27 / 04 / 2024

Cumhurbaşkanı Erdoğan deprem ve kentsel dönüşüm konusunda bombayı patlattı! Detayları peş peşe açıkladı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan deprem ve kentsel dönüşüm konusunda bombayı patlattı! Detayları peş peşe açıkladı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Deprem Gerçeği ve Kentsel Dönüşüm Şurası katıldı. Erdoğan, "81 ili deprem bölgesi olarak görüp çalışmalarımıza devam etmeliyiz" dedi.



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Deprem Gerçeği ve Kentsel Dönüşüm Şurası katılarak deprem ve kentsel dönüşüme ilişkin açıklamalarda bulundu. İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamaları...

"81 İLİ DEPREM BÖLGESİ OLARAK GÖRÜP ÇALIŞMALARIMIZI SÜRDÜRMELİYİZ"

Bilim insanları yaklaşan tehlikeye karşı kamuoyunu ve insanlarımızı her gün ikaz ediyor. Yürütme olarak her uyarıya kulak veriyoruz. Çıkacak yasayla beraber TBMM de üzerine düşeni yapmış olacak. Yargı'nın da kolaylaştırıcı mantıkla sürece dahil olacağını düşünüyorum. Kentsel dönüşüm bölgesinde ikamet eden insanlarımızdan beklentilerimiz kentsel dönüşüme destek vermesi. Bilim insanlarımızın son zamanlarla peş peşe dile getirdiği gerçeği hatırlatmakta fayda görüyorum. Deprem haritamızda belirli fay hatları yer alıyor. Son zamanlarda bu haritalara göre sarsıntı meydana gelmemesi gereken pek çok yerde deprem oldu. 81 ili deprem bölgesi olarak görüp çalışmalarımıza devam etmeliyiz.”

 Cumhurbaşkanı Erdoğan deprem ve kentsel dönüşüm konusunda bombayı patlattı! Detayları peş peşe açıkladı!

"200 BİN KONUTUN İNŞASINA BAŞLADIK"

6 Şubat tarihinde gördük ki binalarımızın çoğu şiddetli depreme dayanıklı değildir. Yıkılan yapıların fazlası 1999 yılından önce yapılmıştır. Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat deprem felaketinde 680 bini ev 170 bini ticari alan olmak üzere toplam 850 bin bağımsız bölüm kullanılamaz duruma gelmiştir. Depremden etkilenen vatandaşlarımızın sayısı toplam 14 milyonu buluştur. Söylediğimiz rakamlar Avrupa'daki bazı ülkelerin toplum konut ve ticari alan büyüklüğünden fazladır. Biz 6 Şubat tarihindeki deprem felaketinden sonra orta büyüklükteki ülkeyi yeni baştan inşa etmekle karşı karşıya kaldık. Toplam 200 bin konutun inşasına başladık. 210 bin konut için de yerinde dönüşüm müracaatı aldık. Yerinde dönüşüm projeleri bakanlığımız sıkı denetimi altında gerçekleşecektir. Rezerv alanlarda yeni temeller atmaya devam ediyoruz. Önümüzdeki zamanlarda konutları hak sahiplerine vereceğiz. Hedefimiz temeli atılan her konutu bir sene içerisinde hak sahibine teslim etmektir.

 Cumhurbaşkanı Erdoğan deprem ve kentsel dönüşüm konusunda bombayı patlattı! Detayları peş peşe açıkladı!

"2024'TE AFET BÖLGESİ İÇİN 1 TRİLYON LİRALIK KAYNAK TAHSİS EDECEĞİZ"

Bugün itibarıyla bölgede 186 bin konteynerden meydana gelen 341 konteyner kent kurduk. Artık çadır yok. Konteynerlerimizin 160 bine yakınına klima sistemi kurduk. Verdiğimiz kira yardımından 327 bin hanedeki 1 milyon 310 bin insanımız yaralandı. 6 milyar 276 milyon lira kira yardımı ödemesi yaptık. Destek, taşınma, ölüm ve enkaz ve diğer başlıklar altında depremzede vatandaşlarımıza toplam 82 milyar lira yardımda bulundu. Bunun yarısını bağışlardan yarısını da devletin bütçesinden karşıladık. Emeklilere market harcamalarında kullanılmak üzere içine 3 bin TL yüklenen Esen Kent yardımında bulunduk. Temmuz ayındaki ilave bütçe ile deprem bölgesine 762 milyar TL’yi ayırdık. Gelecek sene afet bölgesi için 1 trilyon TL’lik kaynak tahsis edeceğiz. Orta Vadeli Program’da önceliği deprem bölgesinin yaralarının sarılmasına verdik. Burada sayamadığımız pek çok destekle insanımızın yanında olmaya devam edeceğiz.”

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz’dan konut sorunuyla ilgili şok açıklama!

Emekli maaşına yüzde 39,61 zam! Yeni yılda en düşük emekli maaşı tam bu kadar olacak! İşte kuruşu kuruşuna zamlı maaşlar

Bakan Şimşek’ten çok konuşulacak açıklama! Resmen açıkladı!


Geri Dön