28 / 04 / 2024

Çamlıca Kulesi'nin inşaatında sona gelindi!

Çamlıca Kulesi'nin inşaatında sona gelindi!

Çamlıca'da görüntü kirliliği oluşturan antenler ve kulelerinin tek bir noktada toplanması için yapılan Küçük Çamlıca TV-Radyo Kulesi inşaatında sona gelindi. Projenin bu yıl içerisinde açılması planlanıyor.



Çamlıca'da görüntü kirliliği oluşturan antenler ve kulelerinin tek bir noktada toplanması için yapımına başlanan Küçük Çamlıca TV-Radyo Kulesi inşaatında sona yaklaşıldı.

Star'da yer alan habere göre; kule inşaatı tamamlanırken, çalışmalar kulenin giriş bölümünde bulunan fuaye alanında yoğunlaştı. Kulenin 2020 yılı içinde hizmete alınmasının planlandığı ardından, Çamlıca tepesindeki antenleri söküleceği açıklandı.

Çamlıca Kulesi nin inşaatında sona gelindi!

2016 YILINDAN BU YANA İNŞAAT SÜRÜYOR

Büyük Çamlıca Camii'nin yapımıyla beraber Çamlıca tepesindek bulunan onlarca radyo ve televizyon vericisinin kaldırılması için gerçekleşetirilen projeye 2016  Mart'ta başlandı. 221 metre boyundaki betonarme bölümün tamamlanmasının antenleri taşıyacak çelik konstrüksiyon bölümü yapılmıştı. Ardından kuleye kıvrımlı formunu veren ve yaşam alanlarının yer aldığı katlar yerine yerleştirilmiş ve kaplama işlemlerine başlanmıştı. Kulenin kaplama çalışmaları geçtiğimiz ay içinde tamamlanmıştı.

KULENİN GİRİŞ BÖLÜMÜ YAPILIYOR

Çamlıca televizyon kulesinde devam eden hummalı çalışmada kulenin giriş bölümünde bulunan fuaye alanında yoğunlaştı. Fuaye alanın betonarme bölümü tamamlandığı belirtildi. Giriş bölümündeki fuayenin tamamlanmasıyla çevre düzenlenmesine geçilecek. Eş zamanlı olarak yürütülen kulenin elektronik sisteminin de büyük ölçüde tamamlandığı öğrenildi. Diğer yandan kule içinde bulunan yaşam alanları da tamamlanacak.

Çamlıca Kulesi nin inşaatında sona gelindi!

ESKİ ANTENLER ÖNÜMÜZDEKİ YIL SÖKÜLECEK

Diğer taraftan Küçük Çamlıca TV-Radyo Kulesi'nin devreye girmesiyle şu anda Çamlıca tepesinde görüntü kirliliği yaratan eski antenlerin de sökümüne 2020'de başlanacak. Etap etap düzenlenecek çalışmalarda Çamlıca tepesinin tamamen anten kirliliğinden kurtarılması planlanıyor.

İSTANBUL'UN SEMBOLÜ OLACAK

İstanbul'un sembolü olacağı açıklanan yeni kulede 39 ve 40'ıncı katlarda deniz seviyesinden 393,5 ve 398 metre yüksekliğinde birer restoran yer alacak. Ayrıca kulenin 33 ve 34'üncü katlarında deniz seviyesinden 366,5 ve 371 metre yüksekliğinde iki ayrı seyir terası bulunacak. 32.000 metrekare inşaat alanına sahip kulenin yapımında 30 bin metreküp beton ve 3 bin ton yapı çeliği kullanıldı.

Çamlıca Kulesi nin inşaatında sona gelindi!

BU YIL İÇİNDE HİZMETE ALINACAK

Tamamlandığından girişi yerinden 388,5 metre olacak kulenin zirvesi deniz seviyesinden yaklaşık 576,5 metre yüksekliğe sahip olacak. Kule her biri 4,5 metre yüksekliğinde ve 4 katı yerin altında 53 kattan meydana gelecek. 300 işçi ve mühendisin gece gündüz çalışmalarda bulunduğu projede, kule ile tek noktadan televizyonlara, radyolara ve kişilere yayıncılık hizmeti veriliyor. Kulenin bu yıl hizmete açılması amaçlanıyor.

Çamlıca TV Kulesi’nin maliyeti ikiye mi katlandı?

Çamlıca Kulesi'nin açılışı gecikti mi?


Geri Dön