03 / 05 / 2024

Şefik Türkmen akçaabat kentsel dönüşüm

Şefik Türkmen akçaabat kentsel dönüşüm

Akçaabat Belediyesi ile TOKİ arasında Dürbinar Mahallesinde yapılacak kentsel dönüşüm projesinin protokolü imzalandı. Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen, kentsel dönüşüm projesinde önemli bir aşamayı geride bıraktıklarını belirtti.

Trabzon Akçaabat'da icradan 13,6 milyon TL'ye satılık gayrimenkul!

T.C. Akçaabat İcra Dairesi Trabzon Akçaabat'da yer alan taşınmazı 13 milyon 636 bin 167,02 TL'ye satışa çıkardı.

Trabzon Akçaabat Belediyesi'nden AFAD için arazi bağışı!

Trabzon Akçaabat Belediyesi, İl Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezi yapılması için 9 dönüm araziyi hazineye devretti. Akçaabat belediye Başkanı Şefik Türkmen, konuyla ilgili açıklama yaptı.

Trabzon Şehir ve Bölge Planlama Ofisi açıldı!

Trabzon Şehir ve Bölge Plancısı Müge Faiz'in sahibi olduğu Şehir ve Bölge Planlama Ofisi Kahramanmaraş Caddesi'nde açıldı. Açılışa Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen ve çok sayıda davetli katıldı.

Akçaabat Dürbinar'daki dönüşüm ne zaman başlıyor?

Ankara'da çeşitli temaslarda bulunarak ilçenin sorunları konusunda istişareler yapan Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen, Düzköy kavşağındaki trafik sıkışıklığının giderilmesi için gerekli çalışmaların başlatılacağını söyledi.

Trabzon Akçaabat'ta çarpık yapılaşma önleniyor!

Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen, "İmar uygulaması yaparak Akçaabat merkezde 30 bin nüfus yerleşebilecek bir alan oluşturdu. Bunu yeniden çarpık yapılaşma olmasın diye yaptık." dedi.

Trabzon Akçaabat'ta atış alanı yapılacak yerdeki çalışmalar tepkiyle karşılandı!

Trabzon’un Akçaabat ilçesine bağlı Ortaalan Mahallesi Tütüncüler mevkisi merasında yapımına başlanan atış alanı için mahalleli ayağa kalktı.

Akçaabat'ta kentsel dönüşüm çalışmaları başlıyor!

Akçaabat Belediyesi ile TOKİ arasında Dürbinar Mahallesinde yapılacak kentsel dönüşüm projesinin protokolü imzalandı. Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen, kentsel dönüşüm projesinde önemli bir aşamayı geride bıraktıklarını belirtti.

Akçaabat’a yeni toptancı hali inşa edilecek!

Akçaabat’ta bulunan mevcut toptancı halinin ‘Sebze ve Meyve Ticareti ve Toptancı Halleri Hakkında Yönetmeliğin 9. maddesinin 3. fıkrasında’ belirlenen kriterleri taşımadığından Akçaabat’a yeni bir hal yapılması kararı alındı.

TOKİ Akçaabat'ta 111 hak sahibi ile sözlemelerini fesh etti!

TOKİ, Trabzon'un Akçaabat ilçesinde, sattığı konutların amacı dışında kullanıldığı belirlenince ev sahipleriyle olan sözleşmeleri fesh etti.

Türk Akımı'nın ilk hattı 2020'den önce biter!

Oxford Enerji Enstitüsü Gaz Araştırma Bölümü Başkanı Prof. Stern: "Türk Akımı projesinin ilk hattının kesinlikle yapılacağını ve 2020’den önce tamamlanmasını bekliyorum" şeklinde ifadelerde bulundu.

TOKİ'den Trabzon Akçaabat'ta 111 konut sahibine çağrı!

Trabzon Akçaabat ilçesi Yıldızlı mahallesinde hak sahiplerine teslim edilen konutlardan yapılan sözleşmeye aykırı davranılarak amacı dışında kullanan 111 konut sahibinden konutu boşaltmaları istendi.

Türk Akımı için hükümetlerarası anlaşma bekleniyor!

Gazprom Üst Yöneticisi Miller: "Türk Akımı projesi için Rusya ve Türkiye'den üst düzey yetkililer aralıkta buluşacak. Buluşmada hükümetlerarası anlaşmanın imzalanması da gündeme gelecek" dedi.

Vladimir Putin: Türk Akım ivme kaybetmedi!

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, "Türk Akım ivme kaybetmedi, ancak dikkatle değerlendirilmesine ihtiyaç var" dedi.

Şefik Türkmen akçaabat kentsel dönüşüm Haberi

Şefik Türkmen akçaabat kentsel dönüşüm

Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen, bir süredir üzerinde çalıştıkları kentsel dönüşüm projesinde önemli bir aşamayı geride bıraktıklarını belirtti. Akçaabat için çok önem verdikleri kentsel dönüşümde önemli bir aşama kaydettiklerini dile getiren Türkmen, "Yaptığımız proje çalışmasıyla Akçaabat Dürbinar Mahallesi'nde yapılacak kentsel dönüşüm için TOKİ Başkan Yardımcısı Ömer Bulut'a yaptığımız ziyarette Akçaabat Belediyesi ile TOKİ arasında kentsel dönüşüm protokolü imzaladık. Bu proje Akçaabat için son derece önem verdiğimiz bir projeydi ve önemli bir ayağını tamamladık" ifadelerini kullandı. 


İLK KAZMA YENİ YILDA 

Türkmen, projeyi kısa sürede hayata geçirmeyi amaçladıklarını ifade ederek. 

"Akçaabat için çok önem verdiğimiz kentsel dönüşümü başlatıyoruz. Dürbinar Mahallesi'nin KTÜ'ye devrettiğimiz eski Tekel binalarından doğuya doğru Kireçhane Deresi boyunca ve Kireçhane'nin bir kısmına kadar olan alanda bu projeyi gerçekleştireceğiz. Öncelikle bu alanda bulunan...