05 / 05 / 2024

Şehircilik günü 2015

Şehircilik günü 2015

Beylikdüzü Belediyesi, 8 Kasım Dünya Şehircilik Günü münasebetiyle, bünyesinde çalışan şehir plancılarının gününü kutladı. Bu mesleki günde plancılara, "Merkezi Bir Kent Parçası Kentsel Tasarım Projesi" adlı bir kitap hediye edildi.

Dünya Şehircilik Günü'nde GYODER'den sektöre çağrı!

GYODER Başkanı Doç. Dr. Feyzullah Yetgin: “Dünya Şehircilik Günü’nde, herkesi şehircilik sorunlarıyla ilgili düşünmeye davet ediyoruz” şeklinde açıklama yaptı. 

Ferdi Erdoğan: Günümüz inşaatları 100 yıl için yapılmalı!

Türkiye İMSAD Yönetim Kurulu Başkanı Ferdi Erdoğan  ‘8 Kasım Dünya Şehircilik Günü’ dolayısıyla yaptığı açıklamada, Günümüz inşaatları en az 100 yıl için yapılmalı, kent mimarisi de bu yaklaşımla şekillenmeli ve sık sık değişikliğe gidilmemeli” dedi. 

Kuyaş, Dünya Şehircilik Günü'nü kutluyor!

İnsanların hayatına değer katmak üzere yola çıkan KUYAŞ, yaşanabilir bir toplum yaratmak için, şehirciliğin önemini anımsatan ve öne çıkarmaya yardım eden bir gün olan 8 Kasım Dünya Şehircilik Günü’nü kutluyor.

Mehmet Özhaseki'den Dünya Şehircilik Günü mesajı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, 8 Kasım Dünya Şehircilik Günü ile ilgili bir kutlama mesajı yayımladı.

Emlak vergisi son gün 2015!

Emlak vergisi, gayrimenkul sahipleri tarafından her sene ödeniyor. 2015 yılına ait vergi ödemeleri ise Kasım ayı itibariyle son bulunuyor.Emlak vergisi son gün bugün olup, mesai bitimine kadar ödemelerin yapılması gerekiyor..

Çevre temizlik vergisi son günü 2015!

Konut ve işyerleri için ödenmesi gereken vergiler arasında yer alan çevre temizlik vergisi, belediyelerin sunduğu çevre temizlik hizmeti için alınıyor. 2. taksit ödemeleri devam eden çevre temizlik vergisi son günü 2015 ne zaman?

Dünya CBS Günü 2015 18-19 Kasım'da kutlanacak!

Coğrafi Bilgi Sistemleri (CBS) kültürünün farklı kesimlere tanıtımı ve yaygınlaştırılması amacı ile her yıl Kasım ayının 3. Çarşamba günü, dünya genelinde ve Türkiye’de çeşitli etkinliklerle “Dünya CBS Günü” olarak kutlanıyor.

2015 veraset ve intikal vergisi ödemeleri için son 20 gün!

Veraset ve intikal vergisi 2. taksiti ödemeleri de 1 Kasım itibariyle başladı. Vergi ödemeleri ay sonunda sona erecek. Buna göre, 2015 veraset ve intikal vergisi ödemeleri için son 20 gün bulunuyor..

2015 çevre temizlik vergisi ödemeleri için son 20 gün!

Çevre temizlik vergisi için ilk taksit ödemeleri Haziran ayında sona ermişti. Verginin ikinci taksiti ise Kasım ayında ödeniyor. Buna göre, 2015 çevre temizlik vergisi ödemeleri için son 20 gün bulunuyor..

2015 emlak vergisi ödemeleri için son 20 gün!

Emlak vergisi, 1319 sayılı kanun gereğince taşınmaz bağlı olduğu belediyeye ödüyor. Emlak vergisi ödemelerinin ikinci taksiti ise ay sonunda sona erecek. Buna göre, 2015 emlak vergisi ödemeleri için son 20 gün bulunuyor..

Emlak vergisi en son ödeme günü 2015!

Emlak vergisi, 1319 sayılı kanun gereğince Türkiye sınırları içerisinde yer alan tüm taşınmaz mallar için ödeniyor. Verginin ikinci taksitleri Kasım'da ödeniyor. Peki, emlak vergisi en son ödeme günü 2015 ne zaman?

2015 emlak vergisi 2. taksit son gün ne zaman?

Emlak vergisi ödemesi ev, işyeri, arsa ve araziler gibi gayrimenkuller için yapılıyor. Peki, ilk taksiti en son Haziran'da ödenen 2015 emlak vergisi 2. taksit son gün ne zaman?

TOKİ Sakarya Taraklı Evleri son başvuru günü!

TOKİ Sakarya Taraklı Evleri son başvuru günü 16 Ekim 2015. Başvuruları T.C. Ziraat Bankası A.Ş. aracılığıyla yürütülen projede konut fiyatları 74 bin 947 TL'den başlangıç gösteriyor.

Şehircilik günü 2015 Haberi

Şehircilik günü 2015

Şehir planlamasına dikkat çekilen bu mesleki günde plancılara, "Merkezi Bir Kent ParçasıKentsel Tasarım Projesi" adlı bir kitap hediye edildi. 

Bu yıl 38. si düzenlenen ve "Kentlerin Geleceği" temasıyla organize edilen Dünya Şehircilik Günü, Beylikdiizü Belediyesi'nde kutlandı. Meslek günlerinin ilk defa kutlanmaya başlandığı Beylikdiizii Belediyesi'nde, mesleki anlamda farkındalık yaratmanın önemine dikkat çekildi. 

Şehir planlamasının gelecek açısından önemine ve doğada oluşan tahribatın da önlenmesine vurgu yapıldı. 

Beylikdüzü Belediyesi Teknik Başkan Yardımcısı Mehmet Çakılcıoğlu ve Beylikdüzü Belediyesi Başkan Danışmanı Mehmet Çalık, birlikte çalıştıkları şehir plancılarına Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun hediyesi olan "Merkezi Bir Kent Parçası-Kentsel Tasarım Projesi" adlı kitabı hediye etti. Günün anlamına ve önemine dikkat çeken Başkan Yardımcısı Mehmet Çakılcıoğlu, "Şehir planlama, şehrin geleceği açısından çok önemli. Maalesef ki bu meslek pek bilinmiyor. 

Üniversitelerden...