26 / 07 / 2024

Seka Dokümantasyon Merkezi adres

Seka Dokümantasyon Merkezi adres

Eski Seka Kağıt fabrikasının restore edilmesiyle kurulan Türkiye’nin en büyük kağıt müzesi Seka Kağıt Müzesi’nin arşivinde bulunan belge ve bilgilerin yer aldığı Dokümantasyon Merkezi açıldı.

Kocaeli Kongre Merkezi tamamlanıyor!

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç.Dr. Tahir Büyükakın, yapımı büyük ölçüde tamamlanan Kartepe Köseköy Kavşağı ve SEKA Park alanında hayata geçirilen Kocaeli Kongre Merkezi’ni inceledi.

Kocaeli Seka’daki eski trafo binası yıkılıyor!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Encümeni tarafından Seka içirişindeki Kocaeli Bilim Merkezi yanında yer alan Seka Kağıt Fabrikası döneminden kalma trafo binalarının ve Kocaeli Fuarı içerisindeki Altınhan binasının yıkımı için ihale yapılmıştı.

Eski Seka fabrikası Kocaeli Bilim Merkezi oldu!

Türkiye’nin ilk kağıt fabrikası SEKA, endüstriyel dönüşüm projesiyle yeniden tasarlandı, Kocaeli Bilim Merkezi oldu. Alanın restorasyonunu Kocaeli Büyükşehir Belediyesi yaptı. Restorasyon için 30 milyon lira harcadı.

Eski SEKA fabrikası Kocaeli Bilim Merkezi oldu!

Türkiye’nin ilk kağıt fabrikası SEKA, endüstriyel dönüşüm projesiyle yeniden tasarlandı, Kocaeli Bilim Merkezi oldu. Alanın restorasyonunu Kocaeli Büyükşehir Belediyesi yaptı. Restorasyon için 30 milyon lira harcadı

Kocaeli Bilim Merkezi açıldı!

Seka Kağıt Fabrikası’nın bulunduğu yerde Kocaeli Bilim Merkezi kuruldu. Uzayın gidilemez noktalarından, okyanusların en derin yerlerine, pek çok oluşum, doğa kanunu ve soru işaretinin cevabı Kocaeli Bilim Merkezi’nde..

İEÜ'den Türkiye'de Modern Mobilya projesi!

İEÜ Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi İçmimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü'nce üniversitenin bilimsel araştırma projeleri kapsamında önceki yıl başlatılan "Türkiye'de Modern Mobilya Dokümantasyon ve Arşivleme" projesi tamamlandı.

Kocaeli Bilim Merkezi ilk eğitimiyle açılışını yaptı!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından eski Seka Kâğıt Fabrikası’nın restore edilmesiyle yaptırılan Türkiye’nin en büyük endüstriyel dönüşüm projesi Kocaeli Bilim Merkezi’nde Bilgievi öğrencilerine yönelik eğitim programı düzenlendi.

Kocaeli Bilim Merkezi’nde açılış öncesi düzenleme çalışmaları devam ediyor!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından eski Seka Kâğıt Fabrikası’nın restore edilerek fabrika alanına yaptırılan Türkiye’nin en büyük endüstriyel dönüşüm projesi Kocaeli Bilim Merkezi’ne ait bilim düzenekleri gelmeye devam ediyor.

Kocaeli Bilim Merkezi açılış için gün sayıyor!

İbrahim Karaosmanoğlu, Büyükşehir tarafından Seka'da yapımı devam eden Bilim Merkezi'nde incelemelerde bulundu. TÜBİTAK'ın da destek verdiği Bilim Merkezi'nin mekân içi çalışmalarında sona gelinirken çalışmaların kısa bir süre sonra bitmesi bekleniyor.

Seka Dokümantasyon Merkezi açıldı!

Eski Seka Kağıt fabrikasının restore edilmesiyle kurulan Türkiye’nin en büyük kağıt müzesi Seka Kağıt Müzesi’nin arşivinde bulunan belge ve bilgilerin yer aldığı Dokümantasyon Merkezi açıldı.

Eski SEKA Kağıt Fabrikası'nın lojmanı, dokümantasyon merkezine dönüştürüldü!

Eski SEKA Kağıt Fabrikası'nın lojmanı, dokümantasyon merkezine dönüştürüldü. Merkezde, cumhuriyetin ilk sanayi kuruluşlarından Kocaeli'ndeki SEKA Kağıt Fabrikası'na ait belgeler yer alıyor.Açıklamada, şu ifadelere yer verildi.

Kocaeli Bilim Merkezi, 15 bin metrekarelik alanda kuruluyor!

Kocaeli Bilim Merkezi, 2005 yılında kapatılan tarihi Seka Kâğıt Fabrikası ’ndaki 15 bin metrekarelik alanda kuruluyor. Kurulacak olan Bilim Merkezi’nin bilimsel çalışmaları TÜBİTAK tarafından yürütülüyor.

SEKA Kağıt Fabrikası hizmete açılıyor!

Seka Kâğıt Fabrikası alanında bulunan binaları değerlendiren Kocaeli Büyükşehir Belediyesi alanda bulunan, fabrika binaları için " Seka Bilim Merkezi " ve " Seka Kağıt Müzesi " projeleri hazırladı...

Seka Dokümantasyon Merkezi adres Haberi

Seka Dokümantasyon Merkezi adres

Dokümantasyon merkezinde bulunan kitap, dergi, fotoğraf ve belgeler araştırmacıların kullanımına sunuldu.




KÜTÜPHANEDE 8 BİN 873 ADET ESER YER ALIYOR


Seka Kağıt Fabrikası personel lojmanı olarak kullanılan ve Seka Kültür Alanı içinde yer alan bina, restore edilerek Seka Kağıt Müzesi Dokümantasyon Merkezine dönüştürüldü. Dokümantasyon Merkezi içerisinde SEKA Kağıt Fabrikaları Kurucu Müdürü Mehmet Ali Kağıtçı’ya ait eserlerden oluşturulmuş küçük bir Kağıtçılık İhtisas Kütüphanesi de yer alıyor. Kütüphanede Türkçe, Fransızca, İngilizce ve Almanca dillerinde 4 bin 392 kitap, 4 bin 481 dergi ve belge ile toplam 8 bin 873 adet eser yer alıyor.


10 BİN FOTOĞRAF BULUNUYOR


SEKA Kağıt Müzesi Dokümantasyon Merkezi’nde SEKA Kağıt Fabrikaları’ndan kalma ve SEKA Kağıt Müzesi koleksiyonuna ait evrak, fotoğraf, dergi, doküman ve multimedia türü materyaller bulunuyor. Kağıt Fabrikasından kalan 10 bin...