30 / 04 / 2024

SEKA Kâğıt Müzesi açıldı

SEKA Kâğıt Müzesi açıldı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin endüstriyel mirası korumak ve yaşatmak amacıyla oluşturduğu Türkiye'nin ilk, Dünya’nın en büyük kâğıt müzesi SEKA Kâğıt Müzesi açıldı.

FED faizi indirirse bu piyasa için iyi mi olur kötü mü olur?

FED'in faiz kararı merakla beklenirken, Ekonomist Tunç Şatıroğlu da resmi sosyal medya hesabı üzerinden bir paylaşım yaptı ve "Fed faizi indirirse bu piyasa için iyi mi olur kötü mü olur?" diyerek bu sorunun yanıtını verdi. İşte merak edilen o sorunun yanıtı...

Türkiye Deniz Canlıları Müzesi izinsiz belediye alanı işgali iddiasıyla yıkıldı!

İstanbul Beylikdüzü'nde yer alan Türkiye Deniz Canlıları Müzesi izinsiz belediye alanı işgali iddiasıyla yıkıldı.

Hatay'daki tarihi taş bina Şehir Müzesi'ne dönüştürüldü!

Hoşgörü şehri Hatay'ın tarihi, günlük yaşamı ve kültürü, 2014 yılına kadar 66 sene boyunca Antakya Arkeoloji Müzesi olarak hizmet veren tarihi taş bina Şehir Müzesi'ne dönüştürüldü!

Trabzon İnteraktif Taşkın Müzesi'nin inşaatı tamamlandı!

Trabzon'da, Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından yapımına Kasım 2019 tarihinde başlanan "İnteraktif Taşkın Müzesi" tamamlandı.

İzmir Konak açık hava müzesi açılıyor!

2 yıl su altında kalan Roma dönemine ait 1800 yıllık hamam İzmir’de inşaat çalışması sırasında bulunmuştu. Bulunan tarihi alan açık hava müzesi yapılıyor. Yapılan müzede tarihi alanda bulunan mozaiklerin üstü camla kapatılacak, izleme terasları ve yürüyüş yolları yapılacak...

New York Modern Sanat Müzesi 450 milyon dolarlık tadilatın ardından açıldı!

ABD’nin önde gelen sanat müzeleri arasında yer alan New York Modern Sanat Müzesi (MoMA), yaklaşık 4 ay süren tadilat çalışmalarının ardından kapılarını açtı.

DSİ 22. Bölge Müdürlüğü, Taşkın Müzesi yaptıracak!

DSİ 22. Bölge Müdürlüğü'nün Taşkın Müzesi yapım işi ihalesi 22 Ekim 2019 tarihinde açık ihale usulü ile gerçekleştirilecek...

Trabzon'a Taşkın Müzesi kurulacak!

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, taşkın olaylarına dikkati çekmek ve halkı bilinçlendirmek için dünyada bir ilk olma özelliği taşıyan Taşkın Müzesi'ni Trabzon'da inşa edeceklerini söyledi.

İktisadi Bağımsızlık Müzesi kapılarını açtı!

İş Bankası’nın Ankara'daki tarihi binası Türkiye İş Bankası İktisadi Bağımsızlık Müzesi olarak hizmete açıldı. Müzede orijinal olarak korunan tarihi alanlar, sanat galerisi ve sergi salonları bulunuyor.

75 milyon liralık Troya Müzesi yarın açılacak!

Çanakkale'de 5 bin yıllık geçmişe sahip Troya Antik Kenti'nde yaklaşık 75 milyon liraya mal olan Troya Müzesi'nin resmi açılışı yarın gerçekleşecek. 

Antalya Müzesi yeniden ihya edilerek ayağa kaldırılmalı!

Akdeniz Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Başkanı Prof. Dr. Havva İşkan Işık, Antalya Müzesi'nin yeniden ihya edilerek, ayağa kaldırılması önerisinde bulundu.

Beşiktaş'a açık hava müzesi kurulacak!

Beşiktaş'ta Kabataş-Mecidiyeköy–Mahmutbey metro hattı kazılarında ortaya çıkan ve İstanbul’da ilk Türklerin izleri olarak yorumlanan kurgan tipi mezarlar için açık hava müzesi kurulacağı açıklandı. 

Hıdırlık Tabyası Balkanların en büyük interaktif müzesi olacak!

Hıdırlık Tabyası, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yapılan çalışmayla Türkiye'nin ve Balkanların en büyük interaktif müzesi olacak...

SEKA Kâğıt Müzesi açıldı Haberi

SEKA Kâğıt Müzesi açıldı


Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin endüstriyel mirası korumak ve yaşatmak amacıyla oluşturduğu Türkiye'nin ilk, Dünya’nın en büyük kâğıt müzesi SEKA Kâğıt Müzesi açıldı.


Kâğıdın hikayesi müzede ölümsüzlüğe kavuşuyor


Cumhuriyet tarihinin en önemli sembollerinden biri olan SEKA Kağıt Fabrikası, Türkiye’nin hafızası olmaya devam ediyor. Kocaeli’den Türkiye’ye herkesin hayatında iz bırakan fabrika,  Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin endüstriyel mirası koruma projesi kapsamında müzeye dönüştürüldü. Kocaeli’de nesilleri büyüten fabrika şimdi geçmişin hikâyesini geleceğe...