03 / 05 / 2024

şefik tütün kimdir

şefik tütün kimdir

Türk çimentocular özellikle katma değerli ‘beyaz çimento ile ABD’nin çimento ihtiyacının yüzde 7,5’ini karşılar hale geldi.

Bergama'daki 150 yıllık bir tütün deposu okula dönüştü!

İzmir’in Bergama ilçesinde yer alan 150 yıllık bir tütün deposu, İspanyol ve İtalyan iki akademisyen ile Türk öğrenciler tarafından elbirliğiyle restore ediliyor.

Hasan Yalçın kimdir?

Türkiye Müteahhitler Birliği Genel Sekreteri Hasan Yalçın kimdir? Hasan Yalçın bugüne kadar hangi projelere imza attı?

Mevlüt Öztekin kimdir?

AKP Kağıthane İlçe Başkanı Mühendis Mevlüt Öztekin'in 2019 yerel seçimlerinde AKP'den Kağıthane İlçe Belediye Başkan Adayı olarak gösterilmesi bekleniyor. Peki, Mevlüt Öztekin kimdir?

Menderes Türel kimdir?

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, 2019 yerel seçimlerinde AKP'nin yeniden belediye başkan adayı oldu. Peki, Menderes Türel kimdir? Menderes Türel, bugüne kadar hangi işlere görev aldı?

T N D Turizm Seyahat Hizmetleri Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

T N D Turizm Seyahat Hizmetleri Ticaret Limited Şirketi bugün Kartal'da 10 bin TL sermaye bedeli ile Tevfik Rıza Demirci tarafından kuruldu. 

Keşke bütün projeleri yap-işlet-devret yöntemiyle yapabilsek!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, projelerin önemlilerini, öncelikli olanlarını ve yap-işlet-devret yöntemiyle yapabileceklerini, finansman bulabileceklerini ilgili mevzuat gereğince yap-işlet-devret yöntemiyle yaptıklarını belirterek, "Keşke bütün projeleri yap-işlet-devret yöntemiyle yapab

Birevim bütün çalışanlarına her ay 555 TL ek ödeme yapacak!

Birevim Yönetim Kurulu Başkanı Murat Çiftçi, yüksek faiz ve enflasyonun vatandaşların belini büktüğü bir dönemde, bütün çalışanlarına her ay 555 TL ek ödeme yapacak. Ayrıca yılbaşında da zam yapılacak...

Ordu Şehitlik Anıtı'nın ihalesi yapıldı!

Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen proje kapsamında Şehit Anıtı'nın ihalesi gerçekleşti. Belediye Başkanı Enver Yılmaz, projeyle ilgili açıklamalarda bulundu.

15 Temmuz Şehitler ve Demokrasi anıtının temeli atıldı!

TBMM Başkanı Kahraman, 15 Temmuz Demokrasi Anıtı'nın temel atma törenine katıldı...

Kanal Ankara bütün olarak ihale edilecek!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Tuna, "Kanal ankara bütün olarak projelendiriliyor ve bir bütün olarak ihale edilecek." dedi.

TOKİ Eskişehir Aşağısöğütönü'nde sözleşme dönemi başlıyor!

TOKİ Eskişehir Tepebaşı Aşağısöğütönü “Alt Gelir Grubu Konut Projesi” kapsamındaki konutlar için sözleşme dönemi başlıyor. Projede 2 oda 1 salon daireler bulunuyor.

10 Kasım 2017 TOKİ Aşağısöğütönü Emekli kura sonuçları!

10 Kasım 2017 TOKİ Aşağısöğütönü Emekli kura sonuçları henüz açıklanmadı. Projede yer alan konutlar için kura heyecanı başladı.

Eskişehir Tepebaşı Aşağısöğütönü Emekli kura sonucu!

Eskişehir Tepebaşı Aşağısöğütönü Emekli kura sonucu henüz açıklanmadı. Projede 252 adet konut bulunuyor.

şefik tütün kimdir Haberi

şefik tütün kimdir


2011’de bin tona kadar düşen ABD’ye çimento ve klinker ihracatı, geçen yıl 1,7 milyon tonu aşarak rekor kırdı. 2017’nin ilk yedi ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 11 artışla yükseliş trendini sürdüren ABD pazarı, böylelikle Suriye’yi geçerek liderliğe oturdu. Türk çimentocular özellikle katma değerli ‘beyaz çimento ile ABD’nin çimento ihtiyacının yüzde 7,5’ini karşılar hale geldi.


Türkiye çimento sektörü, 54 çimento fabrikası ve 18 öğütme fabrikasıyla üretim yapıyor. 100 milyon tonluk üretim kapasitesiyle toplam büyüklüğü 3 milyar dolara ulaşan sektörün yıllık ihracatı ise 500 milyon dolar civarında. İhracatta Suriye, ABD ve İsrail öne çıkıyor. Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği (TÇMB) verilerine göre, geçen yıl 1,1 milyon tonluk ihracat yapılan Suriye’nin hemen arkasından 1 milyon tonluk ihracatla ABD geliyor. Klinker de eklendiğinde...