28 / 04 / 2024

Şehrin mimarisi

Şehrin mimarisi

Habertürk Gazetesi köşe yazarı olan Esin Tümer bugünkü yazısında yapısal yoğunlaşmanın ve şehrin mimarisinin psikoloji üzerindeki etkilerinden bahsetti.

İstanbul için dönüşüm önerisi: Fabrikalar şehrin dışına taşınsın, konut alanı yaratılsın!

İstoç İşadamları Derneği Yönetim Kurulu Üyesi ve Gayrimenkul Danışmanı Şenay Araç , kentin içinde kalan fabrika ve imalathanelerin dönüşüm açısından tehlike arz ettiğin belirterek, şehrin dışına taşınması konusunda öneride bulundu.

Şehrin Evleri 2. Etap'ta son 3 konut! Teslimler çok yakında!

Şehrin Evleri 2. Etap'ta teslim aşamasına gelindi. Projede satışta olan son 3 konut kaldı. Peki Şehrin Evleri 2. Etap'ta konut fiyatları ne kadar? İşte ayrıntılar...

Şehrin yeni tarzı Honda CB250R fiyatları ne kadar? İşte Honda CB250R 16 Ekim 2022 fiyat listesi!

"Şehrin yeni tarzı" sloganıyla tanıtılan Honda CB250R fiyatları merak ediliyor ve araştırılıyor. İşte Euro 5 uyumlu motoruyla dikkat çeken Honda CB250R 16 Ekim 2022 fiyat listesi...

Şehrin yolları ondan sorulur! İşte CF Moto 150 NK 11 Ekim 2022 fiyat listesi!    

Şehrin yolları ondan sorulur sloganıyla lanse edilen CF Moto 150 NK fiyatları yeni bir touring motosiklet almak isteyenler tarafından merak ediliyor. Peki CF Moto 150 NK fiyatları ne kadar? İşte CF Moto 150 NK 11 Ekim 2022 fiyat listesi...

Şehrin küçük prensi Nissan Micra, Eylül ayına özel fiyatlarla! İşte 19 Eylül 2022 Nissan Micra fiyat listesi

Teknolojisi, stili ve kişiselleştirilebilir özellikleri ile şehrin caddelerinde boy göstereceğiniz Nissan Micra Eylül ayına özel avantajlı fiyatlar sunuyor. İşte 19 Eylül 2022 itibariyle Nissan Micra fiyat listesi

Kahramanmaraş'a şehrin en büyük millet bahçesi geliyor!

Kılavuzlu’da yapımı süren millet bahçesi inşaatından incelemelerde bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, şehrin en büyük millet bahçesi projesinin hayata geçirildiğini açıkladı. 

Konya Eski Sanayi ve Karatay Sanayisi şehrin dışına taşınıyor!

Konya'da çevre ve gürültü kirliliği oluşturan Eski Sanayi ve Karatay Sanayisi şehrin merkezinden taşınıyor.

İnsay Yapı'dan şehrin ortasında müstakil yaşam akımı!

İnsay Yapı, Pendik'te hayata geçirdiği Ondörtüç Pendik projesiyle konutta 'Şehrin ortasında müstakil yaşam' akımı başlattı.

Antalya Konyaaltı'ndaki karma projeye dava: Şehrin silüetini bozacak!

Antalya Mimarlar Odası, Antalya Konyaaltı Liman bölgesinde AVM, Otel ve Konut fonksiyonlarının da olduğu Fenix Center projesi projenin durdurulması istemiyle dava açtı. Dilekçede, boyu 70 metreyi bulacak projenin şehrin siluetini bozacağı belirtildi.

Şehrin kaosundan kaçan Göksel, Göcek’e yerleşti!

Şehrin kaosundan kaçarak Göcek’e yerleşen Göksel, burada kendine huzurlu bir yaşam kurdu. Göksel, ''Tam bir köy hayatı yaşıyoruz. Konserden konsere koşacağım diye düşünürken bir anda kendimi bahçede tavukların arasında buldum” dedi.

Ordu Küçük Sanayi Sitesi'nde kentsel dönüşüm başlıyor!

Ordu Büyükşehir Belediyesi, şehrin mimarisi, dokusu ve görsel estetiğinin sistematik bir şekilde gerçekleşmesi amacıyla Küçük Sanayi Sitesi'nde kentsel dönüşüm çalışmalarını başlatıyor.  

Büyükçekmece mimarisi ile dikkat çeken yeni camisine kavuşuyor!

Büyükçekmece Belediyesi, ilçeye yeni, modern ve depreme dayanıklı ibadethaneler kazandırmaya devam ediyor. Büyükçekmece Belediyesi ile Gürsu ailesinin katkılarıyla Celaliye Mahallesi’nde inşa edilen cami mimarisi ile İstanbul’un en ayrıcalıklı camilerinden olmaya aday.

Koronavirüs döneminde okul mimarisi yeterliliğine dikkat edilmeli!

Koronavirüs sonrası sosyal mesafe, doğal havalandırma gibi konuların öneminin artmasıyla yeni dönemde aileler, okulun mimarisi açısından daha dikkatli olmalı. Peki dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Şehrin mimarisi Haberi

Şehrin mimarisi

Markalı, markasız derken beton büyüttüğümüz kentler üzerimize üzerimize geliyor. İstanbul'dan Bodrum, Çeşme, Alaçatı gibi "yazlık" yerleşkelere göç sadece tatillerde değil artık ömürlük taşınmalara dönmüş durumda. Kariyer, eğitim, kazanç kapısı gördüğümüz metropoller her şeylere çok iyi geliyor da "psikolojimize" pek yarar sağlamıyor. Şehirlerde yaşayan nüfus artarken yapısal yoğunlaşmanın yönetilemez hale gelmesi, insana hizmet etmeyen yaşam alanlarının doğmasına neden oluyor. İşte tam bu noktada "nöro-mimari" tartışmaları yeniden alevlendi. 


Geçen ay Londra'da yapılan Bilinçli Şehirler Konferansında (Conscious Cities Conference) bir araya gelen bilişsel davranış bilimi temsilcileri ile mimarların ortak görüşü, "Mekân insanı rezil de eder vezir de!" 


'BİNALAR BİZİ BİÇİMLENDİRİYOR' 

VVinston Churchill'in, İkinci Dünya Savaşı'nda bombalanan parlamento binasının restorasyonu sırasında sarf ettiği "biçimlenme" göndermesi bugün nörobilimciler ve psikologların desteklediği tez ile aynı. Binaların ve şehirlerin...