27 / 04 / 2024

Kocaeli Kongre Merkezi'nin inşaat çalışmaları tamamlanıyor!

Kocaeli Kongre Merkezi'nin inşaat çalışmaları tamamlanıyor!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, kongre merkezinin inşaatını tamamlıyor.




Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Sekapark’ta hayata geçirilen tam donanımlı kongre merkezinin inşaat çalışmalarını tamamlamak üzere. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre, eski metal fabrikası Mannesman alanında inşa edilen Kocaeli Kongre Merkezi, fabrika yapısında gerçekleştirilen yeniliklerle modern bir hale getirildi. Son olarak iç kısımdaki son rötuşların tamamlanmak üzere olduğu Kongre Merkezi, hizmete açıldığında Sekapark’ın 1. ve 2. etabını birleştirerek bir bütün haline getirmiş olacak.

İÇ DONANIM VE MOBİLYA MONTAJLARI BİTTİ


SEKA Park bölgesinde bulunan eski Mannesmann fabrikasının kaba eski binalarını endüstriyel dönüşüm projesi kapsamında mevcut malzemeleriyle yenileyen Kocaeli Büyükşehir, Kocaeli’nin ve Marmara bölgesinin en görkemli Kültür ve Kongre Merkezi’ni inşa etti. Yapımı yaklaşık iki senedir devam eden inşaat çalışması tamamlandı. Merkezin iç kısımlarındaki iç donanım ve mobilya montajları bitti.

KÜLTÜREL ETKİNLİKLERİN ÇEKİM MERKEZİ


Tarihe ışık tutacak, kültürel ve sanatsal projelerin hayat bulacağı Kongre Merkezi, Doğu Marmara’nın en önemli kongre merkezi olmuş olacak. Tüm donanımıyla Kocaeli’nin ihtiyaçlarına karşılık verecek olan Kongre Merkezi, kültürel etkinliklerde yeni çekim merkezi olacak. 

36 DÖNÜM ÜZERİNE İNŞA EDİLDİ


36 dönüm alan üzerinde hayata geçirilen Kongre Merkezi üç bloktan meydana geliyor. A ve B bloğun taban alanı 7 bin 500 metrekare, toplam inşaat alanı ise 11 bin 700 metrekare olarak belirlendi. Büyük kongre salonu bu iki blokta bulunacak. C bloğun ise taban alanı 2 bin 700 metrekare toplam inşaat alanı da 4 bin metrekare olarak belirlendi.

 


Geri Dön