29 / 04 / 2024

Deprem ve Kentsel Dönüşüm konferansı!

 Deprem ve Kentsel Dönüşüm konferansı!

Deprem ve Kentsel Dönüşüm konferansı 16 Ağustos 2012 Perşembe günü saat 13.00 ilâ 18.00 arasında yapılacaktır...



Mimar ve Mühendisler Grubu’nun katkıları ile Jeofizik Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi ve Fatih Belediyesi'nin ortaklaşa tertipledikleri ‘‘Deprem ve Kentsel Dönüşüm’’  konulu Konferans, 16 Ağustos 2012 Perşembe günü 13:00–18:00 saatleri arasında Fatih Belediyesi Zübeyde Hanım Kültür Merkezi’nde gerçekleşecektir.

 

Konferansın ‘’Deprem ve Jeofizik’’ başlıklı ilk oturumunda, 17 Ağustos 1999 depreminden günümüze kadar yapılan çalışmalar özetlenecek ve olası büyük İstanbul depreminin olabilir zaman ve yeri konusunda mevcut bilimsel veriler ortaya konacaktır. MMG Genel Başkanı Avni ÇEBİ'nin ''Kentsel Dönüşüm ve Herkes İçin Şehir'' konulu sunumu ve Genel Başkan Yardımcısı Kadem EKŞİ’nin moderatörlüğü ile gerçekleşecek ‘’Kentsel Dönüşüm ve Yapılaşma’’ başlıklı ikinci oturumunda ise, Kentsel Dönüşüm Yasası’nın nasıl uygulanacağı, sakıncalı yer ve yapı incelemelerinin nasıl yapılacağı, depreme dayanıklı ve insani ölçekli yapılaşmanın nasıl sağlanacağı gibi önemli konular tartışılacaktır.

 

Bir çok değerli akademisyenin de konuşmacı olarak katılacağı ve iftar programı ie sona erecek Konferansa siz değerli dostlarımızında katılımlarını beklemekteyiz.


 

Saygılarımızla,

 


Geri Dön