28 / 04 / 2024

İzmit Seka Park sahilindeki iskele yıkılıyor!

İzmit Seka Park sahilindeki iskele yıkılıyor!

17 Ağustos 1999 tarihinde depreminde kara bağlantısı yıkılan ve o günden beri atıl vaziyette bulunan iskelenin yıkımına başlandı.



Kocaeli İzmit'te 17 Ağustos 1999 tarihinde depreminde kara bağlantısı yıkılan ve o günden beri atıl vaziyette bulunan iskele dev yüzer vinç ve iş makineleriyle yıkıldı. 20 yıl tarihinde bu yana atıl halde bulunan iskele, bölgeyi kullanan deniz uçağı ve küçük deniz araçları için tehlikeye neden oldu.

Hürriyet'te yer alan habere göre; Seka Kağıt Fabrikası'nın çalıştığı yıllar içerisinde fabrikada hizmette bulunan ve 17 Ağustos 1999 depreminde kara ile bağlantı kısmı yıkılan beton iskele İzmit Seka Park sahilinde atıl halde yer alıyordu. Türkiye’nin en büyük endüstriyel dönüşüm projesi olan Seka Park sahilinde 20 yıl tarihinde beri atıl durumda bulunan iskele, bölgeyi kullanan deniz uçağı ve küçük deniz araçları için tehlikeye neden oldu. 

Zaman içinde meydana gelen erozyon ve paslanmanın etkisiyle kendiliğinden yıkılan iskelenin yıkımına 8 Mart tarihinde başlandı. İskelenin üzerindeki iş makineleri iskeleyi yıkarken, beton parçaları ise yıkım için özel olarak getirilen 4 bin 586 groston ağırlığında ve 100 metre yüksekliğinde yüzer vinç ile alındı. İskelenin yıkımına geçilirken, denizde bulunan molozların tamamı kaldırıldı. Seka Park kıyısında duran vincin kısa süre içerisinde İzmit Körfezi'nden ayrılması planlanıyor.


Geri Dön