29 / 04 / 2024

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz’dan konut sorunuyla ilgili şok açıklama!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz’dan konut sorunuyla ilgili şok açıklama!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, konut sorunuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Yılmaz, "Konut arzının arttığını göreceğiz" dedi.



Yılmaz, katıldığı bir ortak yayında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu ve soruları cevapladı.

"KONUT ARZININ ARTTIĞINI GÖRECEĞİZ"

Barınma problemi ve kira artışlarına yönelik bir düzenleme olup olmadığına yönelik açıklamalarda bulunan Cevdet Yılmaz, bu konuda bazı yasal sınırlamalar getirdiklerini anımsattı.

"Bir yandan konut arzını artırmak lazım" diyen Yılmaz, sözlerine şu şekilde devam etti:

"Bir yandan sınırlamalar getirdik. Mesela 'Yarısı Benden' programı açıklandı. Bütçeye 78 milyar lira ayrıldı. Önümüzdeki dönemlerde problemlerini çözmüş olanlardan, buralarda birtakım çalışmalar gerçekleştireceğiz. Yerel yönetimlerle daha fazla arz üretim esaslı çaba içine gireceğiz. Konut arzını belli bir noktaya taşımak zorundayız.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz’dan konut sorunuyla ilgili şok açıklama!

Bu noktada en önemli konu arzı artırmak diye düşünüyorum. Uygun maliyetlerle günümüz demografimize de uygun koşullarla konut arzını önümüzdeki dönemde daha fazla artırmak zorundayız. Bu konuda yeni çalışmalar yapılıyor. Yeni yöntemler ve yeni yaklaşımlar. Özellikle arsa üretme, kamu-özel iş birliğine yönelik ilgili kurumlarımız kafa yoruyorlar. Önümüzdeki süreçte konut arzının yükseldiğini göreceğiz.

Bir yandan deprem konutları zaten arzı arttırıyor diğer yandan da sosyal konut programları var. Buralara da belli arsalar tahsis edildi. Bu kapsamda, belediyelere burada çok iş düşüyor. Anadolu'da sanayiyi daha fazla geliştirmemiz gerekiyor."

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz’dan konut sorunuyla ilgili şok açıklama!

"KUR KORUMALI MEVDUAT ÇÖZÜLDÜĞÜNDE YABANCI PARAYA GİTMEMELİ"

Öte yandan, Kur korumalı mevduattan (KKM) belli bir süreç içinde, aşamalı olarak çıkış olacağını söyleyen Yılmaz, "KKM çözüldüğünde yabancı paraya gitmemeli. TL bazlı araçlara yönelmeli ki kurdaki istikrarımız sürsün. Yeni düzenlemelerle, karşılık ayırma koşullarıyla, makro ihtiyati dediğimiz bazı tedbirlerle o yana doğru bir yönlendirme gerçekleşecek. Fakat bu bir anda gerçekleşmeyecek. Tasarruf sahipleri de tedirgin olmasın. Biraz da uzun vadeye yönlendirme hedefi var bu konuda. Bizim bankacılık sistemimizin klasik sorunu. Çok kısa vadeli hesaplarımız var ne yazık ki. Çok kısa vadeli mevduatla, çok uzun vadeli projeleri finanse etmeyi istediğimiz bir sistem. Bu da sağlıklı değil tabii ki. Bu nedenle, mevduat vadelerini de uzatmayı teşvik edici bir düzenleyici çerçeve içinde bunu adım adım, zaman içinde, doğa seyri içinde bir çıkış gerçekleştireceğiz. Fakat ani bir hareket olmayacak” dedi.

Emekli maaşına yüzde 39,61 zam! Yeni yılda en düşük emekli maaşı tam bu kadar olacak! İşte kuruşu kuruşuna zamlı maaşlar

Bakan Şimşek’ten çok konuşulacak açıklama! Resmen açıkladı!

Süper Lig’de en fazla bonservis ödenen futbolcuları belli oldu!  


Geri Dön