27 / 04 / 2024

Ufa İslam Üniversitesi'nin inşaatında sona gelindi!

Ufa İslam Üniversitesi'nin inşaatında sona gelindi!

İstanbul Müftülüğü tarafından Rusya Federasyonu'na bağlı Başkurtistan Cumhuriyeti'nin başkenti Ufa'da inşa edilen Ufa İslam Üniversitesi'nin inşaatında sona gelindi.



İstanbul Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı İstanbul Şubesi,  "Ufa İslam Üniversitesi" inşa ediyor. Rusya Federasyonu'na bağlı Başkurtistan Cumhuriyeti'nin başkenti Ufa'da inşa edilen üniversitenin yüzde 85'lik bölümü tamamlandı. 


2018'in Mayıs ayında açılması Ufa İslam Üniversitesi'nin inşaatında incelemede bulunan İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz, Rusya Müslümanları Dini Nezaret Merkezi Başkanı Şeyhülislam Talat Safa Taceddin ile ziyaret ettiği inşaatın bitirilme aşamasına geldiğini görmekten mutlu olduklarını anlattı.


Üniversitenin Ufa'da yaklaşık 200 sene önce yapılan bir cami ve medresenin yanında inşa edildiğini kaydeden Yılmaz, "Bu medreseye ait ancak uzakta eğitim verilen yerler de var. İnşaatımız tamamlandığında onlar da buraya katılarak, yatılı eğitimin verildiği bütüncül bir üniversite kurulmuş olacak." dedi.


Anadolu Ajansı'nın haberine göre Yılmaz, "İnşaatımız Rusya ile Türkiye arasında çıkan siyasi krizlere takılmadan devam etti. Çok şükür bitirme aşamasına gelindi" diye açıklama bulundu. 


Geri Dön