09 / 05 / 2024

Ufa İslam Üniversitesi ne zaman açılacak

Ufa İslam Üniversitesi ne zaman açılacak

İstanbul Müftülüğü tarafından Rusya Federasyonu'na bağlı Başkurtistan Cumhuriyeti'nin başkenti Ufa'da inşa edilen Ufa İslam Üniversitesi'nin inşaatında sona gelindi.

Uluslararası İslami Mimari Mirası Konferansı başladı!

Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi ve Malezya Uluslararası İslam Üniversitesi ortaklığında düzenlenen 2. Uluslararası İslami Mimari Mirası Konferansı başladı. Konferansta sürdürülebilir kentsel gelişim konusunda farklı yaklaşımlar ele alınacak.

Ufa İslam Üniversitesi'nin inşaatında sona gelindi!

İstanbul Müftülüğü tarafından Rusya Federasyonu'na bağlı Başkurtistan Cumhuriyeti'nin başkenti Ufa'da inşa edilen Ufa İslam Üniversitesi'nin inşaatında sona gelindi.

Türkiye'de Uluslararası İslam Üniversitesi kuruluyor!

Türkiye, İslam aleminin ilim merkezi olacak. İstanbul'da kurulacak ve Arapça-Türkçe-İngilizce eğitim verecek olan Uluslararası İslam Üniversitesi Müslüman dünyasının sorunlarına çözüm bulmak için çalışmalar yapacak.

Sabahattin Zaim Üniversitesi İSEFAM açıldı!

İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi (İZÜ) tarafından hayata geçirilen Uluslararası İslam Ekonomi ve Finansı Uygulama ve Araştırma Merkezi (İSEFAM) açıldı.

Harran'da beton yapıya izin yok!

Harran ilçesine bu yıl yaklaşık 2 milyon turistin gelmesi hedefleniyor. Konik kubbeli evleri ve farklı mimarisinin yanı sıra ilk İslam üniversitesi kalıntılarının da bulunduğu ilçeyi her yıl yurtiçi Ve yurtdışından binlerce turist ziyaret ediyor.

Beton binalar kümbet evlere dönüşecek!

Dünyanın ilk İslamüniversitesi kalıntılarının da bulunduğu Şanlıurfa'nın I Iarran ilçesinde,, sit alanındaki beton yapıların yerine kümbet evler yapılacak. Konik kubbeli evleri ve farklı mimarisiyle dikkati çeken tarihi ilçe, kente gelen ziyaretçilerin il

Anne Üniversitesi mezunlarına diplomalarını Ayşenur İslam verecek!

Esenler Belediyesi ve Yıldız Teknik Üniversitesi işbirliğiyle gerçekleştirilen Anne Üniversitesi projesi kapsamında ders alan anneler, diplomalarını Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam'ın elinden alacak ve kep atacak...

Sakarya'da vakıf üniversitesi kurulacak!

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı İslam " Sakarya'ya vakıf üniversitesi kazandırma noktasında son aşamaya geldik. Şimdilik tek fakülteyle başlayacağız, önümüzdeki sezona bunu yetiştirmeye çalışacağız" dedi.

Türkiye Uluslararası İslam, Bilim ve Teknoloji Üniversitesi kuruluyor!

İstanbul'da Türkiye Uluslararası İslam, Bilim ve Teknoloji Üniversitesi kurulacak...

Ankara Üniversitesi'nin Gölbaşı Kampüsü hizmete girdi!

Türkiye 'nin ilk Hızlandırıcı Teknolojileri  Enstitüsü ve Parçacık Hızlandırıcı Tesis Hizmet Binaları, Ankara Üniversitesi (AÜ) Gölbaşı Kampüsü 'nde düzenlenen törenle hizmete girdi. AÜ Rektörü Prof. Dr. Cemal Taluğ törende bugün gelinen noktayı değerlen

Bahçeşehir Üniversitesi'ne mühür bozma davası açıldı!

Beşiktaş'takİ arazisinde yapılan inşaat çalışmaları ruhsatsız olduğu için beş kez mühürlenen Bahçeşehir Üniversitesi'ne, her seferinde mührü bozduğu gerekçesiyle Belediye tarafından yapılan suç duyurusunun ardından dava açıldı

Gazi Üniversitesi, mimarlık fakültesi için profesör alacak!

Muğla Üniversitesi  ve Gazi Üniversitesi Rektörlüğü, çeşitli bölümlerde istihdam edilmek üzere profesör, doçent ve  yardımcı doçent alacak...

Mustafa Kemal Üniversitesi akademik personel arıyor!

Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörlüğü (Hatay), çeşitli okullarda istihdam edilmek üzere öğretim üyesi alacak. Mühendislik Fakültesi-inşaat mühendisliği, petrol ve doğalgaz mühendisliği bölümü (1 profesör, 2 doçent) alacak.....

Ufa İslam Üniversitesi ne zaman açılacak Haberi

Ufa İslam Üniversitesi ne zaman açılacak

İstanbul Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı İstanbul Şubesi,  "Ufa İslam Üniversitesi" inşa ediyor. Rusya Federasyonu'na bağlı Başkurtistan Cumhuriyeti'nin başkenti Ufa'da inşa edilen üniversitenin yüzde 85'lik bölümü tamamlandı. 


2018'in Mayıs ayında açılması Ufa İslam Üniversitesi'nin inşaatında incelemede bulunan İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz, Rusya Müslümanları Dini Nezaret Merkezi Başkanı Şeyhülislam Talat Safa Taceddin ile ziyaret ettiği inşaatın bitirilme aşamasına geldiğini görmekten mutlu olduklarını anlattı.


Üniversitenin Ufa'da yaklaşık 200 sene önce yapılan bir cami ve medresenin yanında inşa edildiğini kaydeden Yılmaz, "Bu medreseye ait ancak uzakta eğitim verilen yerler de var. İnşaatımız tamamlandığında onlar da buraya katılarak, yatılı eğitimin verildiği bütüncül bir üniversite kurulmuş olacak." dedi.


Anadolu Ajansı'nın haberine göre Yılmaz, "İnşaatımız Rusya ile Türkiye arasında çıkan siyasi krizlere...