09 / 05 / 2024

Ufa İslam Üniversitesini kim yapıyor

Ufa İslam Üniversitesini kim yapıyor

İstanbul Müftülüğü tarafından Rusya Federasyonu'na bağlı Başkurtistan Cumhuriyeti'nin başkenti Ufa'da inşa edilen Ufa İslam Üniversitesi'nin inşaatında sona gelindi.

Şufa hakkı süresi ne kadar?

 Şufa hakkı, önalım hakkı olarak adlandırılan bir hak olup paylı mülkiyette hissedarın payını satması durumunda öncelikli olarak satın alma yetkisi verir. Bu hak dava ile çözümlenir ve bu dava belirli bir sürece yayılır. Peki şufa hakkı süresi ne kadar olur? İşte şufa hakkı süreci...

Şufa hakkı nedir? Şufa hakkı nasıl engellenir?

Şufa hakkı, Türk Borçlar Kanunu’nda düzenlenen haklardan biridir. Mal alım satışında mal sahibine hak tanıdığı için önemli bir kavramdır. Peki şufa hakkı nedir, hangi durumlarda geçerlidir veya geçerli değildir, şufa hakkı nasıl engellenir? Şufa hakkı ile ilgili bilinmesi gerekenler…

İslam Memiş altında yeni zirveyi açıkladı ve tarih verdi 'O günü bekleyin'

Hafta sonu 1000 liranın üzerini gören gram altın bugün (8 Kasım) 995 lira seviyesinde işlem görüyor. Altın yükselecek mi düşecek mi? Yatırımcının dört gözle beklediği açıklama İslam Memiş'ten geldi.

İslam Memiş'ten altın bozduracaklara çok önemli uyarı!

"Altın bozdurmaya gideceklerin ons fiyatına bakması lazım" diyen altın ve para uzmanı İslam Memiş "Dolandırılmayın, tezgaha gelmeyin" dedi.

Şufa Hakkı nedir, nasıl kullanılır? Şufa Hakkı davası nasıl açılır?

Şufa Hakkı başka bir ifade ile önamlım hakkı, bir taşınmaza ilişkin belirli bir kişiye öncelikli satın alma hakkı tanıyan bir hak olarak biliniyor. Peki, Şufa Hakkı nedir, nasıl kullanılır? Şufa Hakkı davası nasıl açılır? İşte tüm detaylar...

Tapuda şufa hakkı nasıl kullanılır?

Şufa hakkı, taşınmazı öncelikle satın alma hakkı oluyor. Bu hakkını kullanmak isteyenler "Tapuda şufa hakkı nasıl kullanılır?" sorusunun yanıtını araştırıyor. İşte merak edilenler...

Hisseli gayrimenkullerde şufa hakkı nasıl kullanılır?

Gayrimenkul danışmanı Mehmet Adak, hisseli mülkiyette önalım (şufa) hakkına ilişkin bir yazı kaleme aldı. İşte Mehmet Adak'ın o yazısı...

Limak'ın Ufa’da tünel-otoyol projesi 2023'te hizmete girecek!

Limak Holding kurucu Başkanı Nihat Özdemir ve Limak Holding Başkan Vekili Serdar Bacaksız, Ufa’daki (Başkortostan-Rusya) “tünel-köprü-viyadük-otoyol” projesiyle ilgili son durumu anlattı.

Limak, Ufa otoyol inşaatına başlıyor!

Limak'ın Marashstroy ile beraber 2017’de imzaladığı, Rusya Federasyonu’na bağlı Başkurdistan Cumhuriyeti'nde 33,5 milyar rubelik Ufa Otoyol İnşaatı Pazartesi günü başlıyor.

4 başlıkta şufa davası devam ederken payın ikinci kez satılması!

Avukat Kadir Kurtuluş ile Avukat Figen Şimşek, 4 başlıkta şufa davası devam ederken payın ikinci kez satılması konusunu kaleme aldı...

7 maddede şufa hakkı!

Şufa hakkı nasıl kullanılır? Görevli ve yetkili mahkeme neresidir? Şufa davasında hak düşürücü süre nedir? Sözleşmeden doğan şufa hakkı nedir? Şufa hakkından feragat etmek veya vazgeçmek mümkün mü? Şufa hakkı nedir? Şufa hakkını kullanma şartları nelerdir?

Ufa İslam Üniversitesi'nin inşaatında sona gelindi!

İstanbul Müftülüğü tarafından Rusya Federasyonu'na bağlı Başkurtistan Cumhuriyeti'nin başkenti Ufa'da inşa edilen Ufa İslam Üniversitesi'nin inşaatında sona gelindi.

Ufa Mimarlık ve İnşaat Limited Şirketi kuruldu!

Ufa Mimarlık ve İnşaat Limited Şirketi, Fatih Demir ve Uğur Polat ortaklığıyla 50 bin TL sermaye ile 15 Ağustos'ta Kadıköy, Koşuyolu Mahallesi'nde kuruldu.

Ufa İslam Üniversitesini kim yapıyor Haberi

Ufa İslam Üniversitesini kim yapıyor

İstanbul Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı İstanbul Şubesi,  "Ufa İslam Üniversitesi" inşa ediyor. Rusya Federasyonu'na bağlı Başkurtistan Cumhuriyeti'nin başkenti Ufa'da inşa edilen üniversitenin yüzde 85'lik bölümü tamamlandı. 


2018'in Mayıs ayında açılması Ufa İslam Üniversitesi'nin inşaatında incelemede bulunan İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz, Rusya Müslümanları Dini Nezaret Merkezi Başkanı Şeyhülislam Talat Safa Taceddin ile ziyaret ettiği inşaatın bitirilme aşamasına geldiğini görmekten mutlu olduklarını anlattı.


Üniversitenin Ufa'da yaklaşık 200 sene önce yapılan bir cami ve medresenin yanında inşa edildiğini kaydeden Yılmaz, "Bu medreseye ait ancak uzakta eğitim verilen yerler de var. İnşaatımız tamamlandığında onlar da buraya katılarak, yatılı eğitimin verildiği bütüncül bir üniversite kurulmuş olacak." dedi.


Anadolu Ajansı'nın haberine göre Yılmaz, "İnşaatımız Rusya ile Türkiye arasında çıkan siyasi krizlere...