10 / 05 / 2024

Kocaeli Bilim Merkezi’nde açılış öncesi düzenleme çalışmaları devam ediyor!

 Kocaeli Bilim Merkezi’nde açılış öncesi düzenleme çalışmaları devam ediyor!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından eski Seka Kâğıt Fabrikası’nın restore edilerek fabrika alanına yaptırılan Türkiye’nin en büyük endüstriyel dönüşüm projesi Kocaeli Bilim Merkezi’ne ait bilim düzenekleri gelmeye devam ediyor.



Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından eski Seka Kâğıt Fabrikası’nın restore edilerek fabrika alanına yaptırılan Türkiye’nin en büyük endüstriyel dönüşüm projesi Kocaeli Bilim Merkezi’ne ait bilim düzenekleri gelmeye devam ediyor. Amerika Birleşik Devletleri’nden gelen ikinci grup düzenekler, Kocaeli Bilim Merkezi’ndeki yerlerine yerleştiriliyor.




49 ADET DÜZENEK GELDİ


Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı Müzeler Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen Bilim Merkezi projesine ait ikinci düzenekler yerlerini aldılar. Amerika’dan gelen dört kişilik uzman ekip tarafından yerlerine yerleştirilen bilim düzenekleri toplam 49 adet.


DİĞER GALERİLERLE UYUMLU OLACAK


Kocaeli Bilim Merkezi’ne danışmalıkta yapan Exploratorium Bilim Merkezi tarafından üretilen düzenekler bilim merkezinin diğer galeriyle uyumlu olacak şekilde tasarlandılar. 49 düzeneğin yer alacağı galeri, mekanik, kinetik, manyetizma, algı ve sanatsal tasarımı bilimsel bakışlarla şekillendiren bir alan olacak.


BİLİM MERKEZİNDE TOPLAM 200 DÜZENEK OLACAK


Bilim Merkezi’nin 4 galerisinden biri olan Algı ve Düşünce Galerisi’ne ait 71 düzenek yakın zaman önce gelmişti. Yeni gelen düzeneklerle Bilim Merkezi’ndeki düzenek sayısı 130 oldu. Ayrıca Bilim Merkezi’ndeki düzenekler için atölye oluşturuldu. Atölyede düzeneklerin bakım ve onarımı yapılacak.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi



Geri Dön