28 / 04 / 2024

Kocaeli Bilim Merkezi

Kocaeli Bilim Merkezi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve TÜBİTAK ortaklığıyla yapılan Kocaeli Bilim Merkezi’nin ünü il sınırlarını aştı. 3 ay gibi kısa bir süre önce açılmasına rağmen yoğun ilgi görüyor, il dışından da ziyaretçiler geliyor.

Eski Seka fabrikası Kocaeli Bilim Merkezi oldu!

Türkiye’nin ilk kağıt fabrikası SEKA, endüstriyel dönüşüm projesiyle yeniden tasarlandı, Kocaeli Bilim Merkezi oldu. Alanın restorasyonunu Kocaeli Büyükşehir Belediyesi yaptı. Restorasyon için 30 milyon lira harcadı.

Eski SEKA fabrikası Kocaeli Bilim Merkezi oldu!

Türkiye’nin ilk kağıt fabrikası SEKA, endüstriyel dönüşüm projesiyle yeniden tasarlandı, Kocaeli Bilim Merkezi oldu. Alanın restorasyonunu Kocaeli Büyükşehir Belediyesi yaptı. Restorasyon için 30 milyon lira harcadı

Kocaeli'de eski kağıt fabrikası Bilim Merkezi oldu!

Kocaeli Bilim Merkezi, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve TÜBİTAK ortaklığı ile hayata geçirilmiş bir proje.İlkokuldan başlayarak, ortaokul ve lise öğrencileri için onlarca test ve uygulama atölyesi hazırlanmış.

Kocaeli Bilim Merkezi'ni 3 bin kişi ziyaret etti!

Büyükşehir Belediyesi ve TÜBİTAK ortaklığıyla yapılan, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla açılan Kocaeli Bilim Merkezi, açıldığı ilk hafta yoğun ilgi gördü.

Kocaeli Bilim Merkezi hizmete açıldı!

Kocaeli Bilim Merkezi’nde inceleme yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bilim, Sanayi ve Teknoloji bakanı Fikri Işık, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ile Genel Sekreter Doç. Dr. Tahir Büyükakın’dan bilgi aldı.

Kocaeli Bilim Merkezi açıldı!

Seka Kağıt Fabrikası’nın bulunduğu yerde Kocaeli Bilim Merkezi kuruldu. Uzayın gidilemez noktalarından, okyanusların en derin yerlerine, pek çok oluşum, doğa kanunu ve soru işaretinin cevabı Kocaeli Bilim Merkezi’nde..

İbrahim Karaosmanoğlu Kocaeli Bilim Merkezi'ni inceledi!

Kocaeli Bilim Merkezinin açılışına çok az bir zaman kala, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu geleceği bilim insanların yetişmesinde katkı sağlayacak bu etkin projeyi yerinde inceledi.

Kocaeli Bilim Merkezi ilk eğitimiyle açılışını yaptı!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından eski Seka Kâğıt Fabrikası’nın restore edilmesiyle yaptırılan Türkiye’nin en büyük endüstriyel dönüşüm projesi Kocaeli Bilim Merkezi’nde Bilgievi öğrencilerine yönelik eğitim programı düzenlendi.

Kocaeli Bilim Merkezi’nde açılış öncesi düzenleme çalışmaları devam ediyor!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından eski Seka Kâğıt Fabrikası’nın restore edilerek fabrika alanına yaptırılan Türkiye’nin en büyük endüstriyel dönüşüm projesi Kocaeli Bilim Merkezi’ne ait bilim düzenekleri gelmeye devam ediyor.

Kocaeli Bilim Merkezi açılış için gün sayıyor!

İbrahim Karaosmanoğlu, Büyükşehir tarafından Seka'da yapımı devam eden Bilim Merkezi'nde incelemelerde bulundu. TÜBİTAK'ın da destek verdiği Bilim Merkezi'nin mekân içi çalışmalarında sona gelinirken çalışmaların kısa bir süre sonra bitmesi bekleniyor.

Kocaeli Bilim Merkezi, 15 bin metrekarelik alanda kuruluyor!

Kocaeli Bilim Merkezi, 2005 yılında kapatılan tarihi Seka Kâğıt Fabrikası ’ndaki 15 bin metrekarelik alanda kuruluyor. Kurulacak olan Bilim Merkezi’nin bilimsel çalışmaları TÜBİTAK tarafından yürütülüyor.

Kocaeli Bilim Merkezi için çalışmalar sürüyor!

Kocaeli Bilim Merkezi, 2005 yılında kapatılan tarihi Seka Kağıt Fabrikası ’ndaki 15 bin metrekarelik alanda kuruluyor. Kurulacak olan Bilim Merkezi’nin bilimsel çalışmaları TÜBİTAK tarafından yürütülüyor.

Kocaeli Bilim Merkezi ve Kağıt Müzesi Hollanda’da tanıtıldı!

Hollanda’nın Lahey şehrinde 20-24 Mayıs arasında gerçekleşen ECSİTE Annual Conferance 2014 uluslararası Müzeler ve Bilim Merkezleri konferansına Kocaeli Bilim Merkezi ve Seka Kağıt Müzesi katıldı.

