05 / 05 / 2024

Seferihisarda termal kaynaklar turizme mi açılıyor

Seferihisarda termal kaynaklar turizme mi açılıyor

Yıl sonuna kadar Ürkmez bölgesindeki otellere verilmeye başlanacak sıcak suyun turizmin yanında tarımda da kullanılacağı belirtildi. Tespit edilen yeni kaynaklarla, ilçedeki konutların da orta vadede termal suyla ısıtılması mümkün olabilecek...

Karatay Termal Tatil Köyü hizmete açıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, dünyada turizm alışkanlıklarının değiştiğini anlattı. Kurum, "Konya'nın üstü insanlığa nasıl tarihi, kültürel, manevi şifalar sunuyorsa, altı da termal kaynaklarıyla sıcak sularıyla insanlığa şifa sunuyor'' diye konuştu.

Uşak Banaz'a dev sağlık kompleksi yapılacak!

Uşak'ta en büyük termal kaynakların yer aldığı Banaz ilçesi Hamamboğazı bölgesinde sağlık kompleksi yapılması için ilk adım atıldı.

Karahayıt, Termal Kür Merkezi ile cazibe merkezi olacak!

DENİZLİ Valisi Ahmet Altıparmak, UNESCO Dünya Miras Listesi'nde yer alan Pamukkale'ye yakınlığı ve termal su kaynakları ile fiziksel tedavi amaçlı gelen turistlere hitap eden Karahayıt Mahallesi'nin bölgenin yenilenecek vizyonu ile termal turizmin merkezi olacağını söyledi.

Bursa İpekiş fabrikası termal kür merkezine dönüşecek!

Bursa’nın termal kaynaklarının değerlendirmeyi amaçlayan Tarman Grup bünyesindeki İpekiş, eski fabrikasını ipek koza formunda bir termal kür merkezine dönüştürüyor. İpekiş, bu yatırıma 95 milyon lira harcayacak.

Yalova Termal Palace'ın ilk etabı açıldı!

Termal sağlık kaynakları denince akla ilk gelen şehirlerden biri olan Yalova’nın şifalı suları konfor ve saraylara layık lüks bir hizmetle birleşti.

Yalova'da yazlık konut ve devremülkler artıyor!

Doğası, termal kaynakları ve tarihi ile turistlerin uğrak yerlerinden Yalova'yı ziyaret eden turist sayısı her yıl yaklaşık yüzde 11 artıyor.

Yalova Termal Palace'ın ilk etabı teslim edildi!

Termal sağlık kaynakları denince akla ilk gelen şehirlerden biri olan Yalova'nın şifalı suları konfor ve saraylara layık lüks bir hizmetle birleşti. Yalova Termal Palace Otel, Yalova'yı Ortadoğu'nun yeni gözdesi yaptı.

Yalova Termal Palace ilk etabını hizmete açtı!

Termal sağlık kaynakları denince akla ilk gelen şehirlerden biri olan Yalova’nın şifalı suları konfor ve saraylara layık lüks bir hizmetle birleşti. Selçuklu ve Osmanlı mimarisinden esinlenen yapı görkemli bir duruşa sahip.

Rize İkizdere'ye Arap yatırımcı ilgisi arttı!

Rize'nin gizli cennetlerinden bir tanesi olan İkizdere ilçesi, sahip olduğu doğal güzellikleri, bol su ve termal kaynakları da Arap turistlerin ilgi odağı haline geldi.

Rixos Oteller zinciri Afyon'da termal otel yapacak!

Termal kaynakları bakımından Türkiye'nin ve dünyanın sayılı yerlerinden olan Afyonkarahisar'da dev bir yatırım daha başlıyor. Rixos oteller zinciri Afyon'da termal otel yapmak için harekete geçti.

Dalyan, termal turizmde ön plana çıkacak!

Kaunos Antik Kenti, kaya mezarları ve Caretta Caretta'larla ünlü Dalyan'da, termal kaynakların da turizme kazandırılmasıyla alternatif turizm olanakları oluşturulacak. Dalyan Mahallesindeki termal kaynakların turizme kazandırılması için çalışma yürütüldü.

Dalyan, termal turizmde isminden söz ettirecek!

Dalyan, termal turizmde isminden söz ettirecek. Kaunos Antik Kenti, kaya mezarları ve Caretta caretta'larla ünlü Dalyan'da, bölgedeki termal kaynakların da turizme kazandırılmasıyla alternatif turizm olanakları oluşturulacak

Ankara'yı termal kaynaklar kalkındıracak!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, yeni yapılacak yatırımlar hakkında bilgi verdi. Gökçek, termal kaynaklarla, termal tarıma teşvik ederek ters göçü başlatmaya çalışacaklarından söz etti.

Seferihisarda termal kaynaklar turizme mi açılıyor Haberi

Seferihisarda termal kaynaklar turizme mi açılıyor

Türkiye'nin ilk "sakin şehri" olan Seferihisar'da yıllardır atıl durumda olan termal kaynaklar, turizme açılıyor. 


Yıl sonuna kadar Ürkmez bölgesindeki otellere verilmeye başlanacak sıcak suyun turizmin yanında tarımda da kullanılacağı belirtildi. Tespit edilen yeni kaynaklarla, ilçedeki konutların da orta vadede termal suyla ısıtılması mümkün olabilecek. 


Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, Sakin şehir (Cittaslow) ilan edildikten sonra, öngördüğü yaşam tarzıyla yerli ve yabancı turistler için cazibe merkezi haline gelen ilçenin yeni bir kimlik kazandığını ifade etti. 


Türkiye'nin, bilinen en eski sıcak su kaynaklarına sahip olmasına rağmen bunlardan çeşitli nedenlerle yararlanılamadığını belirten Soyer, belediyeye ait arazilerde yürütülen jeotermal çalışmaların sevindirici bir aşamaya geldiğini söyledi. "Sondaj yetkisi olan bir firmayla kendi arazimizde bulunan bir sahada kuyu açtık. Bin 180 metrede 80 derece suya ulaştık" diyen Soyer,...