29 / 04 / 2024

Şekerbanktan konutlarda enerji verimliliği

Şekerbanktan konutlarda enerji verimliliği

Ekokredi isimli ürünü ile binlerce konutun enerji verimliliği yatırımlarını uygun koşullarda finanse eden ilk banka olan Şekerbank, bu alandaki çalışmaları için Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası’ndan 60 milyon dolarlık kaynak sağladı.

Enerji maliyetlerindeki artışla ısı yalıtımı yeniden gündeme geldi!

Dünyada artışa geçen enerji maliyetleri ardından konutlarda enerji tasarrufu için ısı yalıtımı yapılmasının önemi tekrardan anlaşıldı. Türkiye’nin sahip olduğu enerjisinin yaklaşık yüzde 40'nı binaları ısıtmak amaçıyla kullanıyor.

Konutlarda enerji tasarrufu için nelere dikkat edilmeli?

Konutlarda tüketilen enerji, sanayideki tüketimi solladı. VERİMDER İcra Kurulu Başkanı Emre Alkin, Türkiye'deki 20 milyon hanenin yüzde 80'inden fazlasının enerjiyi verimli kullanamadığını vurguladı.

Bireysel tasarruf ile binalarda enerji israfı önlenebilir!

Türkiye İsrafı Önleme Vakfı Başkanı Fatih Akgül, konutlarda tasarruf yaparak enerji israflarının yüzde 50'ye kadar düşebileceğini dile getirdi. 

Çevre dostu yapılarla konutlarda enerji verimliliği!

5 Haziran Dünya Çevre Günü’ kapsamında açıklamalar yapan Türkiye İMSAD Başkanı Tayfun Küçükoğlu: "Çevre dostu enerji verimli binalar gelecekte ülkelerin en önemli gündemi olacak” dedi.

Konutlarda Enerji Verimliliği Finansman Programı Forum ve Ödül Töreni 26 Kasım'da!

TuREEFF Türkiye Konutlarda Enerji Verimliliği Finansman Programı Forum ve Ödül Töreni 26 Kasım 2019 tarihinde gerçekleşecek...

BDDK'dan konutlarda enerji verimliliğine teşvik!

BDDK'dan konutlarda enerji verimliliğine teşvik geliyor. Enerji performansı 'A' sınıfı olan konutlar için oran yüzde 90, 'B' sınıfı olan konutlar için oran yüzde 85'e çıkacak. 

Binalar için Enerji Kimlik Belgesi nasıl alınır?

Enerji Kimlik Belgesi, gayrimenkul geliştiricileri kadar konut alanları da etkiliyor. 2 Mayıs 2017 itibariyle Enerji Kimlik Belgesi (EKB) olmayan konutlarda alım-satımlar yapılamayacak. Peki Enerji Kimlik Belgesi nasıl alınır? İşte cevabı....

Konutlarda enerji tasarruflu döner kapı kullanılmaya başladı!

Metaxdoor markasıyla döner kapı ve kayar kapıda yerli üretim yaptıklarını söyleyen Tuba Arslan, enerji tasarrufu özelliğinden dolayı konutların da artık döner kapı kullanmaya başladığını kaydetti.

A sınıfı Enerji Kimlik Belgesi'ne sahip ilk konut İstanbul'da tamamlandı!

Türkiye'nin kentsel dönüşüm kapsamında tasarlanan ve 'Konutlarda Enerji Verimliliği Finansman Programı' (TuREEFF) fonuyla desteklenen, ilk 'A sınıfı Enerji Kimlik Belgesi'ne sahip konut projesi, İstanbul'da tamamlandı.

Kentsel dönüşümde 'Süper Kent Projesi' modeli!

ÇEVRE ve Şehircilik Bakanlığı, kentsel dönüşümde “Süper Kent Projesi”ni hayata geçiriyor. Projeyle mevcut yapılar, yeni yapılar ve 7 kattan düşük katlı konutlarda enerji tasarruf performansına göre faiz desteği verilecek.

Şekerbank kentsel dönüşüme kredi desteği sağlıyor!

EBRD’nin Türkiye Konutlarda Enerji Verimliliği Finansman Programı’na (TuREEFF) katılan ilk banka olan Şekerbank, program kapsamında kentsel dönüşüm projelerini kredilendirmeye devam ediyor.

Şekerbank'tan kentsel dönüşüme enerji verimliliği kredisi!

EBRD'nin Türkiye Konutlarda Enerji Verimliliği Finansman Programı'na (TuREEFF) katılan ilk banka olan Şekerbank, program kapsamında kentsel dönüşüm projelerini kredilendirmeye devam ediyor.

Şekerbank ilk kentsel dönüşüm projesini kredilendirdi!

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankasının (EBRD) Türkiye Konutlarda Enerji Verimliliği Finansman Programı'na (TUREEFF) katılan ilk banka olan Şekerbank, program kapsamında ilk kentsel dönüşüm projesini kredilendirdi.

Şekerbanktan konutlarda enerji verimliliği Haberi

Şekerbanktan konutlarda enerji verimliliği

Ekokredi isimli ürünü ile binlerce konutun enerji verimliliği yatırımlarını uygun koşullarda finanse eden ve apartman yönetimlerini kredilendiren ilk banka olan Şekerbank, bu alandaki çalışmaları için Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası’ndan (EBRD) 60 milyon dolarlık kaynak sağladı. EBRD’nin 350 milyon dolarlık Türkiye Konutlarda Enerji Verimliliği Finansman Kredisi (TuREEFF) programı kapsamında ilk kez Şekerbank’a sağlanan kaynakla banka yüzlerce hane, site ve işletmenin ısı yalıtımı, güneş enerjisine geçiş, atık su yönetimi gibi projelerini finanse edecek.


Tabana yayılacak


Şekerbank Finansal Kurumlar Genel Müdür Yardımcısı Zeki Önder, sürdürülebilir kalkınmanın finansmanı alanındaki uluslararası bilinirlikleri sayesinde, bilançolarındaki yabancı kaynağın yüzde 15’ini enerji verimliliği yatırımlarına finansman sağlamak üzere edindiklerinin altını çizdi. Önder, “Şekerbank’ın enerji verimliliğini tabana yayma yönünde yaptığı başarılı çalışmalar uluslararası finans çevrelerinde de ilgiyle karşılanıyor. Bu alanda,...