28 / 04 / 2024

İstanbul için dönüşüm önerisi: Fabrikalar şehrin dışına taşınsın, konut alanı yaratılsın!

İstanbul için dönüşüm önerisi: Fabrikalar şehrin dışına taşınsın, konut alanı yaratılsın!

İstoç İşadamları Derneği Yönetim Kurulu Üyesi ve Gayrimenkul Danışmanı Şenay Araç , kentin içinde kalan fabrika ve imalathanelerin dönüşüm açısından tehlike arz ettiğin belirterek, şehrin dışına taşınması konusunda öneride bulundu.



İstoç İşadamları Derneği Yönetim Kurulu Üyesi ve Gayrimenkul Danışmanı Şenay Araç , kentin içinde kalan fabrika ve imalathanelerin hem yaşayanlar hem de dönüşüm açısından tehlike arz ettiği uyarısında bulunarak, bu fabrikaların kentin dışına taşınması ile konut sektörü açısından oldukça değerli bir arazi üretimi gerçekleştirileceğine dikkat çekti. 

O BÖLGEDE YAŞAYANLAR İÇİN BÜYÜK TEHLİKE ALTINDA!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ve belediyeler, deprem hazırlıkları çerçevesinde yayımladıkları yönetmeliklerle İstanbul’daki kentsel dönüşüm çalışmalarını hızlandırıyor.

Fakat şehir içinde, insanların barınma alanlarının arasında kalan, mahalle ve apartman altlarında faaliyet gösteren işyeri, imalathane ve fabrikalar hem kentsel dönüşümü hem de kentte yaşayanları tehdit ediyor.

Bu riske dikkat çeken Şenay Araç, megakentte Bayrampaşa, İkitelli, Başakşehir, Topkapı, Bağcılar, Küçükçekmece, Kartal, Tuzla gibi ilçe merkezlerinde kalan fabrika ve imalathanelerin, o bölgelerde yaşayanlar için büyük bir tehlike arz ettiğini söyledi.

ARZ SIKINTISI ÇÖZÜLMÜŞ OLACAK!

Şenay Araç yakın geçmişte üretim tesislerinin şehir dışında kalan bu ilçelere taşındığını belirterek şu örneği verdi; ''Örneğin Kazlıçeşme deri sanayii Tuzla’ya taşındı. Ancak kent gelişirken bu ilçeler de merkeze doğru kaydı, nüfus kalabalıklaştı.'' diyerek bu fabrikaların yeniden şehir dışına taşınmasını söyledi.

Bu durum aynı zamanda mevcut arazilerinin konut alanına dönüştürülerek arazi sıkıntısına da çözüm getirebieceğini söyledi. Şenay Araç yaşam yeri içindeki üretim tesislerine ilişkin kente olumsuz etkilerinin de bertaraf edilmiş olacağınam vurgu yaptı.

İstanbul için dönüşüm önerisi: Fabrikalar şehrin dışına taşınsın, konut alanı yaratılsın!

ESKİ İŞ YERLERİ EMLAK DEĞERİNİ DÜŞÜRÜYOR!

Şenay Araç “Çoğu fabrika ve imalathaneler bakımsız, eski ve dolayısıyla sağlıksız. Çevreye de önemli bir zararı söz konusu.  Bu nedenle bölgesinin emlak değerini düşürüyor. Görsel olarak çarpık ve çirkin yapılaşma da cabası” yorumunda bulundu.

FABRİKALAR ŞEHRİN DIŞINA TAŞINSIN

Şenay Araç, şehir içindeki fabrika ve işletmelerin şehir dışına, organize sanayi bölgelerine veya devletin belirlediği ve ruhsat alabilecekleri bir yere taşınmasının işletme sahiplerinin de işini kolaylaştıracağını savundu.

Bu işletmelerin şehir dışına taşınarak daha yeni, güvenlikli, her türlü tedbirleri alınmış olacak hem de otopark ve depo alanları hazır tesisler haline gelmesi hem verimliliği artıracak.  Sonuç olarak da  şehir içinde yangın tehlikelerine de çözüm bulunmuş olacak.

Araç, ''Bu tesislerin yerine de konut siteleri inşa edilerek, hem arazi elde edilmiş, hem de şehir merkezinde konforlu alanlar kazanılması sağlanmış olur”dedi.

Kentsel dönüşüm bir zorunluluk diyen Refik Tuzcuoğlu belediyelere çağrıda bulundu! Sahada daha aktif olmalısınız!

İstanbul'un dönüşümü için 4 ayaklı plan geliyor: Kentsel dönüşümde özel birim olacak!

 


 


Geri Dön