17 / 05 / 2024

Seka Park bilim merkezi ne zaman açılacak

Seka Park bilim merkezi ne zaman açılacak

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, bilim merkezinde incelemelerde bulundu. Kocaeli Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Seka Park'taki bilim merkezini ziyaret eden Işık, çalışmayı yürüten mühendislerden bilgi aldı.

İstanbul Park ihalesinde süreç tamamlandı...

İstanbul Park pistinde ihale süreci tamamlandığı kaydedildi. Buna göre, ihaleyi kazanan Can Bilim Eğitim Kurumları A.Ş., pist ve arazisinin yapım ve kira sözleşmesini bugün imzaladı.

Formula 1’e ev sahipliği yapan İstanbul Park ihalesini alan şirket belli oldu!

İstanbul Tuzla’da yer alan ve daha önce birçok kez Formula 1’e ev sahipliği yapan İstanbul Park'ın ihalesini alan firma belli oldu. İhaleye tek başına giren Can Bilim Eğitim Kurumları A.Ş., pistin 30 seneliğine işletme hakkına sahip oldu.

İzmit Seka Park sahilindeki iskele yıkılıyor!

17 Ağustos 1999 tarihinde depreminde kara bağlantısı yıkılan ve o günden beri atıl vaziyette bulunan iskelenin yıkımına başlandı.

Kocaeli Kongre Merkezi tamamlanıyor!

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç.Dr. Tahir Büyükakın, yapımı büyük ölçüde tamamlanan Kartepe Köseköy Kavşağı ve SEKA Park alanında hayata geçirilen Kocaeli Kongre Merkezi’ni inceledi.

Kocaeli Akçaray bugün hizmete açılıyor!

Kocaeli'nin beklediği Akçaray bugün gerçekleşecek tören ile yolcu taşımaya başlayacak. Tramvay, Otogar-Seka Park arasında 20 dakika ara ile yolcu taşıyacak..

Kocaeli Seka Park’a yeni otopark!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin en önemli projelerinden biri olan Sekapark, vatandaşlardan yoğun ilgi görüyor. Seka Park’ta giderek artan otopark ihtiyacı için yeni alanlar kazandırılıyor.

Kocaeli Seka Park İskelesi'nin onarımı için 3 teklif!

Kocaeli Seka Park’ta bulunan ve 17 Ağustos depreminde hasar gören Seka Kağıt Fabrikası’nın eski iskelesinin tadilatı için ihale gerçekleştirdi. İhaleye 3 firma teklif geldi.

Kocaeli Dilovası'na Seka Parkı kazandırıldı!

Türk Dünyası Belediyeler Birliği ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kocaeli Dilovası’nda yapımı devam eden projeleri yerinde inceledi.

Eskişehir Bilim Deney Merkezi yenilenecek!

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Sazova Kültür Sanat ve Bilim Parkı’nda yer alan ve geleceğe ışık tutan Bilim Deney Merkezi, 4 Mayıs 2016 tarihinden itibaren bakım ve onarım çalışmaları için kapılarını ziyaretçilere kapatacak.

Çayırova Kent Park ve Kültür Merkezi'nde son durum!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Kocaeli'nin Çayırova ilçesinde incelemelerde bulundu. Kent Park ve Kültür Merkezi Proje alanında inceleme yapan Işık, daha sonra Fatih Caddesi'nde esnafı ziyaret edip, vatandaşlarla sohbet etti.

Kocaeli'deki Seka Kültür Parkı tamamlandı!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığı tarafından Seka Film Platosu yanındaki Seka Kültür Parkı çevre düzenleme çalışmaları tamamlandı.

Kocaeli Seka’daki eski trafo binası yıkılıyor!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Encümeni tarafından Seka içirişindeki Kocaeli Bilim Merkezi yanında yer alan Seka Kağıt Fabrikası döneminden kalma trafo binalarının ve Kocaeli Fuarı içerisindeki Altınhan binasının yıkımı için ihale yapılmıştı.

Muğla Çocuk Bilim Parkı'nın açılışı yapıldı!

Muğla’nın Menteşe ilçesinde Muğla’nın ilk Çocuk Bilim Parkı’nın açılışı yapıldı. Kent merkezindeki bir alışveriş merkezinin içinde yer alan parkta 44 ayrı farklı deney testi yer alıyor.

Seka Park bilim merkezi ne zaman açılacak Haberi

Seka Park bilim merkezi ne zaman açılacak


Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, yapımı devam eden bilim merkezinde incelemelerde bulundu.


Kocaeli Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Seka Park'taki bilim merkezini ziyaret eden Işık, çalışmayı yürüten mühendislerden bilgi aldı.


Bilim merkezindeki düzenekleri inceleyen Işık, burada yaptığı açıklamada, Kocaeli'nin bilimin merkezi konumuna geleceğini belirterek, "Türkiye’nin yükselen değeri bilim ve teknoloji olacak. Amacımız bilimi yaymak. Kocaeli, bu anlamda merkez üs olacak" ifadesini kullandı.


Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu da eski Seka Kağıt Fabrikasına ait binaların restorasyonuyla ortaya çıkması planlanan bilim merkezini, Kocaeli'ne bir an önce kazandırmak istediklerini bildirdi. 


Karaosmanoğlu, projenin TÜBİTAK desteğiyle yürütüldüğünü, genç nesillerin bilimi yaşayarak öğrenmesinin çok önemli olduğunu vurgulayarak, geleceğin araştırmacılarının bilim merkezlerinde yetişeceğini...