28 / 05 / 2024

seka lojmanları restore

seka lojmanları restore

Kartepe Belediyesi Plan ve Proje Müdürlüğü, ilçedeki tarihi değerleri koruyarak işlevsel hale getirmek adına proje hazırlama çalışmalarına hız verdi..

Kartepe Seka Lojmanları ihalesine 78 firmadan teklif!

Seka lojmanları restorasyon ihalesi Kartepe Belediyesi Destek Hizmetleri Müdürlüğü, Seka Kampı alanında bulunan Seka Lojmanları restorasyon yapım işiyle ilgili açtığı ihaleyi yaptı.

Seka Kamp Lojmanları projesi onaylandı!

Plan ve Proje Müdürlüğü tarafından Uzuntarla Mahallesi Seka Kamp Alanı’ndaki 5 adet tescilli yapının da yeniden işlevlendirilerek kullanıma açılması amacıyla proje çalışması yapıldı.

Seka Kamp Lojmanları restorasyon projesi onaylandı!

Kartepe Belediyesi Seka Kamp Alanı’nda bulunan 5 adet tescilli yapının restorasyon çalışmaları için projeler hazırlandı. Kocaeli Kültür Varlıklarını Koruma Müdürlüğü de Plan ve Proje Müdürlüğü tarafından hazırlanan projelere onay verdi.

Kartepe Seka Kamp Alanı’ndaki yapılar restore edilecek!

Kartepe Belediyesi Uzuntarla mahallesi Seka Kamp Alanı’nda bulunan 5 adet tescilli yapının restorasyon çalışmaları için projeler hazırlandı. Kocaeli Kültür Varlıklarını Koruma Müdürlüğü de projelere onay verdi.

Kartepe SEKA fabrikasının restorasyonu ihale aşamasında!

Kartepe Belediyesi’nin sınırları içinde yer alan kampta bulunan SEKA fabrikasının 5 binası aslına uygun restore edilecek. Binaların 3’ü butik otel, 1’i konuk evi, 1’de başkan makamı olacak.

Seka Kamp Lojmanları restore edilecek!

Seka Kamp alanında bulunan 5 adet yapının restorasyonu için Kocaeli Kültür Varlıklarını Koruma Müdürlüğü’ne yaptığı başvurunun ilk aşaması kabul edildi.

SEKA kamp lojmanları restorasyon projesi için ilk onay!

Kartepe Belediyesi’nin Seka Kamp alanında bulunan 5 adet yapının restorasyonu için Kocaeli Kültür Varlıklarını Koruma Müdürlüğü’ne yaptığı başvurunun ilk aşaması kabul edildi. İşte kararın ayrıntıları...

Kartepe'deki eski Seka lojmanları restore ediliyor!

Kartepe Belediyesi Plan ve Proje Müdürlüğü, ilçedeki tarihi değerleri koruyarak işlevsel hale getirmek adına proje hazırlama çalışmalarına hız verdi..

Kayseri'de tarihi lojmanlar yurt oldu!

Cumhuriyetin ilk yıllarında yaptırılan Sümerbank Kayseri Bez Fabrikası'nın atıl durumdaki lojmanları restore edilerek Abdullah Gül Üniversitesi öğrencilerine yurt oldu.256 öğrenci yurtta ücretsiz olarak kalıyor.

Sümerbank Kayseri Bez Fabrikası lojmanları öğrenci yurdu oldu!

Cumhuriyetin ilk yıllarında yaptırılan Sümerbank Kayseri Bez Fabrikası'nın atıl durumdaki lojmanları restore edilerek AGÜ öğrencilerine yurt oldu. Lojmanlar AGÜ tarafından hazırlanan projeyle "Öğrenci Köyü"ne dönüştürüldü...

Seka Dokümantasyon Merkezi açıldı!

Eski Seka Kağıt fabrikasının restore edilmesiyle kurulan Türkiye’nin en büyük kağıt müzesi Seka Kağıt Müzesi’nin arşivinde bulunan belge ve bilgilerin yer aldığı Dokümantasyon Merkezi açıldı.

Seka Kağıt Fabrikası müzeye dönüştürülecek!

İzmit'te 1936 yılında açılan ve 80 yıl hizmet verdikten sonra kapanan Seka Kağıt Fabrikası, restore edilerek müzeye dönüştürüldü. Seka Kağıt Fabrikası'na ait makinelerin, temizlendikten sonra Seka Kağıt Müzesi'nde sergileneceğini bildirildi...

Afyonkarahisar Lala Sinan Camisi restore ediliyor!

Kütahya Vakıflar Bölge Müdürlüğü, Afyonkarahisar Bolvadin Lala Sinan Paşa Camisi 'ni 2011-2012 yıllarını kapsayan dönemde restore ettirmek üzere ihale   açtı

seka lojmanları restore Haberi

seka lojmanları restore

Kartepe Belediyesi Plan ve Proje Müdürlüğü, ilçedeki tarihi değerleri koruyarak işlevsel hale getirmek adına proje hazırlama çalışmalarına hız verdi.

Kartepe Belediyesi ekipleri Uzuntarla mahallesinde bulunan ve Kocaeli Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu tarafından tescilli olan 5 adet eski Seka lojmanını yeniden işlevlendirilerek rölöve, restitüsyon, restorasyon ve mühendislik projelerinin hazırlanması işine başladı. Ekipler, belediye konuk evi, kültürel, sosyal ve ticari tesis amaçlı kullanılmak üzere yeniden işlev kazandırmak amacıyla tescilli binaları hem kullanıma açmayı hem de tarihi değer olarak geçmişin izlerini günümüze taşımayı hedefliyor. Seka Kamp Alanı’nın yanında bulunan lojmanlar ile ilgili yürütülen çalışma Kartepe Sukay Kablolu Tesisleri’nin de üst tarafında bulunması açısından konum olarak da çok amaçlı hizmet vermesi açısından ayrı önem taşıyor.

Çalışmada yeni malzemelerin eski malzemelerle birlikte kullanımında özgünlüğü bozmayacak şekilde...