21 / 05 / 2024

şehir planlamasında suya duyarlı kent

şehir planlamasında suya duyarlı kent

Doç. Dr. Yelda Aydın Türk, "Sürdürülebilir drenaj sistemleri dedikleri birtakım kavramlar öne çıkmaya başladı. Bu ülkeler bununla ilgili bazı politikalar oluşturdular ve başarılı projeler hazırladılar. Örneğin, Amerika'da bazı yerlerde yeşil altyapı sistemleri kuruldu" dedi...

İstanbul Büyükşehir Belediyesi talep etti! İstanbul'da suya yüzde 48 zam isteniyor...

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), yarın yapılacak olan İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ) Genel Kurulu'nda, suya yüzde en az 48 zam oranında yapılması teklifinde bulundu. İşte haberin detayları...

İstanbul yaşam maliyetinde 185'inci sıraya yerleşti! Megakent 227 şehir arasında expat çalışanlar için cazibeli konumda!

Mercer, Yaşam Maliyeti Araştırması’nın sonuçlarını tek tek açıkladı. İstanbul yaşam maliyetinde, 227 şehir arasında 185'inci sıraya yerleşti. İşte ayrıntılar...

Şehir Hatları'nda yaz tarifesi başladı mı? Şehir Hatları'nda yaz tarifesi ne zaman başlayacak? 

Şehir Hatları'nda yaz tarifesi başladı mı? Şehir Hatları'nda yaz tarifesi ne zaman başlayacak sorularının yanıtları İstanbullular tarafından merak ediliyor ve araştırılıyor. Peki Şehir Hatları'nda yaz tarifesi başladı mı? 

TOKİ İstanbul Nisan 2023 kuraları peş peşe çekiliyor! İşte Esenler, Arnavutköy, Başakşehir kuralarında son dakika!

TOKİ İstanbul Nisan 2023 kuraları peş peşe çekiliyor... İşte Esenler, Arnavutköy, Başakşehir kuralarında son dakika...

Eskişehir Tepebaşı’nda daire imkanı! 3+1 daire sahibi olun! İşte detaylar!

Eskişehir Tepebaşı’nda bir konut sahibi olabilirsiniz 82 metrekare, 3+1 daire sizleri bekliyor. İşte detaylar!

Eskişehir Odunpazarı'nda kat karşılığı inşaat yapım işi ihalesi!

Eskişehir İli Odunpazarı Belediye Başkanlığı, Eskişehir Odunpazarı'nda kat karşılığı inşaat yapım işi ihale ediyor. İşte bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan o ihale ilanı...

Eskişehir Büyükşehir Odunpazarı'nda arsa satıyor: 74.6 milyon TL'ye!

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Eskişehir Odunpazarı'nda yer alan arsayı 74 milyon 592 bin 400 TL bedelle satışa çıkardı.

TOKİ Eskişehir Odunpazarı'nda 1048 konutluk yeni proje inşa edecek!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Eskişehir Odunpazarı'nda 1048 konut inşa edecek. Projenin ihalesi 11 Nisan 2022 tarihinde yapılacak.

Eskişehir Odunpazarı'nda 8.5 milyon TL'ye satılık arsa!

T.C. Eskişehir 3. Satış Memurluğu Eskişehir Odunpazarı'nda yer alan arsayı 8 milyon 460 bin TL bedelle satışa çıkardı.

Eskişehir Odunpazarı'nda 3.4 milyon TL'ye satılık arsa!

Odunpazarı Belediye Başkanlığı, Eskişehir Odunpazarı'nda yer alan arsayı 3 milyon 376 bin 520 TL bedelle satışa çıkardı.

Menemen şehir parkında inşa edilen binanın kaçak olduğu iddiası!

AK Parti Menemen Belediye Meclis Üyesi Yusuf Demircioğlu, şehir parkında inşa edilen binanın kaçak olduğu iddia edildi.

Şehir planlamasında 'suya duyarlı kent' önerisi!

Doç. Dr. Yelda Aydın Türk, "Sürdürülebilir drenaj sistemleri dedikleri birtakım kavramlar öne çıkmaya başladı. Bu ülkeler bununla ilgili bazı politikalar oluşturdular ve başarılı projeler hazırladılar. Örneğin, Amerika'da bazı yerlerde yeşil altyapı sistemleri kuruldu" dedi...

Şehir planlamasında yeni dönem başlıyor!

Şehir planlamasında yeni bir dönem başlıyor. Yeni sistemde belediyeler her yıl arazi kullanım alanlarının nasıl değiştiğini izlemek amacıyla ‘Kentsel Gösterge Seti’ hazırlayacak ve insan odaklı kimlikli şehirler oluşturulacak.

şehir planlamasında suya duyarlı kent Haberi

şehir planlamasında suya duyarlı kent

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yelda Aydın Türk, Türkiye'de su kaynakları yönetimi konusunda ekolojik ve sürdürülebilir yönetim ilkelerinin daha fazla uygulamaya geçirilmesinin önemli olduğunu belirtti.

Yelda Aydın Türk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hayat varlığının sürdürülmesi noktasında çok önemli bir kaynak olan suyun tükenme riski olduğunu, dolayısıyla da çok iyi yönetilmesi gerektiğine dikkat çekti.

Dünyada nüfus artışıyla birlikte su kaynaklarının her geçen gün kirlendiğine ve azaldığını belirten Türk, bu durumun da insanlığı su kıtlığına doğru götürdüğüne de değindi.

Türk, su sorununa çözüm arayışları noktasında kaynakların iyi yönetilmesinin hayati önem taşıdığını işaret ederek, bu açıdan bakıldığında, yağmur suyunun da değerlendirilmesi gerektiğini dile getirdi.

Yağmur sularının, kentleşmeyle birlikte toprağa sızamadığını, beton yüzeylerin, yağmur suyunun toprağa ve...