05 / 05 / 2024

Şehircilikte Yeni Vizyon

Şehircilikte Yeni Vizyon

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Türkiye’deki kurumsal örgütlenme ve yapılanma, mevzuatta yapılan yeni düzenlemeler, şehirleşme gündeminde yaşanan ulusal ve uluslararası gelişmeler ve belediyelerin hizmet kapasitelerinin geliştirilmesi kapsamında Şehircilik Şurası düzenlemeye hazırlanıyor.

ASO Başkanı açıkladı: Müteahhitlik sektörü masaya yatırılmalı!

Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Seyit Ardıç, tüm parametrelerin ve ilgili kesimlerin görüşleri dikkate alınarak müteahhitlik sektörünün masaya yatırılması ve yeni vizyon belirlenmesi gerektiğini ifade etti.

Yeni Vizyon Altyapı İnşaat Ve Yapı Malzemeleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Yeni Vizyon Altyapı İnşaat Ve Yapı Malzemeleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi Başakşehir'de Barış Akpınar tarafından kuruldu.

RE360 Gayrimenkulün Büyük Buluşması'nda neler konuşuldu?

“Gayrimenkulün Büyük Buluşması RE360” üçüncü gününde de mesleki toplum örgütleri, gayrimenkul sektörü kadar ekonomiye yön veren ulusal ve uluslararası liderlerin katıldığı, bilgilendirici ve katılımcılara yeni vizyon kazandırabilecek oturumlara sahne oldu.

Yerli otomobilin fabrikasının kurulması için süreç hızlandı!

Türkiye’ye yeni vizyon katacak olan Yerli Otomobil’in fabrikası ile ilgili süreç hızlandı. Fabrika arsasının resmiyete kavuşması ise önceki gün yapılan Bursa Büyükşehir Belediye Meclisinde atıldı.

Şehircilikte yeni dönem! Yatay mimari esas alınacak!

ATO Congresium'da düzenlenen Akıllı Şehirler ve Belediyeler Kongre ve Sergisi'nin açılışında konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, ''Yüksek yapılara son verecek, şehircilik anlayışımızda yatay mimarinin esas olduğu bir dönemi başlatacağız" dedi.

RE360 hız kesemeden devam ediyor!

Gayrimenkulün Büyük Buluşması – RE360 ikinci gününde de mesleki toplum örgütleri, gayrimenkul sektörü kadar ekonomiye yön veren ulusal ve uluslararası liderlerin katıldığı, bilgilendirici ve katılımcılara yeni vizyon kazandırabilecek oturumlara sahne oldu...

ARTE İnşaat yeni dönemde çalışmalara başlıyor!

Ankara'da inşaat sektöründe çalışmalarını sürdüren ARTE İnşaat, yeni vizyon ve çalışma anlayışı ile faaliyetlerine devam edeceklerinin bilgisini verdi..

Bursa Osmangazi'ye yeni dönemde dev projeler inşa edilecek!

Bursa Osmangazi ilçesi son 10 yılda birbirinden farklı projelerle büyük bir gelişim gösterdi. 10 yılda 936 projeyi hayata geçiren Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, yeni projeler ile Osmangazi'ye yeni bir vizyon kazandırmaya hazırlanıyor.

Osmangazi Belediyesi'nden Bursa için yeni projeler!

Hayata geçirdiği vizyon projelerle Bursa’ya değer katan Osmangazi Belediyesi, yeni projeler için düğmeye bastı.

2019’da emlakta yeniçağ başlayacak!

Yeni yılda şehircilikte modern çizgiler boy gösterecek. Yatay mimariye geçiş hızlanacak. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı konut fiyatlarını yakından takip edecek. Fahiş fiyat uygulayan müteahhitler mercek altına alınacak.

NEF Novu, üniversite gençliğinin yeni ev adresi!

Geliştirdiği farklı konseptlerde markalı konut alanına yeni bir vizyon kazandıran Nef, aynı yaklaşımını gençler için de devam ettiriyor. 

Mehmet Özhaseki: Şehirciliğin yeni vizyonu insan odaklı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, "Şehircilikte yeni vizyonumuz insan ve varlık odaklı, dönüşüm fırsatını değerlendirerek şehirlerimizi afetlere hazır hale getiren, yenilikçi ve özgün, katılımcı, şeffaf ve çözüm odaklı ilkeler üzerine inşa edilmiştir." dedi. 

Serdivan Şelale Park’ın ihalesi yapıldı!

Sakarya Serdivan Belediyesi'nin yeni vizyon projesi olan Şelale Park’ın ihalesi gerçekleşti. Serdivan Belediyesi tarafından açıklama yapıldı.

Şehircilikte Yeni Vizyon Haberi

Şehircilikte Yeni Vizyon

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Türkiye’deki kurumsal örgütlenme ve yapılanma, mevzuatta yapılan yeni düzenlemeler, şehirleşme gündeminde yaşanan ulusal ve uluslararası gelişmeler ve belediyelerin hizmet kapasitelerinin geliştirilmesi kapsamında Şehircilik Şurası düzenlemeye hazırlanıyor.


 Bu çerçevede;


Bakanlığımızca "Şehircilikte Yeni Vizyon" teması ile düzenlenecek olan Şehircilik Şûrası'nın amacı; Türkiye'nin şehirleşme vizyonunu, gelişen ve değişen koşullar çerçevesinde katılımcı bir şekilde belirlemektir.


Belirlenen amaç doğrultusunda Şûra komisyonları şu şekilde oluşturuldu:


Şehirlerimizde Kimlik, Planlama ve Tasarım;
Kentsel Dönüşüm;
Şehirleşme, Göç ve Uyum
Şehirleşmenin Yeni Vizyonunda Yerel Yönetimlerin Rolü


Şehircilik Şûrası'na kamu kurum ve kuruluşları, üniversiteler, yerel yönetimler, meslek odaları, sivil toplum kuruluşları ve özel sektör mensupları katılacak. Şûramız tüm katılımcıların dengeli temsili ile gerçekleştirilecek.


Şehircilik Şûrası kapsamında, Bakanlık görev alanına giren konulara ilişkin olarak durum tespiti yapılacak, orta ve uzun vadeli stratejiler geliştirilecek, uygulamadan kaynaklanan sorunlar...