yerleşim yerlerinde incelemelerde bulundu. 

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir'i vuran 6,9 büyüklüğündeki depremin merkez üssü Seferihisar'da inceleme yaptı. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin sitesinde yer alan habere göre; Başkan Soyer'e eşi Neptün Soyer'in yanı sıra Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin ve belediye yetkilileri de eşlik etti.

Depremden sonra deniz suyunun taşmasıyla zarar gören Sığacık'ın Kaleiçi bölgesindeki evleri, iş yerlerini ve marinayı inceleyen Başkan Soyer, vatandaşlara “Yanınızdayız” mesajı verdi.

“BÜYÜK CAN KAYIPLARI VE YIKIMLAR YAŞANMADI”

İncelemelerinden sonra açıklamalarda bulunan Başkan Soyer, şöyle konuştu:

- Daha önce Seferihisar'da büyük depremler yaşandı. İnsanlar sokaklarda kaldı. Haftalarca dışarda depremlerin yaralarını sarmaya çalıştık.

- Bütün bunlardan çok ders çıkardık. O günden...