06 / 05 / 2024

Kocaeli Bilim Merkezi’nin inşaatında sona gelindi!

Kocaeli Bilim Merkezi’nin inşaatında sona gelindi!

Kocaeli Bilim Merkezi’nde sona doğru gelindi. 1934 yılında temeli atılan eski Seka Kâğıt Fabrikası içindeki 15 bin metre karelik alan üzerinde yer alan Bilim Merkezi’nde sergilenecek düzenekler için üretici firmaya yer teslimi yapıldı.




Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Türkiye’nin en büyük endüstriyel dönüşüm projelerinden olan Kocaeli Bilim Merkezi’nde sona doğru gelindi. 1934 yılında temeli atılan eski Seka Kâğıt Fabrikası içindeki 15 bin metre karelik alan üzerinde yer alan Bilim Merkezi’nde sergilenecek düzenekler için üretici firmaya yer teslimi yapıldı.


 


36 ADET DÜZENEK


Almanya’dan gelen altı kişilik uzman ekip önümüzdeki günlerde bilim düzeneklerin montajına başlayacak. Bilim Merkezinde yer alan 4 galeriden biri olan Algı ve Düşünce galerisine ait 36 adet düzeneğin yer aldığı ilk parti on gün içinde Bilim Merkezi’nde yerini alacak.


 


BİLİM MERKEZİNDE NELER OLACAK


Kocaeli Bilim Merkezi’nde, 200 deney düzeneği ve bu düzeneklerin sergileneceği dört adet özel tasarım galeri bulunuyor. Tüm ziyaretçilere hitap edecek eğitim salonları ve bilimsel çalışmaların yapılacağı atölyelerde bilim merkezinde yer alıyor. Ayrıca, bilimsel söyleşilerin ve bilimsel gösterilerin yapılacağı sahneler, araştırma ofisleri, gökevi, hediye dükkanları ve bilim kafe bulunuyor.



Kocaeli Büyükşehir Belediyesi




Geri Dön