02 / 05 / 2024

Kocaeli Bilim Merkezi ilk eğitimiyle açılışını yaptı!

Kocaeli Bilim Merkezi ilk eğitimiyle açılışını yaptı!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından eski Seka Kâğıt Fabrikası’nın restore edilmesiyle yaptırılan Türkiye’nin en büyük endüstriyel dönüşüm projesi Kocaeli Bilim Merkezi’nde Bilgievi öğrencilerine yönelik eğitim programı düzenlendi.



Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından eski Seka Kâğıt Fabrikası’nın restore edilmesiyle yaptırılan Türkiye’nin en büyük endüstriyel dönüşüm projesi Kocaeli Bilim Merkezi’nde Bilgievi öğrencilerine yönelik eğitim programı düzenlendi. Farklı ilçelerdeki sekiz Bilgievi’nden gelen öğrenciler, atölyelerde ve bilim düzeneklerinde uygulamalı eğitim aldı.


 


600 ÖĞRENCİ KATILDI


Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı Müzeler Şube Müdürlüğü’ne bağlı olarak hizmet verecek olan Bilim Merkezi’nde açılış öncesi hazırlık faaliyetleri kapsamında Akçakoca, Mariaanne, Fatih Sultan Mehmet, Mehmet Akif Ersoy, Yuvacık, İbn-i Sina, Ertuğrul Gazi ve Serdar Bilgievleri’nden gelen yaklaşık 600 öğrenciye atölye çalışması yapıldı.


 


HER HAFTA FARKLI GRUPLAR


Salı ve perşembe günleri 2 saat verilen eğitimler yaklaşık iki ay sürdü. Her hafta farklı grupların katıldığı eğitim programında öğrencilere atölye ve Bilim Merkezi’nde kurulu düzeneklerde uygulamalı eğitim verildi. Bilgievi öğrencilerine Optik İllüzyon, Yanardağ Modeli, Hücre Modeli, 3-D Gözlük, Sumo Robotu atölyelerinde öğreticiler tarafından uygulamalı eğitim sunuldu.


 


DENEYEREK ÖĞRENİYORLAR


Atölye çalışmalarında öğrenciler, 3-D gözlük yapımını, sirke ve karbonat karışımından yanardağ yapmayı, lego parçalarından robot üretmeyi ve çocukların kendi tükettikleri çikolata ve bisküviden hayvan hücresi üretmeyi öğrendiler. Ayrıca öğrenciler, Bilim Merkezi’nde kurulu bulunan ses, ışık ve zihinle ilgili 72 düzenekten de uygulamalı eğitim aldılar. Açılış öncesi sadece Bilgievi öğrencilerine verilen eğitim ve atölye çalışmaları Kocaeli Bilim Merkezi’nin hizmete girmesiyle birlikte herkese açık olacak.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi


Geri Dön