Kocaeli Bilim Merkezi’nin inşaatında sona gelindi!

Kocaeli Bilim Merkezi’nde sona doğru gelindi. 1934 yılında temeli atılan eski Seka Kâğıt Fabrikası içindeki 15 bin metre karelik alan üzerinde yer alan Bilim Merkezi’nde sergilenecek düzenekler için üretici firmaya yer teslimi yapıldı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nden ulaşıma 1.54 milyar TL yatırım! 

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, Kocaeli Kongre Merkezi’nde “Sevdamız Kocaeli” sloganıyla gerçekleşen programda ulaşım için 1,54 milyar TL yatırım yapıldığını dile getirdi. 

Trabzon Planetaryum ve Bilim Merkezi 2022'nin ilk yarısında tamamlanacak!

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının Cazibe Merkezleri Destekleme Programı kapsamında finansman sağladığı "Planetaryum ve Bilim Merkezi" projesi, 2022'nin ilk yarısında tamamlanacak.

Trabzon’a planetaryum ve bilim merkezi yapılacak!

Trabzon Büyükşehir Belediyesi, 12 milyon yatırımla planetaryum ve bilim merkezi yapımı için çalışmalara başladı. 

Aksaray Bilim Merkezi açılış için gün sayıyor!

Aksaray Belediye Başkanı Evren Dinçer ve Ak Parti Milletvekili Cengiz Aydoğdu tarafından Gençlik ve Bilim Merkezi incelendi. Aksaray Belediyesi'nce yapımı tamamlanan Aksaray Gençlik ve Bilim Merkezi, açılış için gün sayıyor.

Ankara'daki AKM yerleşkesine TÜBİTAK Bilim Merkezi inşa edilecek!

Altındağ Belediye Başkanı Asım Balcı yaptığı açıklamada Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Bilim Merkezi binasnın millet bahçesinin devamı olacak şekilde Atatürk Kültür Merkezi (AKM) Yerleşkesi'ne yapılacağını söyledi.

Kocaeli Kongre Merkezi'nin inşaat çalışmaları tamamlanıyor!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, kongre merkezinin inşaatını tamamlıyor.

Naci Topçuoğlu Bilim Merkezi Gaziantep'e değer katıyor!

Gaziantep’in teknopark alanına komşu alanda hayata geçiren Naci Topçuoğlu Bilim Merkezi mimari, iç mimari ve peyzaj tasarımına sahip olarak bölgeye değer katıyor.

Kocaeli Kongre Merkezi tamamlanıyor!

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç.Dr. Tahir Büyükakın, yapımı büyük ölçüde tamamlanan Kartepe Köseköy Kavşağı ve SEKA Park alanında hayata geçirilen Kocaeli Kongre Merkezi’ni inceledi.

Kocaeli Kongre Merkezi'nin inşaatı tamamlanıyor!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Kocaeli Büyükşehri Belediyesi, kongre merkezi projesinin inşaatını tamamlıyor.

Kocaeli Kongre Merkezi'nde sona yaklaşılıyor!

Kocaeli'nin en büyük kültür sanat merkezi olması planlanan Kocaeli Kongre Merkezi'nde çalışmalar hızla devam ediyor.

Kocaeli Kongre Merkezi erken tamamlanacak!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Doğu Marmara’nın en büyük kongre merkezini hayata geçiriyor. Kongre merkezinin planlanandan daha erken tamamlanması planlanıyor.

Kocaeli Kongre Merkezi'nin yapımı sürüyor!

Kocaeli'nin en büyük kültür sanat merkezi olması planlanan Kocaeli Kongre Merkezi'nin inşaatı devam ediyor. Projenin Doğu Marmara bölgesinin en önemli kültür merkezi olması planlanıyor.

Kocaeli Kongre Merkezi tamamlanıyor!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, kongre merkezinin inşaatında da büyük aşama kaydetti.

Kocaeli Bilim Merkezi Haberi

Kocaeli Bilim Merkezi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve TÜBİTAK ortaklığıyla yapılan Kocaeli Bilim Merkezi’nin ünü il sınırlarını aştı. Bilim Merkezi, üç ay gibi kısa bir süre önce açılmasına rağmen yoğun ilgi görüyor, merkeze, il dışından da ziyaretçiler geliyor


Pazartesi hariç haftanın altı günü açık olan Bilim Merkezi ziyaretçilerin bilim ile dolu dolu zaman geçirmeleri için birçok etkinlik düzenlemekte. Yaz boyunca birçok etkinliğin gerçekleştirileceği Bilim Merkezi’nde 18 Temmuz’a kadar Müslüman Bilginleri tanıtan atölyeler devam edecek. Günde yaklaşık beş yüz kişinin ziyaret ettiği Bilim Merkezi’ni Bağcılar Belediyesi Enderun Yetenekli Çocuklar Merkezi'nin öğrenci ve öğretmenleri ziyaret etti.

DÜZENEKLERİ TEK TEK DENEDİLER

Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Müzeler Şube Müdürlüğü’ne bağlı olarak hizmet veren Kocaeli Bilim Merkezi’ni öğrenci ve öğretmenlerden oluşan İstanbul’dan gelen 60 kişilik grup ziyaret etti. İstanbul’dan...