28 / 04 / 2024

Deprem Gerçeği ve Kentsel Dönüşüm Şurası 15 Eylül'de başlıyor!

Deprem Gerçeği ve Kentsel Dönüşüm Şurası 15 Eylül'de başlıyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından İstanbul'da düzenlenecek ve 15 Eylül tarihinden itibaren 3 gün devam edecek "Deprem Gerçeği ve Kentsel Dönüşüm Şurası" kapsamında yeni hazırlanacak olan deprem yasasının altyapısı oluşturulacak.



Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, "Deprem Gerçeği ve Kentsel Dönüşüm Şurası" 15-16-17 Eylül 2023 tarihlerinde İstanbul Lütfi Kırdar Kongre Merkezi'nde yapılacak.

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki'nin açılış konuşmasını gerçekleştireceği şurada ana gündem, başta İstanbul olmak üzere tüm şehirlerin depreme karşı dirençli bir hale getirilmesi olacak.

Paylaşılan detaylara göre, Kamu kurumları, üniversiteler, sivil toplum kuruluşları ve özel sektör temsilcilerinin katılım sağlayacağı ortak bir yaklaşım ve yol haritasının geliştirilmesinin hedeflendiği şurada deprem risklerinin tüm yönleriyle masaya yatırılacak dönüşüm stratejilerinin belirlenmesi ve tavsiye kararlarının alınması planlanıyor.

Yine verilen bilgilere göre, kentsel dönüşümden konut arzına, dönüşüm sürecini geciktirmiş olan hukuki kararların çözümünden kentsel dönüşüm modellerine kadar birçok konu başlığının masaya yatırılacağı söz konusu şura kapsamında yeni hazırlanacak deprem yasasının altyapısı da oluşturulmuş olacak.

Deprem Gerçeği ve Kentsel Dönüşüm Şurası 15 Eylül de başlıyor!

Ayrıca söz konusu şurada, ülkemizin afetlere karşı güçlendirilmesi vizyonu çerçevesinde, alanında uzman isimlerin katılımıyla kentsel dönüşüme ilişkin yasal stratejiler, konut arzına yönelik stratejiler, finansmana yönelik stratejiler, kentsel dönüşümün önceliklendirilmesi, mega kent İstanbul'da kentsel dönüşüm, kamuoyu farkındalığı oluşturma başlıklarında 6 komisyon toplantısı da yapılacak.

Konu ile ilgili olarak aktarılan detaylara göre, Kentsel Dönüşüme İlişkin Yasal Stratejiler Komisyonu, kentsel dönüşüm sürecinin hızlanması ve deprem yasası çıkarılması için çalışmalarını şura kapsamında yürütecek. Ayrıca komisyonda, dönüşümün önündeki engellerin hukuki anlamda çözülmesi, kentsel dönüşümle alakalı mevzuatlarda gereken düzenlemelerin yapılması ve kentsel dönüşüm sürecini mevzuat kapsamında hızlandırmaya yönelik atılması gerekli olan adımlar da ele alınacak.

Ayrıca verilen detaylara göre, olası Marmara depreminden en çok etkilenmesi beklenen mega kent İstanbul'un hazırlığı ve dönüşümü doğrultusunda oluşturulan "İstanbul'da Kentsel Dönüşüme Yönelik Yeni Stratejiler Komisyonu"nda da kamu ve özel sektör iş birlikleri masaya yatırılacak, sürecin hızlandırılmasına yönelik yol haritası konuşulacak.

Konu ile ilgili olarak yapılan açıklamaya göre, Deprem Gerçeği ve Kentsel Dönüşüm Şurası'na Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılım sağlaması bekleniyor.
 

Deprem bölgesi için yeni düzenleme: Resmi Gazete'de yayımlandı, eşya ithalatındaki esneklik yıl sonuna uzatıldı!

Emlak Konut GYO'dan Adıyaman'daki konutlarına ilişkin açıklama!

EBRD, deprem bölgesindeki KOBİ’lere 60 bin Euro'ya kadar hibe desteği verecek! 


Geri Dön