28 / 04 / 2024

Şehircilik Şurası ve Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliği

Şehircilik Şurası ve Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliği

Kentsel Dönüşüm ve Hukuk Platformu Başkanı Öngören; 2017’nin başında çalışmalarına başlayan Şehircilik Şurası ve Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliği değişikliği hakkında bilgiler verdi.

Deprem Gerçeği ve Kentsel Dönüşüm Şurası 15 Eylül'de başlıyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından İstanbul'da düzenlenecek ve 15 Eylül tarihinden itibaren 3 gün devam edecek "Deprem Gerçeği ve Kentsel Dönüşüm Şurası" kapsamında yeni hazırlanacak olan deprem yasasının altyapısı oluşturulacak.

GYODER'den depreme karşı akıllı kentler için KÖİ modeli önerisi!

Kamu Özel Sektör İş Birliği (KÖİ) Modeli, depreme dayanıklı dirençli kentler, yerel hizmetler, akıllı şehircilik, çevre ve enerji projeleri, kiralık evler, yurtlar ve sosyal alanlar gibi üst yapı projeleri için de önemli bir yöntem olacak.

Sky Şehircilik İç Ve Dış Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Sky Şehircilik İç Ve Dış Ticaret Anonim Şirketi Şişli’de  50 bin TL sermaye bedeli ile Emrullah Sünnetcioğlu tarafından kuruldu.

Ruby Suit Otel İşletmeleri İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Ruby Suit Otel İşletmeleri İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Beşiktaş'ta 250 bin TL sermaye bedeli ile Muzaffer Sercan Uras ve Sil Turizm Gayrimenkul Gıda Temizlik Sanayi ve Tic tarafından kuruldu.

Ruby Suit Otel İşletmeleri İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Ruby Suit Otel İşletmeleri İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Beşiktaş'ta 250 bin TL sermaye bedeli ile Muzaffer Sercan Uras ve Sil Turizm Gayrimenkul Gıda Temizlik Sanayi ve Tic tarafından kuruldu.

Kocaeli'ye 750 adet futbol sahası büyüklüğünde millet bahçesi geliyor! 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile Kocaeli’ne 9 Millet Bahçesi yapılacak. 5 milyon metrekare büyüklüğünde Kocaeli’ne yapılacak Millet Bahçelerinin toplam alanı 750 futbol sahası büyüklüğe sahip olacak.

Buca'nın imar planları yargıya taşınıyor! 

İzmir’in Buca ilçesinde Tütün, Tütün Mamulleri, Tuz ve Alkol İşletmeleri A.Ş’ye ait olan arsanın yeniden özelleştirerek askıya çıkmasına onay verildi. Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi, şehircilik ilkeleri ve kamu yararına aykırı olduğu gerekçesiyle söz konusu imar planı için dava açacak.

Ena Şehircilik Planlama Ve Danışmanlık Hizmetleri Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Ena Şehircilik Planlama Ve Danışmanlık Hizmetleri Ticaret Anonim Şirketi bugün Kadıköy'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Engin Akman tarafından kuruldu.

Ümraniye Elmalıkent Mahallesi'nde kentsel dönüşüm başlıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Ümraniye Belediyesi iş birliğiyle Ümraniye Elmalıkent Mahallesi'nde Kentsel Dönüşüm İletişim Ofisi açıldı

Eyüpsultan İslambey'de Kentsel Dönüşüm Ofisi açıldı!

İslambey’de gerçekleştirilecek olan kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Eyüpsultan Belediyesi’nin işbirliği ile İslambey’deki Kentsel Dönüşüm Ofisi'nin açılışı yapıldı.

Ev alacaklara ve kirada oturanlara müjde!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Aile Bakanlığı ilk defa ev sahibi olacak ve kirada oturan vatandaşlara destek vermeye devam ediyor. Peki o destekler nelerdir? İşte tüm merak edilenler...

Çarpık kentleşme ve rant telaşı felaket getirir!

Ünlü mimar-şehircilik uzmanı ve siyasetçi Prof. Dr. Ahmet Vefik Alp, "Hormonlu koca şehirler, dünyanın başına bela olacaklar" diyor ve arazi ve yapı yağmacılarının insafsızca sürdürdükleri rant talanının günün birinde hepimizi bir felakete sürükleyeceğini belirtiyor...

TOKİ Ankara Cinderesi Projesi'nde ilk kazma vuruldu!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Altındağ Belediyesi'nin beraber çalıştığı Feridun Çelik Mahallesi sınırlarında bulunan 'Cinderesi Kentsel Dönüşüm Projesi' bölgesinde, inşa edilecek 451 konut için ilk kazma vuruldu...

Şehircilik Şurası ve Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliği Haberi

Şehircilik Şurası ve Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliği

2017 yılının başında göreve başlayan Şehircilik Şurası, şehircilikte reform başlatacak olan ‘Şehircilik Anayasası’nı hazırlıyor. Haziran ayında bir eylem planı ile açıklanacak olan yeni ‘Şehircilik Anayasası' kamuoyu ile paylaşılacak. Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliği’nde yapılan değişikliğin yeni eylem planının bir parçası olduğunu belirten Kentsel Dönüşüm ve Hukuk Platformu Başkanı Prof. Dr. Gürsel Öngören, üyesi olduğu Şehircilik Şurası’nın faaliyetlerinden bahsetti ve çalışmalar tamamlandıktan sonra “Kentleşmede oyunun kuralları değişecek” dedi.


10 YILLIK ACİL EYLEM PLANI BAŞLIYOR

Geçen hafta tartışılan Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliği değişikliğiyle fazla heyecanlanmamak gerektiğini ifade ederek, asıl reformun Haziran ayında başlayacağını söyleyen Prof. Dr. Gürsel Öngören, 1960-2000 yılları arası belediyelerin çarpık şehirleşmeye göz yumması sebebiyle şimdiki neslin yaklaşık bir trilyon dolar maliyeti olan bir şehir enkazı devraldığını vurguladı.

Öngören, “Çarpık şehirleşme...