18 / 05 / 2024

Şeffaflık Paketi içeriği

Şeffaflık Paketi içeriği

“Şeffaflık Paketi”ni Başbakan Ahmet Davutoğlu 14 Ocak tarihinde kamuoyu ile paylaşmış, 19 Ocak tarihinde ise Başkan Türel, düzenlediği basın toplantısında aynı konuyu anlatmıştı.

Kamuda Şeffaflık Paketi'nde neler var?

‘Kamuda Şeffaflık Paketi’ni açıklayan Başbakan Ahmet Davutoğlu esnafa da yeni müjdeler verdi. İşte onlardan satır başları: İmar değişikliğinde farklı oranlarda değer artış payı alınacak...

Şeffaflık Paketi ile imar rantı!

“Şeffaflık Paketi”ni Başbakan Ahmet Davutoğlu 14 Ocak tarihinde kamuoyu ile paylaşmış, 19 Ocak tarihinde ise Başkan Türel, düzenlediği basın toplantısında aynı konuyu anlatmıştı.

Kaçak bina yıkım işlemleri!

Ruhsata bağlanma imkanı bulunmayan yapıda verilen sürede aykırılığın giderilmemesi halinde ruhsat iptal ediliyor. Kaçak bina yıkılıyor. İşte, kaçak bina yıkım işlemleri!

Riskli yapı tespitinde tahliye ve yıkım işlemleri!

Ekonomik ömrünü tamamlamış, yıkılma ve ağır hasar görme riski taşıyan yapılara riskli yapı deniyor. İşte, riskli yapı tespitinde tahliye ve yıkım işlemleri!

Mirasçılık belgesi için gerekli evraklar!

Mirasçılık belgesi, kendisine miras kalan mirasçıların diğer ortakları ile hangi mirasçının hangi oranda mirasta hak sahibi olduğunu gösteriyor. Peki, mirasçılık belgesi için ne gerekir? Mirasçılık belgesi için gerekli evraklar hangileridir?

Keçiborlu kükürt işletmesi lojmanlarında dönüşüm başlıyor!

Kapatılan kükürt işletmesine ait lojmanların Kentsel Dönüşüm Yasası kapsamında değerlendirilmesi için çalışma başlatıldı. Büyük proje için Kentsel Dönüşüm Genel Müdürü ve ekibi Keçiborlu'ya geldi.

Nevşehir Külliyesi için ilk harç atıldı!

Nevşehir’in modern şehir kimliğini kazanmasında en prestijli projelerden biri olarak da değerlendirilen Nevşehir Külliyesi için ilk harç atıldı.

İşte Paris Hilton'un köpekleri için yaptırdığı malikane!

Paris Hilton Chihuahua cinsi minik köpekleri için kendi yaşadığı malikanenin küçük bir kopyasını yaptırdı. Köpek malikanesinin eşyaları da Hilton'un kullandıklarının minyatürü.İşte Paris Hilton'un köpekleri için yaptırdığı malikane;

Mersin Tulumba Köprüsü'nde yıkım işlemlerine başlandı!

Katlı Kavşak Projesi kapsamında yıkım kararı alınan Tulumba Köprüsü'nde yıkım işlemlerine başlandı. Trafiğe kapatılan köprünün üzerindeki asfalt kırılıp tasfiye ediliyor.

Sığacık Kaleiçi'deki evler pansiyon olacak!

Sığacık Kaleiçi’deki sokakları ve 284 evin dış cephelerini yenileyen Seferihisar Belediyesi, şimdi de bu evlerde en az birer odanın pansiyon olarak işletilmesi için Kaleiçi sakinlerine destek veriyor.

Sağlık turizmi için ülkemize gelen kişi sayısı 4 katına çıkacak!

Prof. Dr. Necdet Ünüvar, Türkiye'nin bilgisini ve konum avantajı ile önümüzdeki 8 yıl içinde sağlık turizmi için ülkemize gelecek olan kişi sayısını 4 katına çıkartarak 2 milyon kişiyi hedeflediklerini belirtti.

Michael Jackson’ın 214 hektarlık çiftliği satışa çıkarıldı!

Michael Jackson’ın 17 yıl yaşadığı bin 214 hektarlık çiftliği Neverland, 100 milyon dolara satışa çıkarıldı. Jackson'ın çiftliği borçlarından dolayı Colony Capital LLC tarafından alınarak, 100 milyon dolar’a satışa sunuldu.

Sağlık turizmi için yurtdışına 6 tanıtım ofisi açılacak!

İngiltere Sağlık Teşkilatı (NHS)’na yönelik giderek artan şikayetler, çok sayıda İngilizi sağlık sorunları için yurtdışında arayışlara yöneltmeye başladı.

Şeffaflık için, 'Rant Vergisi' yasalaşmalı!

Yeni Şafak Gazetesi'nin köşe yazarı Kerem Alkin bugün köşesinde " Şeffaflık için, 'Rant Vergisi' yasalaşmalı " başlıklı yazısına yer verdi. İşte yazının tüm detayları...

Şeffaflık Paketi içeriği Haberi

Şeffaflık Paketi içeriği



Yaklaşık 10 ay önce 20 Ocak 2015 tarihinde bu köşede “İmar rantı yasallaşıyor” başlıklı bir yazı yazmıştım.


Yazı, dönemin Başbakan yardımcısı Ali Babacan’ın başkanlığında 5 bakan ve Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in de olduğu kurul tarafından “Şeffaflık Paketi” adı altında Yasa tasarısıyla ilgiliydi.


“Şeffaflık Paketi”ni Başbakan Ahmet Davutoğlu 14 Ocak tarihinde kamuoyu ile paylaşmış, 19 Ocak tarihinde ise Başkan Türel, düzenlediği basın toplantısında aynı konuyu anlatmıştı.


Bende 20 Ocak tarihinde bu köşede “Şeffaflık Paketi” içinde yer alan imar mevzuatı bölümünü değerlendirmiştim.


O tarihte bu konu beni kent adına kaygılandırmıştı, çünkü yasa taslağı yasallaştığı takdirde devlet (3 ayrı kurum) her imar plan değişikliğinden toplamda yüzde 30 pay alacaktı.


Yasa tasarısı TBMM’de iken Cumhurbaşkanı R. Tayyip Erdoğan’ın talebi doğrultusunda geri çekilmişti.


64. hükümet kurulur kurulmaz Başbakan...