05 / 05 / 2024

Selami Öztürk kadıköy

Selami Öztürk kadıköy

Kadıköy’ün dört dönem üst üste seçilen avukat belediye başkanı olan Selami Öztürk kimdir? Selami Öztürk Belediye Başkanlığı süresince hangi projeleri hayata geçirdi? İşte sorularınızın yanıtı...

Akiş GYO, Kadıköy'deki bina ve arsasını 465 milyon TL'ye sattı!

Akiş GYO, şirkete ait, İstanbul İli, Kadıköy Bostancı Mahallesi, Bağdat Caddesi, No. 481'de yer alan "Dokuz Katlı, Çatı Arası İlaveli Betonarme Bina ve Arsası" niteliğindeki gayrimenkulün mülkiyeti 4 Temmuz 2022 tarihli sözleşme kapsamında 465 milyon Türk Lirası bedelle satıldı. 

Türk Hava Kurumu Kadıköy'deki gayrimenkulünü satışa çıkardı!

Türk Hava Kurumu Genel Başkanlığı, İstanbul İli Kadıköy İlçesi, Suadiye Mahallesi'nde yer alan gayrimenkulü satışa çıkardı. 

Nazım Hikmet’in Kadıköy’deki yaşadığı ev yıkılıyor!

Türk Edebiyatı’nın önemli isimlerinden Nazım Hikmet’in İstanbul Kadıköy’de yer alan yaşadığı ev deprem riski sebebiyle yıkılacak.

Yenitepe Kadıköy'ün afişine sosyal medyadan tepki!

AVM'lerde, Araplara yönelik vatandaşlık pazarlaması, Arapça tanıtım afişleriyle devam ediyor. Arapça ve İngilizce olarak hazırlanan afişte, "Yenitepe Kadıköy'e yatırım yapın, Türk vatandaşlığını alın" ifadeleri tepkilere neden oldu.

İstanbul'un en rekabetçi ilçeleri Şişli ve Kadıköy!

‘İstanbul Rekabet Endeksi’ araştırmasına göre, kentin en rekabetçi ilçeleri sıralandı. İstanbul’da en rekabetçi ilçeler Şişli, Kadıköy, Beşiktaş, Bakırköy ve Üsküdar olarak belirlendi.

Kadıköy Selamiçeşme Köprüsü yıkılıyor!

Selamiçeşme Köprüsü 1 Şubat Çarşamba gününden itibaren yaya ve araç trafiğine kapatılarak yıkılacak. Köprünün yerine bünyesinde bisiklet yolu ile engelli erişimine uygun yaya yolu bulunan ve projesi Kadıköy Belediyesi tarafından yaptırılan iki şeritli bir karayolu altgeçidi yapılacak.

Sarı Işık: Kentsel Dönüşüme Hazırlan projesi Kadıköy'de başladı!

stanbul Serbest Mimarlar Derneği ve Türk Ytong'un işbirliğiyle hazırlananlan "Sarı Işık: Kentsel Dönüşüme Hazırlan Projesi", Kadıköy'deki pilot bölge çalışmasıyla başladı.

Kadıköy Selamiçeşme üst geçidi yeniden inşa edilecek!

İstanbul Kadıköy'deki Selamiçeşme Demiryolu Altgeçidi için geri sayım başladı. 30 yıl önce yapılan Selamiçeşme üstgeçidi altgeçit olarak yeniden inşa edilecek.

THK'dan Kadıköy'de satılık daire!

Türk Hava Kurumu Genel Başkanlığı, Kadıköy'de bulunan daireyi satışa çıkardı. Söz konusu gayrimenkulün ihalesi 26 Şubat 2016 Cuma günü kapalı teklif açık arttırma usulüyle gerçekleşecek.

Beyazıt Öztürk Ayvalıköy'den çiftlik alacak!

Geçtiğimiz aylarda Beyaz Show’da tatlı atışmaları milyonları ekrana bağlayarak dikkat çeken Beyazıt Öztürk ile Candan Erçetin, komşu oluyor. Öztürk, Kırklareli Lüleburgaz’ın Ayvalıköy’ünde çiftlik alacak..

1992 yılında Kadıköy'e 140 milyarlık park!

1992 yılında Kadıköy Belediyesi, Selamiçeşme'de 120 bin metrekarelik Hazine arazisi üzerinde 140 milyar liraya yeşil alan ve spor kompleksi inşa edecekmiş. Gerçekleştirilecek proje, yerel yönetimcilerle gerçekleştirilen en büyük projeymiş.

Kadıköy Belediye Başkanı'ndan Fenerbahçe Kulübü'ne 119 dönümlük arazi!

Kadıköy Belediye Başkanı Osman Hızlan, Selamiçeşme'deki 200 milyar lira değerindeki 119 dönümlük araziyi tesis yapılması şartıyla Fenerbahçe Spor Kulübü'ne vermiş. İşte Emlakkulisi.com tarih araştırmacısı Abdullah Kutalmış Mızrak'ın o özel haberi...

1989 yılında Kadıköy Belediye Başkanı Fenerbahçe Kulübü'ne 119 dönümlük arazi vermiş!

1989 yılında Kadıköy Belediye Başkanı Osman Hızlan, Selamiçeşme'deki 200 milyar lira değerindeki 119 dönümlük araziyi tesis yapılması şartıyla Fenerbahçe Spor Kulübü'ne vermiş. Arazi içindeki köşk ise müze olarak kullanılacakmış.

Selami Öztürk kadıköy Haberi

Selami Öztürk kadıköy

Selami Öztürk kimdir?

Selami Öztürk 28 Ağustos 1949 doğumlu. Muş Bulanık Köyü’nde dünyaya gelen Selami Öztürk, Akçadağ Köy Enstitüsü mezunu öğretmen Sırrı Öztürk ile ev hanımı Fezile Öztürk’ün 5 çocuğunun en büyüğüdür.


İlköğretimini Bulanık’ta, Ortaöğretimini Adapazarı’nda, Lise eğitimini İstanbul Haydarpaşa Lisesi’nde tamamladıktan sonra İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden 1975 yılında mezun oldu. Hem okuyup hem çalışan Selami Öztürk, Türkiye Öğretmenler Sendikası Başkanlığı yapan babası sayesinde siyasete ilgi duymaya başladı.


1967 yılında CHP Sakarya Gençlik Kollarına üye olarak siyasete girdi. 1977 - 1979 Yılları arasında CHP Kadıköy İlçe Yönetim Kurulu üyeliği ve İlçe Sekreterliği, 1977 - 1980 Yılları arasında İstanbul İl Genel Meclisi üyeliği yaptı. 1983 SODEP Kadıköy İlçesi Kurucuları arasında da olan Selami Öztürk, 1984 -1989 Yılları arasında SHP Kadıköy Belediye Meclis Üyeliği...