05 / 05 / 2024

Şehir hasteneleri 2015

Şehir hasteneleri 2015

2018 yılında Sağlık Bakanlığı’na bağlı hastanelerde, depreme dayanıklı toplam 100 bin yatak hizmete girmiş olacak. Tıbbi teknolojileri de yenilenen hastaneler 5 yıldızlı otel konforuna kavuşuyor.

Eskişehir'in Emlak Vergisi rekortmenleri açıklandı!

Eskişehir'in 2015 yılı 'Emlak Vergisi' rekortmenleri açıklandı. Sıralamaya Kanatlı Ailesi damgasını vurdu. Listede yine ETİ Şirketler Grubu Onursal Başkanı ve Kurucusu Firuz Kanatlı ikinci, Yönetim Kurulu üyelerinden Aydan Kanatlı üçüncü ve Gülden Kanatlı Derbil dördüncü oldu.

Trabzon Büyükşehir 2015 Faaliyet Raporu kabul edildi!

Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi, 2015 yılı faaliyet raporunu görüşerek yeterliliğini oy birliği onayladı. Toplantıda meclis üyeleri faaliyet raporu üzerindeki görüş ve düşüncelerini dile getirdi.

Denizli Büyükşehir yatırımları 2015'e damga vurdu!

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, 2015'in Denizli'de yatırım yılı olduğunu vurgulayarak, gelir ve gider hedeflerinin gerçekleştirme oranlarına bakıldığında Büyükşehir Belediyesi bütçesinin çok başarılı olduğunu ifade etti.

Eskişehir’e gelen turist sayısı azaldı!

Eskişehir’in 2015 turizm sezonunun başarılı geçirdiğine dikkat çeken Şaban Billor, 2016 yılının ilk çeyreğinin ise geçmiş yıllara oranla daha az turist sayısıyla tamamlandığını belirtti ve çeşitli önerilerde bulundu.

Van Büyükşehir'den 172 milyon TL'lik yol yatırımı!

Van Büyükşehir Belediyesi, 2015 yılında sorumlu olduğu 6 bin kilometre yol ağının yüzde 20.8’inde çalışmalar yaptı. Belediye, yol çalışmaları, karla mücadele ve bu çalışmalar için alınan araçlara yıl içerisinde 172 milyon TL yatırım yaptı.

Malatya Büyükşehir'den 12 köprü!

Yeni yol açma, asfaltlama çalışmaları gibi ana başlıkta bulunan sorunları acileyet sırasına göre çözmeye gayret eden Malatya Büyükşehir Belediyesi, 2015 yılında 12 köprü, 15 adet menfez yapım işi, 47 bin m3 taş duvar örme işlemi yaptı.

Van'da ulaşıma 18 milyon TL yatırım yapıldı!

Van Büyükşehir Belediyesi, 2015 sezonu içerisinde ulaşım için dev bütçe ayırarak, yaşanan sorunun ortadan kaldırılması için 18 milyon 781 bin TL bütçe harcadı.

Eskişehir’de 2015 yılında 22 bin 234 konut satıldı!

Türkiye İstatistik Kurumu, Eskişehir’de 2015 yılında satış sonucu el değiştiren konut sayısının 22 bin 234 olduğunu açıkladı. Eskişehir genelinde konut satışları 2015 yılında bir önceki yıla göre yüzde 11,6 oranında arttı.

Diyarbakır'da Belediye bütçesinin yüzde 78'ini yatırıma harcandı!

Altyapı ve üstyapı yatırımlarını aralıksız sürdüren Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, 2015 yılında bütçesinin yüzde 78'ini yatırım, mal ve hizmet giderlerine harcadı. Belediyenin gerçekleştirdiği yatırımların bazıları şöyle...

Yeşil GYO 2015 Güzelşehir AVM değerleme raporunu yayınladı!

Yeşil Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. tarafından KAP'a yapılan açıklamaya göre Yeşil GYO 2015 Güzelşehir AVM değerleme raporunu yayınladı.

Diyarbakır Büyükşehir bütçesinin yüzde 78’i yatırıma harcandı!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, 2015 yılında 15 bin kilometrekarelik hizmet ağında 13 kırsal, 4 merkez ilçe ve 1042 köyde temel hizmetlerini aralıksız sürdürerek, bütçesinin yüzde 78’ini yatırım, mal ve hizmet giderlerine ayırdı.

Eskişehir'de akıllı kentsel dönüşümün 2015 yılı değerlendirildi!

Eskişehir'de geleceğin yaşanabilir kentini kurmak amacıyla Tepebaşı Belediyesi'nde "Akıllı Kentsel Dönüşümün Hızlandırılması için Yenileme Modeli" (REMOURBAN) Projesi, 2015 yılı değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Beyşehir 2015'de inşaat sektörünün parlayan ilçesi oldu!

Konya’nın Beyşehir İlçe Belediye Başkanı Murat Özaltun, Beyşehir’in geride kalan 2015 yılında da inşaat sektörünün gözde bir ilçesi olduğunu söyledi.

Şehir hasteneleri 2015 Haberi

Şehir hasteneleri 2015

Sağlık Bakanlığı Sağlık Yatırımları Genel Müdürü Dr. Fuat Kantarcı, Sağlık Bakanlığı’na bağlı hastanelerde yeniden yapılan ve dönüşümü sağlanan 100 bin yatağın, 2018 yılı içinde hizmete açılacağını söyledi.  Cumhuriyet tarihinin sağlık alanındaki en önemli projelerinden biri olan Şehir Hastaneleri Projesinin hızla ilerlediğini belirten Dr. Kantarcı, Mersin Şehir Hastanesi’nin 2016 yılı Mayıs ayında hasta kabul etmeye başlayacağı bilgisin verdi. Dr. Kantarcı, Mersin’i Adana Şehir Hastanesi’nin izleyeceğini bildirdi.


HEPSİ DEPREME DAYANIKLI OLDU

Eski ve köklü Sağlık Bakanlığı hastanelerinin gerek alt yapı ve gerekse bina kalitesi açısından şu anda ihtiyacı tam olarak karşılayamadığına dikkat çeken Dr. Kantarcı,  bu hastanelerin önemli bir kısmının yenilendiğini ve şu ana kadar 50 bin yatağın dönüştürüldüğünü söyledi. Dr. Kantarcı, “Dönüştürmekten kastımız ya yeniden yapmak ya da eski hastaneleri yenilemektir. Bu...