13 / 05 / 2024

Selçuklu tarzı cami

Selçuklu tarzı cami

Atatürk Havalimanı'na inşa edilen 2 bin kişilik Hezarfen Ahmet Çelebi Camii'nde Peygamberimizin kabrini çevreleyen örtüden bir parça da bulunuyor...

TOKİ Konya Selçuklu Ardıçlı 2. Etap ihalesi yarın!

Konya ili Selçuklu İlçesi Ardıçlı Mahallesi 2. etap 512 adet konut ,35 adet dükkan ve 1 adet cami İnşaatları ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi (E-ihale) ihalesi yarın saat 14:30'da yapılacak.

TOKİ Konya Selçuklu 512 konut ihalesi yarın!

Konya ili Selçuklu İlçesi Ardıçlı Mahallesi 2. etap 512 adet konut ,35 adet dükkan ve 1 adet cami İnşaatları ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi (E-ihale) ihalesi yarın saat 14:30'da yapılacak.

Selçuklu Camii inşaatı başladı!

Konya Orhangazi’de daha önce dernek yapılanması olan ve arsa çalışmaları bitirilen Selçuklu Cami’nde inşaat çalışmaları başladı...

TOKİ Selçuklu 1057 konut ihalesi 18 Nisan'da!

Konya İli Selçuklu İlçesi Ardıçlı Mahallesi 1057 Adet Konut, 1'er Adet Ticaret Merkezi Ve Cami İnşaatları İle Altyapı ve Çevre Düzenlenmesi İşi ihalesi 18 Nisan'da yapılacak.

TOKİ Konya Selçuklu 1057 konut ihalesi 18 Nisan'da!

Konya İli Selçuklu İlçesi Ardıçlı Mahallesi 1057 Adet Konut, 1'er Adet Ticaret Merkezi Ve Cami İnşaatları İle Altyapı ve Çevre Düzenlenmesi İşi ihalesi 18 Nisan 2019 tarihinde saat 14:30'da gerçekleştirilecek.

Gürpınar'ın çehresi Selçuklu mimarisi yapılarla değişecek!

İçişleri Bakanlığınca görevlendirme yapılan Gürpınar Belediyesince hazırlanan proje kapsamında ilçe merkezinde yıkılan 47 eski yapının yerine Selçuklu mimarisi tarzında iş yerleri yapılacak.

Sivas'taki Selçuklu tarzı medrese inşaatı yıkılıyor!

Fetih İlim ve Araştırma Vakfı adına Kardeşler Mahallesi'nde 9 dönümlük arazi üzerine İsmailağa Cemaati'ne bağlı eğitim kurumu olarak hizmet vermek üzere 1992 yılında yapımına başlanan Selçuklu tarzı medrese inşaatının akıbeti belli oldu.

Selçuklu Sille Subaşı Cami 860 bin TL’ye yenilenecek!

Sille’de yer alan 7 tarihi tescilli caminin 6’sının restorasyonunu gerçekleştiren Selçuklu Belediyesi şimdi de bu yapıların sonuncusu olan Tarihi Tescilli Sille Subaşı Camii’nin restorasyonuna başladı.

İlkadım'a Selçuklu mimarisine uygun cami yapılıyor!

Samsun İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, "Yapımına başladığımız Selçuklu mimarisine uygun Cami ve Külliyemizin her bir köşesi özel ve örnek olacak" dedi. İşte çalışmaların ayrıntıları...

Aksaray Topakkaya'da Selçuklu mimarisinde cami yapılıyor!

Aksaray’ın Topakkaya Belde Belediyesi tarafından 100 yıl ileriye dönük Selçuklu mimarisinde cami yaptırılıyor. Başkan Akbulut, “Camimiz 1960 yılında yapılmış bir camimiz. Biz her zaman buraya bir eser yapana dua edip yad ettik" dedi.

Ecdad Parkı’nda Selçuklu ve Osmanlı Mimarisi yaşatılacak!

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından Selçuklu İlçesi’nde yapımı devam eden Konya Ecdad Parkı, Selçuklu ve Osmanlı mimari tarzındaki düzenlemeleri ile Türkiye’de ilk olacak birçok özelliği barındırıyor.

TOKİ Konya Selçuklu Yazır başvuruları başladı!

TOKİ Konya Selçuklu Yazır başvuruları başladı. 1.000 TL başvuru bedelinin ödendiği projede 19 tane daire kura yöntemiyle satışa sunuluyor. Projede kura çekişi 19 Ocak'ta gerçekleşecek.

Konya Selçuklu Yazır TOKİ kura 2015!

Konya Selçuklu Yazır TOKİ projesinde başvurular 5 - 9 Ocak tarihleri arasında T.C. Ziraat Bankası A.Ş Selçuklu Şubesi tarafından kabul ediliyor. İşte Konya Selçuklu Yazır TOKİ kura 2015 detayları...

Selçuklu tarzı cami Haberi

Selçuklu tarzı cami

Atatürk Havalimanı'nın kapasite açısından yetersiz kalan camisi, yıkılarak yeniden inşa edildi. Selçuklu mimarisi ile baştan sona yenilenen ve 2 bin kişinin rahatça namaz kılabileceği hale dönüştürülen Hezarfen Ahmet Çelebi Camii, geçen hafta sonu ibadete açıldı.

İnşaatı 16 ayda tamamlanan caminin kaba inşaatı devam ederken nakkaşhanelerde de tezyinat çalışmaları gerçekleştirildi. 17. yüzyılda kullanılan ahşap üstü kalem işi tekniğiyle hazırlanan tezyinat, 20 kişilik ekip tarafından 180 günde...