04 / 05 / 2024

şehir hastanesi inşaatları

şehir hastanesi inşaatları

13 şehir hastanesinin 2021 kira bedeli ile 10 Erzurum Şehir Hastanesi'nin yaptırılabildiği ortaya koyuldu. Sağlık alanında kamu özel ortaklığıyla inşa edilen 18 projenin maliyeti ise 96 Erzurum Şehir Hastanesi’ne denk oluyor. 

Mevlüt Çavuşoğlu: 30 şehir hastanesi inşa edildi!

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Sağlık, Spor ve Alternatif Turizm Kongre ve Fuarı'na katıldı. Çavuşoğlu, devletin, yatırımlarına devam ettiğini, 30 şehir hastanesi kurduklarını söyledi.

8 şehir hastanesinin 3'ü açıldı!

Kamu-özel ortaklığı modeliyle inşa edilen 8 şehir hastanesinden 3'ü hizmete açıldı. Proje kapsamında yapılan Ankara Bilkent Şehir Hastanesi ise bu yıl açılmayı planlıyor.

Trabzon Şehir Hastanesi'nin inşaatı hızla yükseliyor

Trabzon’da Şenol Güneş Spor Kompleksi’nin yanındaki dolgu alanında yapımı süren 900 yataklı Şehir Hastanesi’nin inşaatının hızla yükseldiği açıklandı. 

Sağlık Bakanlığı o ildeki Şehir Hastanesi için bir ihale daha düzenledi! Planlanın 5 katına mal olacak!

Sağlık Bakanlığı Aydın Şehir Hastanesi’ni tamamlamak için bir ihale düzenledi. Hastane planlananın yaklaşık beş katına mal oldu.

İstanbul Hasdal Şehir Hastanesi’nin inşaatı durdu mu?

Kolin İnşaat'ın İstanbul’da yapımını üstlendiği Hasdal Şehir Hastanesi’nin inşaatının durdurulduğuna dair iddialar gündeme geldi. Peki İstanbul Hasdal Şehir Hastanesi’nin inşaatı durdu mu?

Bakan Koca açıkladı: Samsun Şehir Hastanesi'nin inşaatı tüm hızıyla devam ediyor!

Samsun Şehir Hastanesi inşaatı hızla ilerliyor! Tamamlandığında uluslararası standartlarda tedavi imkanları sunacak olan hastane, yüksek yatak kapasitesi, yoğun bakım birimleri ve tam teşekküllü ameliyathaneleriyle bölgenin en önemli sağlık merkezlerinden biri olacak.

Bayraklı Şehir Hastanesi hasta kabulü için gün sayıyor!

İzmir'de inşasının ardından içerisindeki tıbbi cihazların kontrollerinin gerçekleştirildiği Bayraklı Şehir Hastanesi, hasta kabulü için gün sayıyor.

İzmir Şehir Hastanesi inşaatının akıbeti TBMM'de!

Yapımı devam eden İzmir Şehir Hastanesinin inşaat sürecine dair bazı iddialar ve hastanenin akıbeti TBMM gündemine taşındı. CHP İzmir Milletvekili Bedri Serter, konuyla ilgili soru önergesi verdi. 

Rize'de deniz doldurularak şehir hastanesi inşa edilecek!

Rize’de havalimanı ve lojistik liman projelerinin ardından denize dolgu yapılarak üzerinde şehir hastanesi yapılması amacıyla proje hazırlandı. Proje için Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) raporu 'gerekli değil' kararı alındı, imar planı da askıya çıkarıldı.

Şehir Plancıları Odası'ndan Trabzon Şehir Hastanesi için dava!

Trabzon'da inşaatı devam eden şehir hastanesi, Şehir Plancılar Odası Şube Başkanı Ercan Şen tarafından dava edildi. 

Bursa Emek-Şehir Hastanesi Metro Hattı inşaatında son durum ne?

İdari yargı fahiş fiyat diyerek Bursaray Emek-YHT-Şehir Hastanesi metro hattı ihalesini iptal etti, yürütmeyi de durdurdu ancak Ulaştırma Bakanlığı’ndan adrese teslim ihaleyi alan yüklenici firma inşaatı kesmedi.

Ordu Şehir Hastanesi'nin inşaatında son durum ne?

AK Parti Genel Başkanvekili Numan  Kurtulmuş, Ordu Şehir Hastanesi inşaatını inceledi. Kurtulmuş, 2023 olmadan hastanenin açılması için çalışmaların yapıldığını dile getirdi. 

Antalya Şehir Hastanesi inşaatında son durum ne?

Antalya Kepez'de inşa edilen şehir hastanesinin inşaatı tüm hızıyla devam ediyor. Hastanenin kısa süre içerisinde hizmete açılması bekleniyor.

Şanlıurfa Şehir Hastanesi'nin inşaatında son durum ne?

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 25 Mayıs 2015’te “Şehir hastaneleri benim aşkımdır, sevdamdır” diyerek temelini attığı Şanlıurfa Şehir Hastanesi’nin inşaatında son durum ne?

Şehir hastanelerinin inşaatlarında son durum ne?

13 şehir hastanesinin 2021 kira bedeli ile 10 Erzurum Şehir Hastanesi'nin yaptırılabildiği ortaya koyuldu. Sağlık alanında kamu özel ortaklığıyla inşa edilen 18 projenin maliyeti ise 96 Erzurum Şehir Hastanesi’ne denk oluyor. 

şehir hastanesi inşaatları Haberi

şehir hastanesi inşaatları

Ankara Tabip Odası, Ankara Dişhekimleri Odası, Devrimci Sağlık İşçileri Sendikası ve SES Ankara Şubesi, kamu özel ortaklığıyla gerçekleştirilen şehir hastaneleriyle yalnızca kamu imkânlarıyla inşa edilen Erzurum Şehir Hastanesi’ni kıyaslayan çalışma yapıldı. 

Cumhuriyet Gazetesi'nden Sarp Sağkal'ın haberine göre; çalışma kapsamında, 13 şehir hastanesinin 2021 kira bedeli ile 10 Erzurum Şehir Hastanesi'nin yaptırılabildiği ortaya koyuldu. Sağlık alanında kamu özel ortaklığıyla inşa edilen 18 projenin maliyeti ise 96 Erzurum Şehir Hastanesi’ne denk oluyor. 

Erzurum Şehir Hastanesi’nin açılışını geçen haftalarda gerçekleştiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bu şehir hastanesinin diğerlerinden farklı olarak yalnızca kamu imkânlarıyla hayata geçirildiğine dikkat çekmiş, “Diğerlerinden farklı olarak tamamen Sağlık Bakanlığımız tarafından yapılıp işletilmektedir. Yatırım bedeli, 979 milyon TL’dir” diye konuşmuştu. 

SES Ankara Şubesi Eşbaşkanı Kubilay Yalçınkaya, konuya ilişkin şu ifadeleri kullandı:

“İktidarın...